Марк Зукърбърг споделил, че е с български корени

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Марк Зукърбърг споделил, че е с български корени

Мнениеот boabbb » 05 фев 2014 09:49

james написа:
Phoenix_ написа:Джон Атанасов бил българин :lol: :lol:

Значи, ако един българин отиде в Бразилия, ожени се за Канадка, детето им се роди в Бразилия, израстне там, получи образованието си там, приятелите, средата всичко е там. В последствие това дете измисля космически кораб, то можем да обявим, че той е българин?

Бащата на Джон Атанасов е българин, майка му е френско/ирландски корени? Защо тогава да не е французин или ирландец? По каква логика, трябва да е българин? Джон Атанасов е роден в АМЕРИКА, получил е образованието си в АМЕРИКА, средата му е АМЕРИКА и т.н. Всичко, което е постигнал няма нищо общо с България. Да не говорим, че баща му също получил образованието си и до голяма степен се е оформил като човек в САЩ, защото емигрирал на 13 години.

Това е само поредното доказателство , че комунистомутренската среда в България от 1944 насам ни пречи да развием потенциала си и като единици и като нация .

Като почнат с тая АМЕРИКА - САЩ е, бе :!: И какво излиза - двама родители китайци, а детето родено в САЩ и е американец, а :?: Той може да е жълт, ама щом е роден там ... Или ако е мангал някакъв, индиец ... Ти си такъв, какъвто се чувстваш, аз може да си се чувствам занзибарец, нищо, че не съм арабин и резана карабина :mrgreen: :lol: Джон Атанасов е с български произход и това е неоспоримо :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2014 11:58

dunavfc написа:
THE G.A.M.E написа:То американска нация няма.
Така че, Джон Атанасов си е българин.

Па ако приемем, че има "американска нация" ( кавичките не са случайни ) ... То тогава Джон Атанасов е "американец", от български произход.
Както негрите са афро-американци.

Много ми е интересно по каква странна логика,някой може да каже,че има дадена нация или не ? Представи си,че сме 930 год. и някой каже,че няма такова нещо като българска нация,защото тя е сбор от славяни,траки,гръци,прабългари,авари и т.н и т.н. Как ще му отговориш ? Има ли държава има и нация,толкова е просто,не разбирам,защо отричате такива очевадни неща....

Иначе изречението ти "То тогава Джон Атанасов е "американец", от български произход." е абсолютно вярно и точно и това слага край на целият спорт. Произход всеки има,може и аз да имам руски,немски,турски,еврейски и кой знае какъв още,но съм част от българската нация и съм българин.

За формирането на една нация, са необходими няколко стотин години.

При това има няколко условия за това.
За да може след 500 г. примерно, над 50 % от този народ, да е с едни и същи гени.

В Щатите имаме едно 50 % дето не са родени там.
Тоест, т'ва са хора от друга народност.
Останалите 50 %, дето са 2-ро и 3-то поколение жители на онази земя зад океана, поне едно 40 % от тях са с ирландски, английски гени... Абе, да не ги изброявам Европейските народи... Също и Африканските и Азиатските такива.

"Американци", с местни гени, са си индианците, които за съжаление... Голяма част от тях, си живеят в резервати.
И са много малко на брой.

Дори и към момента много трудно може да се сформира "американска нация", заради непрестанното обновяване на гено-фона на жителите на САЩ, поради входящата емиграцията.
Ако това не престане, а продължи със същите темпове, след 200 г. ще имаме едва 20-на % жители на територията на Щатите, които ще са с еднакви гени, и ще можем да ги наречем "американци". ;)
Трябва обаче да се отбележи, че територията не формира нацията.
Дори един народ в непрекъснато движение, може да си е етнически такъв, с еднакви гени.

Иначе българският ген е обогатен от гено-фона на доста народности, но те са се слели преди повече от 600 г.
Тоест, разликате между отделните народности, са се заличили до такава степен, че сега около 70 % от етническите българи, сме с еднакви гени.
Същите са препокриват на повече от 60 % с ДНК-то на пра-български скелети, намерени в ареала на Плиска.

Ето това е нация/етнос. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2014 12:04

Phoenix_ написа:Джон Атанасов бил българин :lol: :lol:

Бащата на Джон Атанасов е българин, майка му е френско/ирландски корени? Защо тогава да не е французин или ирландец? По каква логика, трябва да е българин? Джон Атанасов е роден в АМЕРИКА, получил е образованието си в АМЕРИКА, средата му е АМЕРИКА и т.н. Всичко, което е постигнал няма нищо общо с България. Да не говорим, че баща му също получил образованието си и до голяма степен се е оформил като човек в САЩ, защото емигрирал на 13 години.

С подчертаното зачеркваш от раз няколко науки. :lol:

От кога системата ( начинът на живот ) ... Формира етноса ? :o

В генетиката мъжката линия винаги тежи повече от женската.
Трябват поне 3 поколения, за да се заличи мъжката линия... Тоест - гена на бащата.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 05 фев 2014 19:28

Хаххаха.. дойдохме си на думата.. "български произход" и то не български, а българко/ирландско/френски.

Сега другата смешка ЕТНОС . МУХАХААХАХАХАХАХАХ

А бе пичове, не етноса е предпоставка за измисляне на компютъра, а средата. Ако Джон Атанасов се беше родил в БГ, най-вероятно щеше да открие нов вид овчарска гега, но не ни компютъра... - ФАКТ!

Хахахахахах още ми е смешно.. ЕТНОС... ЕТНОС, КОПЕЛЕ! Етнос предпоставка за измисляне на компютъра... Мухахахахах.. Баси болните, комплексирани мозъци.. честно.. Постигнете нещо във вашия си живот, стига те живели с постиженията на другите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2014 21:40

Очевидно си ментално увреден.

Едно свястно мнение не можеш да напишеш, малко-от малко разбираемо.
То бива да си малоумен сурикат, ама за първи път виждам такъв индивид.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 фев 2014 01:25

THE G.A.M.E написа:Очевидно си ментално увреден.

Едно свястно мнение не можеш да напишеш, малко-от малко разбираемо.
То бива да си малоумен сурикат, ама за първи път виждам такъв индивид.

+1

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 фев 2014 12:18

bultras4e написа:
urkoto написа:
bultras4e написа:Марко :lol:

Че какво му е на името, едно хубаво българско име ;)

Името е супер , но позволи ми да се съмнявам като цяло в статията.Като макетата взехме да ставаме :roll:

И да и не. Много хора имат българска кръв, защото много българи са емигрирали по света. Големи колонии са създавани в Аржентина, Австралия, Канада, САЩ, немалко нашенци са заминали и по други държави, най-вече в Европа и Латинска Америка.

С времето тия хора стават местни, променят си имената за да звучат като обичайните за региона, в който са се установили.. особено в Щатите е пълно с такива хора (не само българи).

Не че според мен евентуалната българска жилка на Зикърбърг значи нещо кой знае какво, но е напълно възможно, пък и защо му е да лъже, че корените му са от някаква държава, която за средностатистическия американец е "нейде из Ориента" (много от тях точно това мислят.. ако са чували за България).
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”