114 години от смъртта на Капитан Петко Войвода
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- botevist_75
- Контакти:
Re: 114 години от смъртта на Капитан Петко Войвода
Ако той и Ванче Михайлов бяха живи днес,държавата щеше да се оправи.Щеше да има само читави политици и бизнесмени. 

- Captain Stottlemeyer
galin56 написа:...Пишете глупости и двамата. Методиус и Константин са родени във семейството на византийски (гръцки) аристократи. И ако не сте забелязали "случайната" прилика на тяхната азбука със гръцката - браво на вас. Азбуката която са "измислили" е 95% извлечена от гръцката - тук премахнали някое чИнгелче, там добавили и така. Не, че не ги уважавам и Умаловажавам труда им, просто такива са фактите. Алфа - А, Омега --> О, Фи --> Ф, Ро --> Р, Пи --> П, Бета --> Б, Гама --> Г и т.н.
Всъщност, според някои историци майката на двамата братя - Мария е била славянка от българските земи. Иначе, Константин Философ (Кирил) и Методий създават глаголицата, която въвеждат във Великоморавия. Смята се, че кирилицата е създадена въз основа на глаголицата от ученика на Кирил и Методий - Климент Охридски...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Не е мястото в тази тема, но ще отговоря на фенчетата на ПФК-то от подуене: Срещу Капитан Петко войвода е изпращана неколкократно- редовна турска армия , башибозук. Турците са го уважавали ,като много от тях дори са се възхищавали на смелостта му и това страхопочитание е запазило главите на много българи по онова време на раменете им, по онези земи. Левски е заловен напълно случайно, не са знаели кой им е затворника, за това и е бил придружен до София от само 3 заптиета. Когато Петко войвода води реални сражения с турци, Левски е бил послушник, даскал, член на легиите на Раковски, не е участвал в нито едно сражение. Левски никога не е бил лидер, за разлика от Капитан Петко войвода. Единият е награждаван с най-високите руски имперски отличия, спечелил си е уважението на критски гърци и италианци. И накрая затрит от любимият на мнозина Стамболов, също неосъществен революционер. Петко Войвода е погребан с почести във Варна, на Левски гроба още не е известен, защото е бил незначителен човек, а такива е имало много. Като говорим за русофила Петко войвода, не трябва да се подминава и факта, че е един от учредителите на Демократическата партия във Варна. Русофилството тогава е било нещо напълно естествено, след 500 години клане на българите и няма нищо общо с комунизма, както някои се опитват да ни втълпят и наложат. Историята свързана с Левски е силно манипулирана и изопачена, а за Петко войвода е доказана 

Последна промяна от donDiego на 09 фев 2014 16:07, променено общо 1 път.
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ
- Captain Stottlemeyer
donDiego написа:Не е мястото в тази тема, но ще отговоря на фенчетата на ПФК-то от подуене: ...Левски е бил послушник, даскал, член на легиите на Раковски, не е участвал в нито едно сражение. Дори, когато Ботев тръгва с четата си за България, Левски е "бил болен" и пропуска и този опит за въЗСтание. Левски никога не е бил лидер...на Левски гроба още не е известен, защото е бил незначителен човек, а такива е имало много...
Дон Диего, ти идиот ли си, или да?!...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
Captain Stottlemeyer написа:donDiego написа:Не е мястото в тази тема, но ще отговоря на фенчетата на ПФК-то от подуене: ...Левски е бил послушник, даскал, член на легиите на Раковски, не е участвал в нито едно сражение. Дори, когато Ботев тръгва с четата си за България, Левски е "бил болен" и пропуска и този опит за въЗСтание. Левски никога не е бил лидер...на Левски гроба още не е известен, защото е бил незначителен човек, а такива е имало много...
"Kапитане", защо му задаваш риторични въпроси ?

-
galin56 написа:Пишете глупости и двамата. Методиус и Константин са родени във семейството на византийски(гръцки) аристократи. И
Ммм, донякъде си прав.
С някои условности, защото по-най нови данни, бащата на двамата братя е елинизиран трак ( тоест грък, от тракийски произход, както е прието в момента да се казва ) ... А родът му произхождал от изконни български земи.
А майка им е българска славянка.
Майчиният им език е бил българският, в това съмнение не може да има.
За да създадът азбука, разбираема от българите и славяните, то те трябва да са знаели в детайли граматическите особености на българският език.
Това няма как да стане, без самият език да им е бил роден.
Разбира се, знаели са перфе и гръцки.
THE G.A.M.E написа:galin56 написа:Пишете глупости и двамата. Методиус и Константин са родени във семейството на византийски(гръцки) аристократи. И
Ммм, донякъде си прав.
С някои условности, защото по-най нови данни, бащата на двамата братя е елинизиран трак ( тоест грък, от тракийски произход, както е прието в момента да се казва ) ... А родът му произхождал от изконни български земи.
А майка им е българска славянка.
Майчиният им език е бил българският, в това съмнение не може да има.
За да създадът азбука, разбираема от българите и славяните, то те трябва да са знаели в детайли граматическите особености на българският език.
Това няма как да стане, без самият език да им е бил роден.
Разбира се, знаели са перфе и гръцки.
Какви условности може да има в историята бе , какъв е тоя елинизиран трак, като до 3 век траките са изчезнали като етнос, а братята се случват в историята ни 5,5 века по-късно, какъв майчин език ,като са били потомци на високопоставени елински родители и са говорили на гръцки. Те са Наети и им се заплаща за тази работа...ти си бетер македонец , сигурно и Адам е българин

ПП: Престанете да пишете глупости в тема за такъв велик българин, какъвто е Капитан Петко войвода
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ
- South_Park
THE G.A.M.E написа:counterstrike написа:Ние сме приятели с Русия и руснаците.
Не знам кои сте "вие", ама повечето ми познати немогат да дишат руснаците.
Една 1-ва братовчедка, е управител на хотел в Сл. Бряг.
Определя руските туристи, като прасета.
Имал съм вземане-даване с руснаци, не са стока !
Но принципно не ме кефи руската политика и това, че се опитаха да ни подменят историята.
Това никога няма да им го простя.
И аз съм имал 1 съквартирант - руснак от Приднестровието , тотално беше зомбиран

[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Captain Stottlemeyer написа:donDiego написа:Не е мястото в тази тема, но ще отговоря на фенчетата на ПФК-то от подуене: ...Левски е бил послушник, даскал, член на легиите на Раковски, не е участвал в нито едно сражение. Дори, когато Ботев тръгва с четата си за България, Левски е "бил болен" и пропуска и този опит за въЗСтание. Левски никога не е бил лидер...на Левски гроба още не е известен, защото е бил незначителен човек, а такива е имало много...
Аз мога да ти задам същият въпрос, но ти не си изложил никакви контрааргументи на моето мнение, затова приемаме моята теза за вярна. Знам че ти е гадно, че отборът на който симпатизираш е кръстен на един измислен герой.Трябва да си напълно обезумял, за да слагаш линия за сравнение между доказан и признат български революционер, какъвто е Капитан Петко войвода и Васил Кунчев-един балон, надут от соц-историята

- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:counterstrike написа:Дали е съвпадение, или Господ отново ни показва ПОСОКАТА, в денят на смъртта на един от най-отявлените български патриоти-русофили/славянофили се откриват Зимните Олимпийски игри в Сочи.viali69 написа:Един велик българин, който е бил наясно, че без братска Русия съществуването на България винаги е било застрашено. В миналото е било така ... И днес е така !
Не ви ли е срам по-такъв повод ( кончината на този велик българин, Воевода и човек ) ... Да правите анти-българска пропаганда ?
Не, не ги е срам. Използват факта, че Капитан Петко е имал известно време нелоши връзки с Русия за "агитация".
Тъй де за тях явно е по-важно че е бил русофил (ПРИМЕРНО), отколкото че е бил български хайдутин.. тоест не знам дали хайдутин е точната дума, понеже нещата и делата на Капитана са по-добре организирани и осмислени като идеи и цели отколкото в обикновените чети.
На Капитана - лека му пръст, на агитаторите - при него да идете пичове, ботушите да му чистите (ако разреши).
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein