damyanov1963 написа:CTAHKO написа:Captain Stottlemeyer написа:CTAHKO написа:...Не пиши глупостиКаква е тази заплата 125 лева бе
Заплатата беше 250 лв, цена на Типов хляб - 15 стотинки, цена на хляб Добруджа - 26 стотинки, цена на Бял хляб - 32 стотинки
В момента средната работна заплата е 500 лева, хляба е 1 лев и е 600 грама
Кризата на бензина беше след падането на соца
Така че не лъжи хората
Не е точно така. Началната заплата на висшистите беше 155 лева (1980 година, когато започнах работа като млад специалист в "Балканкаримпекс"). 250 лева при нас взимаха директори на кантора и някои бачкатори в заводите от системата на "Балканкар" (такава беше политиката на партията-майка и закрилница по отношение на класата-хегемон). Другите числа (за цените) са верни. Билетите за трамвай и тролейбус в София бяха съответно 4 и 6 стотинки, после ги изравниха - 6 стотинки.
Иначе както винаги истината е някъде по средата. Живял съм достатъчно време и при двете системи, за да мога да твърдя съвсем убедено: Има много верни неща в изложението на автора на темата, има много верни неща и в мненията на неговите опоненти...
Имам предвид 1988-1989-та година. Тогава средната заплата дори е надхвърляла 270 лева. Иначе за началото на 80-те години съм съгласен, че заплатите са били по-малки, но пък и цените са били по-ниски. От таблицата на НСИ всеки може да види, че 125 лева средна работна заплата се е взимала през далечната 1970-та година. Едва ли автора на поста, който коментирам е работел по това време![]()
Работех Станко, работех. Започнах работа по разпределение на 18 г. с 2 г. прекъсване заради казармата и това за заплатата не си го измислям, трудовата ми книжка още е тук и там го пише, виж ако в твоя град заплатите са били колкото казваш, това е друг въпрос.
http://trudipravo.bg/index.php?option=c ... Itemid=134
Този линк не съм го пуснал аз, не знам как се получи.

[/center][center]

[/center]