Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот modor » 01 фев 2014 09:23

viali69 написа:Ще повторя отново това, което написах и в темата "Тема за политика - свят". Това е цензура ! Цензура, на която могат да завидят всички сатрапи от миналото и в съвремието ни !
Ясно е какво целите с тази тема. Всички неудобни заглавия да ги пращате в "трета глуха" ..., където никой няма да ги чете.
От истината ли се уплашихте ? От информацията, която даваме тук и която не можеш да чуеш по платените телевизии ?
Нали затова във форума има "Свободна зона", за да може да се пише в нея за всичко ?

Твоето е анархия. На ден заливате форума с един куп идиотски теми. Знаеш ли колко хора не влизат вече във форума заради непрестанните ви теми?
Извинявам се за спама. Ама не се сдържах.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Румен Йончев

Мнениеот BEROE_StZ » 01 фев 2014 09:49

На горепосоченото лице, което е народен представител от КБ (членуващ в някое от многото БЗНС-та изключен от ЕНП) се крепяло управлението на България в началото на мандата на сегашното мнозинство.....Бил изпълнил мисията си ....и сега скоквал при Бареков...
Поредният самозван, самовлюбен и пишман "политик" :mrgreen:
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 01 фев 2014 10:19

Виали недоволства, защото му вземате хляба. Сега активността му ще падне с пъти- преди беше по 2-3 теми на ден :)

Скъпи Виали, тези правила важат отдавна за някои части от форума. Някои отбори примерно си имат тема "трансфери" и всяка отделна отива там. Левски си имат тема за Батков и всяка тема за него отива веднага там. Това не е цензура, а ред. Аз като искам да видя какво става, отивам в съответната тема и чета.

А за това колко коментара имала всяка политическа тема и колко спортните- не виждаш ли че повечето пъти си пишете едни и същи хора, казвате едни и същи неща. Сега ще си го правите тук. Единствения принос който имаш към страничния читател, е че видя в действие платените драскачи (фанатизираните вярващи в партията?) в действие- имаше ги и от БСП и ГЕРБ

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 01 фев 2014 13:08

Българите, успели в чужбина - някой чувал ли е за...
http://www.moreto.net/novini.php?n=239703
Днес, 1 Февруари 2014 12:16

На 30 ноември едно българско момиче стъпи за пръв път на наша сцена – за малко, като гост изпълнител на Васко Василев. Направи го заради приятел. Тя се казва Светла Василева, родена е в Добрич, работи на сцените на оперните театри в Италия, Франция, Германия, Кралската Опера в Лондон, Операта в Сидни, Австралия и Япония. Пее с Пласидо Доминго и Андреа Бочели, има записи с тях, те я канят редовно за съвместна работа, а тук никой не я кани. Тук никой не я познава. Защо?

Защо медиите ни бълват новини за Анджелина Джоли, Парис Хилтън и не ми се изброява още за кого – знаем кога са родили, колко деца са осиновили, с кого спят, с кого са се разделили, всичко им знаем. А не искат да напишат за българите, които успяват някъде из големия свят в най-различни области?

Някой чувал ли е за портретиста Росен Райчев (Rossin)? С портрета на баща и син Буш, сега красящ Президентската Библиотека, както и с този на американските президенти на 20. век, българинът се утвърждава като един от водещите и всеобхватни портретни художници в цяла Америка. А за инж. Божидар Янев, който е главен инспектор на нюйоркските мостове? За българката Анджела Данаджиева - архитект с мащабни урбанистични и ландшафтни проекти, променили облика на градове като Сиатъл, Индианополис, Портланд? За арх. Йорданка Георгиева, която е само на 35 години, а вече има високо признание сред американските архитектурни среди? Само за около година работа тя е класирана от калифорнийския вестник „Ориндж Каунти” сред първите 10 най-нашумели и търсени в наши дни архитекти в САЩ. Сред нейните работи е къщата –дворец на прочутия актьор Джеръми Айрънс.

Аз също не бях чувала за тези хора. Знам само за всекидневните тежки катастрофи по пътищата на България. Научавам веднага как нещо „сензационно” се е случило, от рода прасе се люлее на люлка, самоинициативно. Знам всеки ден какво е казала Мая Манолова в Парламента, знам „Оставка!”, знам кой с кого се е скарал в парламента, кой кого е купил да протестира, но не знам някой умен човек да е излязъл с ясно и конструктивно предложение като паднат „тези”, кои да дойдат и защо точно те. Знам резултатите от футболните мачове на Лудогорец, Левски и ЦСКА, но не знам, че едно младо момче - Ивайло Иванов, стана европейски шампион по джудо преди две седмици. Те дори по спортните новини не са казали, проверих специално. Колко европейски шампиони имаме? И колко често? Че да се държим, все едно, че нищо? Не знам. Наистина не знам. Но знам, че циганката Пенка не стана мис България, но пък влезе в Биг Брадър All stars, защото е огро-о-омна „star”. Знам също, че някаква си татуирала името на мъжа на Евгения Калканджиева, щото голяма любов било и щяла да й го вземе тя този мъж. Знам също, че вече си имаме и трета Златка – този път червена. Защо знам тези неща? С какво помагат те на смисъла ми на живеене?

Знам, че огромни български мозъци са се пренесли отвъд океана, и продължават да го правят. Но кои са те, как живеят, какво постигат, искам да знам, искам да ме вдъхновят, но не знам. За да не съм съвсем крайна, да, има журналисти, които правят такива предавания, като Георги Тошев например, има и други, които ще напишат веднъж – два пъти, но когато никой не се интересува от тези неща, дори да си искал да разкажеш историите на успелите хора, предполагам, че ще се демотивираш.

Попитах „Google” – Българи, успели в чужбина. Излезе тема във форум. Добронамерен потребител предлага на останалите да споделят за българите, постигнали високи резултати в кариерите си в чужбина. Българи, които трябва да ни карат да се гордеем. Около десет процента от пищещите във форума споделят имена и постиженията им. Останалите оплюват Кристо Явашев и други имена, за които все пак знаем нещо. И омаловажават всяко постижение, за което някой е споделил. Зададох на „Google” имената, които прочетох във форумите. Нямаше почти нищо, писано за тях в медиите. Някога не е имало написано и за цигуларя ни Васко Василев, който сега препълва залите, не можеш да си намериш билет за негов концерт два месеца преди това. Толкова е голяма любовта към него, че се наложи да продадат билети за генералната му репетиция преди последния му концерт, за да могат да влязат всички желаещи. Но някога не се знаеше нищо за него. Как се разбра? Беше свирил със Стинг, с Майкъл Джексън, по всички големи световни сцени. Тук стана популярен с новината, че е учител на Ванеса Мей, а после и с любовната история с майка й Памела Никълсън. Покрай това лека полека хората разбраха какъв голям музикант имаме.

Спомням си, преди години, ми се обади позната и ми каза: „Нали се познаваш с медиите... Алина... от „Нова Генерация“, нали живее в Канада... Записала музика към филм, цялата музика в този филм я изпълнява тя, и сега този филм има номинация за Оскар за музика. Става ли да уредиш едно интервю?” Зарадвах се много. Бях сигурна, че това е страхотна новина. Звъннах на няколко места. Отказаха ми. Стори им се неинтересно. Ако им бях звъннала и казала: „Знаете ли к’во, имам ново гадже” щяха на секундата да притичат за подробности. За мен, дето не съм от най-популярните. Дори за мен. Щяха. Но от вокалистката на култовата група от 90-те „Нова генерация” и нейния проекто-Оскар никой не се поинтересува. Само двама българи са се докоснали до Оскарите по някакъв начин – въпросната Алина Трингова - тогава и години по-рано аниматорът Златин Радев, чийто дипломен студентски филм „Консервфилм” беше номиниран в категорията „Анимационен филм” за Оскар. И получи 29 награди от различни световни кино фестивали. Проверих в „Google” и за него. Една страница излезе. Едно маломерно количество публикации. Ако тръгна по улиците и попитам хората: „Знаете ли кой е Златин Радев?”, убедена съм, отговорът ще е „Не”. Ако ги попитам за Киро Скалата обаче, и за Денди, и за Панайот, и за Недялко, и за Пенка – хората ще ги знаят. Риалити герои. Най-големите.

Не искам това да са моите герои. Съвременната журналистика лази в кръв и клюки и ме въвлича в това. Съвременната журналистика е болна. Съвременният човек е болен – от безлюбовие, от егоцентризъм, от незачитане на отсрещния. Гледа американски филми, американски предавания, величае ги и отрича всички наши. Какво очаквам от народ, който е измислил фразата, отивайки на кино: „Хубав ли е филмът или български?”. Да, факт е, че киното ни върви напред със ситни крачки, но някой направиха големи – „Мисия Лондон”, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, „Дзифт”... Защо „Цветът на хамелеона” спечели награди по сумати световни фестивали, а у нас на „София филм фест” не взе? На нашите филмови награди дори не беше номиниран за операторско майсторство – а повярвайте ми, ако има къде да го гледате, въпреки, че се съмнявам, няма как да не се впечатлите от брилянтната му визия, такава, каквато никога не сте виждали в български филм.

За бизнес успехи пък още по-трудно се говори по медиите. Сигурно, защото бизнес новината е свързана с името на компанията, а за това се плаща. Това е реклама. Аз ако имах медия обаче, с голяма радост щях да разказвам за Ивайло Пенчев от „Walltopia”. За предприемчивостта му, за катерачните стени, които продава в цял свят, за непрекъснатите иновации, които прави. Защото когато чух за пръв път за него, на церемонията „Мениджър на година”, ми подейства вдъхновяващо и смятам, че би могъл да подейства така и на много други хора. Защото ако продължаваме да се интересуваме само от леглата на известните и от мръсните им ризи, съвсем ще се обезличим. И тук идва едно много, много порочно явление – медиите казват – даваме на публиката това, което иска. НЕ! Медиите трябва да възпитават. Дайте на публиката това, което би я направило човек. Щото публиката сега не е човек. Тя е едно пребито куче, което мечтае и онези, от телевизора, известните, да бъдат пребити, щото „с какво повече те са повече от мен?” Затова заглавията, в които има смърт, изневяра, лъжа, скандал, продават. Защото публиката- пребито куче казва: „Аааа, нека му! Браво! Точно така!” И пребитото куче купува жълтия вестник и споделя на пейката пред блока с другите пребити кучета. И се радват заедно, махат с опашки. Може би му трябват много години на това пребито куче, за му се случи някакво развитие. И има два пътя пред него – или да умре окончателно, или да започне да харесва добрите новини. Ако някой му ги даде, може и да има шанс.

Ваня Щерева за „Мениджър”

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 01 фев 2014 15:02

Президентът зове всички ДС-архиви да станат публични (видео)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZmP4F8Gje5I[/youtube]
Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призовава всички документи, свързани с дейността на комунистическите тайни служби, да бъдат архивирани, дигитализирани и предоставени на Държавния архив.

„Упорито се търсят причини и средства, така че документите на комунистическите служби да останат непрочетени, за да се манипулира истината, както е удобно за някои“, заявява държавният глава в специално видеообръщение по повод събитията от 1 февруари 1945 година. На днешната дата се отбелязва Денят за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

„След 25 години няма какво повече да бъде тайна. Нека всички имат достъп до тях, а не някой да ни посредничи, четейки архивите вместо нас. Няма нужда от посредник между нас и истината. Всички граждани, ученици, студенти, имат право да разберат истината за службите на тоталитарната власт от първо лице. Нека веднъж завинаги да затворим спекулациите около Държавна сигурност, да я сложим в Държавния архив и да дадем достъп на всички по интелигентен начин, както отдавна го направиха европейските държави“, апелира президентът.

Росен Плевнелиев определи като „най-тежкия порок на нашия преход“ липсата на недвусмислена оценка за престъпленията на комунистическия режим. „Вместо това продължават опитите за създаване на паралелна реалност и митове - за Тодор Живков, като „човек от народа“, за „добрите“ служители на Държавна сигурност, които „не са работили за една партия, а за държавата“, като удобно се забравят лагерите, затворите и целият терор, който осъществиха същите тези „професионалисти“, върху българския народ“, каза държавният глава.

В обръщението си президентът посочва още, че в годините на прехода различни политически партии са се опитвали да крият части от истината за тайните служби на тоталитарната власт. „Стига вече! Нека поне затворим тази страница по един достоен начин, достатъчно щети нанесохме досега с половинчатия й прочит“, прозива Плевнелиев.

„Днес отдаваме почит на хора, които с цената на живота си са платили правото си да отстояват идеи. Почитайки тези достойни българи, нека работим, отстояваме и защитаваме идеите си свободно, както го правиха те. Нека отстояваме политическите си различия по правилата на демокрацията и правовата държава“, казва още държавният глава.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 01 фев 2014 15:32

Неутрален58 написа:Добра тема!
Писна ми също русофилската пропаганда , която вече ми дойде до гуша да се говорят лъжи и манипулации за панславизми и тем подобни глупостии как трябва да се кланяме на Русия! Според мен е хубаво да се създаде и тема за история на България , където да се пускат исторически факти, които мисля , че ще бъдат интересни!Особено постоянното спамене на viali69 i Pink fan да пускат тема след тема дразни!
КНДР, Чапаев,kanara1978,nikita333 ,Безкомпромисен,sandi74 и др. са просто тролове , които не пишат нищо смислено, а само повтарят едни и същи мантри и се джафкат по между си!

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 03 фев 2014 10:26

Два дена Виали не пуска пропаганда. Жалко, очаквах да е по- активен в тази тема. Ето една новина

България ще ратифицира договора за забрана на торентите

Изображение

Комуникацията, чрез която се предават аудиовизуални произведения на изкуството като музика, видеоклипове и филми, вече ще е забранена. Това предвижда договорът за аудиовизуалните изпълнения, който правителството предлага на Народното събрание за ратификация, съобщи "24 часа"
Той бе одобрен от кабинета миналата сряда. Тогава министърът на културата Петър Стоянович отказа да обясни какво предвижда договорът и как ще се отрази в България.
Този текст в документа дава основания да се преследват вече торент тракерите (сайтове, през които става размяната на линкове за обмяна на файлове с музика и филми), обясниха експерти от културното министерство. До момента те не попадаха под ударите на закона, защото реално през тях не минаваха самите песни и филми, които са защитени с авторски права. Забраната за комуникация с аудио-визуални продукти дава право да се преследват както хората, които ги предоставят, така и тези, които теглят чрез тракерите.
Договорът от Пекин, както е известен документът, бе подписан през юни 2012 г. Договорът предвижда най-малко 50-годишен срок за авторските права. Изпълнителите ще имат и т.нар. морални права върху своите произведения. Това означава, че един певец ще може да забрани да бъде направен кавър на негова песен, ако не хареса новата версия.

Към торентите съм със смесени чувства. Смятам, че държава като България не трябва да ги спира, защото чрез тях предоставя на населението си достъпен начин да разшири мирогледа и културата си. След като сме решили всичките си проблеми, е правилно да изкореним и това зло. След него? Пълна забрана на безплатните онлайн библиотеки, за да може населението да спре съвсем да мисли (имаше няколко опита за спирането и на тези библиотеки)

Някои хора коментират, че в момента тихичко прокарват ACTA, срещу която много хора в цяла Европа и България излязоха на протест. След протестите тя беше заклеймена като неправилна и неморална. Сега я виждаме под друго име, но със същата идея

[offtopic]http://www.segabg.com/article.php?id=684655[/offtopic]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 03 фев 2014 21:14

Аз вече се отказвам от всичко в тази кочина !! Днес нещо ми щракна, тази страна е загинала, хората вече се надяват на такива като Бареков да ги спаси, циганите след няколко години ще са вандаско племе, което няма да им удържане.Кючека и чалгата стават все повече на почит, а патриотите не ги уважва никой, ще направя всичко възможно до 10 години да България да е вече зад гърба ми, стига толкова мъка.Не искам да съм някакъв жалък старец, който да бива нападан от цигански банди.

[center]ТАЗИ СТРАНА, ВЕЧЕ Е С ЧУЖДО НАСЕЛЕНИЕ, ТОВА НЕ СМЕ ОНЕЗИ БЪЛГАРИ ![/center]
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Ново срс изобличава Герб

Мнениеот джони » 04 фев 2014 00:40

-Сега!За изказването днеска на Димитров...Тази тема ще се говори.
-Нищо не се коментира.Аз не съм коментирал,нищо не се коментира.
-Ние трябва да видим първо причините за изказването му какви са.
-Днеска ми скъсаха телефоните всички журналисти.
-Включително и на Борисов и Цветанов са получили тези записи.
-Но никой не коментира.
-Казано,минало,ок..вървим напред,проблема ще го решим, където трябва.
-Единственото което може да ни свали рейтингите е тия неща.
-Само това.Никой друг не може да ни направи нищо
-Бареков колко пъти се мъчи.Нищо не повлия.
-Така че никой не може да ни направи нищо

http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B ... vAT-7T-3tQ
най интересно е кои са журналистите на Борисов и Цветанов

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Re: Ново срс изобличава Герб

Мнениеот джони » 04 фев 2014 00:46

Ето още от записа с думите на кмета на Пловдив Иван Тотев, който публикуваме поради изключителната му важност. Постарахме се да запазим автентичния изказ на г-н Тотев.

- В началото не знаехме какво се случва, имахме един срив. В момента Борисов е в много добра кондиция и започна да поема много напред. Има настроение, кондиция. Ако продължи така до май месец, ще ги изядем тия. С Бойко ще ги изядем. Голяма работа, еб..ти опозицията. Дали ще паднат сега, или май месец- ще паднат.

- Ние …Славчо… колко шамари ядохме, аз запечатах кабинета, ходихме в прокуратурата, пишехме като откачени. И Кольо Радев – сигнали. А пък Яне Янев като беше…Филми, милми. Ние сме минали през много бой, бе хора.

- Никой не мо’й ме пипне. Бареков – Мареков? Цял Общински съвет имаше решение и ма дебатираше 5 часа да ма дават на прокуратурата. Еб.ти Общинския съвет! Мен никой не мо’й ме пипне. Някой казал нещо. Оставете го това нещо. Мина това време.

- Политиката не коментираме. Ако има национални митинги в София, ще си ги правим. Ако имаме хора, можем да съберем по 2 лева за София.

- За 2 часа събрахме над 100 човека в 12 часа през нощта. Ние сме единствените, които вдигат хората в един и половина през нощта

- Като цяло не влизаме в спорове, нито с областния влязохме в конфронтация. Нивото на общинското управление е много високо, тъй че мълчанието е най-голямата политика. Който ни бие, ние си мълчим

Върни се в “Свободна зона”