Долара и златото – края на измамата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Долара и златото – края на измамата

Мнениеот GA_ veliki » 17 фев 2014 19:15

Tommi написа:Кризи е имало и ще има занапред. Много е вероятно и предстоящите световни кризи да тръгват от Щатите, поради факта, че тази държава, заедно с Китай, е локомотивът на световната икономика. Въпросът е, че мащабите на американската икономика дават значително по-големи възможности за управление на кризите и възстановяване след кризи.
А външният дълг не е белег за фалит, защото има дългове и дългове. ;) В някои държави с доста по-малки дългове има по-голяма опасност от фалит, отколкото в Щатите, които са с най-голям дълг.

Въпроса е колко често ще са кризите.Това само доказва,че капитализма от неолиберален тип е нестабилен и води до все по голяма разлика между бедни и богати.Китай е приблизително 1/6 от световното население, колко е % БВП на Китай от световния?Айде малко без кризи ,а?
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 фев 2014 03:49

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Заради два бутнати блока щяха да предизвикат световна война.Нападнаха Ирак заради нещо което не откриха,сега се готвят в Сирия и Иран.Заради фалита на две банки и една брокерска къща докараха световна криза.Човечеството е в опастност от този самозванец световен жандарм.Златото го няма.

Нападнаха Афганистан заради опиумните полета, а Ирак заради петрола.
Това, което казваш не е причина а повод.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 фев 2014 03:49

wannabe написа:Статията много тънко ни подбутна тезата, че ЦЦЦР са били по-добре от САЩ. Без нито един източник, статията няма стойнот. Точка. А да - забравих - долу БСП :lol: :lol: :lol: :lol:

Викаш ако не хули СССР не може да има нещо верно мда
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 18 фев 2014 08:40

Тук чета , че ако САЩ пръднели останалият свят щял да се насере. Е , аз бих казал,че САЩ вече са се насрали , а останалият свят вече им бърше ла....та..
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2014 09:31

На мен ми е интересно, дали "Янките" ще освободят част от петролният си резерв ( най-големият в света ) ... За да запълнят финансовите дупки. :?

По-този начин биха снели цената в световен мащаб... Ест. тука няма да го усетим.
Ние сигурно сме единствената Държава, в която цените на горивата се покачват, когато същите в световен мащаб се сриват. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 18 фев 2014 09:38

THE G.A.M.E написа:
Eminem написа:САЩ за да е добре, съсипва половината свят.

До скоро беше така.

Обаче това което предстои, ще бъде предизвикано изкуствено и за да бъде изпълнена целта на цялата тая работа, хората в Щатите ще пострадат най много.

Лошото е, че това ще срине световната икономика на почти 100%... Сега явно става ясно, що ежегодно в САЩ се изработват по 3 млн. ковчега и се съхраняват на склад. ;)

Този път няма да гледаме филма - "Половината свят страда, за да си живеят "Янките".
Сега всички ще издухаме супата ... :|

Колега, лекциите на Виали не ти влияят добре :lol: Ако ще трепеш милиони не те трябват ковчези, а багери ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2014 09:44

boabbb написа:Колега, лекциите на Виали не ти влияят добре :lol: Ако ще трепеш милиони не те трябват ковчези, а багери ;)

Събирам 2 и 2, не е задължително написаното за ковчезите да се окаже истина, но все имат някакво предназначение.
Но производството им и складирането им в държавни складове, си е факт. ;)

Иначе знаеш, "Виали69" ми е един от "любимците" тук. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 19 фев 2014 09:43

TVN написа:Четейки коментарите Ви (на повечето), човек ще си помисли, че почти 2 млн. българи е трябвало да емигрират в Китай, Русия, Иран, Ирак, КНДР и пр. "велики", "могъщи" и най-вече "силно демократични" държави. Не се поддавайте на евтини манипулации и стига сте мислили на принципа ".

Аз пък четейки твоето мнение отчитам,че си поредния човек с болшевишко мислене. което е "Не харесваш САЩ значи си русофил,комунист и т.н..". САЩ,Русия,Китай ... са просто имена и инструмент за изпълняване на определени цели на определени хора. И да фалират щатите явно това е било част от плана им и ще се изместят другаде и после американския нардо ще страда.

Върни се в “Свободна зона”