nikita 333 написа:глупости.Разликата е имало и винаги ще има.Нима през Освободителната война не нахлува армия от бивши крепостни,които се удивяват колко добре живеят "поробените"?Или пък вечно пияните дрипльовци,които навлизат на 8-ми септември.Българинът е бил трудолюбив човек,за разлика от въшливия мужик,който трябва да бъде в ярем,за да свърши нещо.Тоталитарния режим,обаче,приравнява нещата и прави от българина готованец.Именно това е основната причнина да не можем да се изправим вече 25 години.Просто никой не е научен да работи...
Войната е наречена и Освободителна, тъй като довежда до освобождаването на част от българите от Османската империя и създаването на Третата българска държава. Подобно е отношението към нея в Румъния, Сърбия и Черна гора, които получават пълна независимост.[/quote]
А защо,защо сме освободени чак тогава?По онова време Османската империя вече близо 200 години е в упадък,възможности е имало предостатъчно.Или е било по-удобно да имат за съсед една слаба,изоставаща държава,от която да си пощипват територии от време на време?Е как така изведнъж им домиля за "братския" народ,който е поробен вече от 500 години,или просто търсят достъп до Средиземно море през Бяло,както и засилване на позициите им на Балканите?Нашето освобождение става само помежду другото....[/quote]
Добре а сега ми обясни защо не са ни поробили и още да сме под Руско иго разбирачо?[/quote]
Елементарно,натиск от запад.По същите причини са се спрели в Сан Стефано,а не в Мала Азия.[/quote]
Да бе направо ти повярвах,а защо тоя запад не е изгонил резаците от България тогава,мм?Като са толкова загрижени??[/quote]
Дълбоко те съжалявам ако вярваш,че сме освободени поради "братски" подбуди...Османската империя е представлявала същия геополитически интерес за запада,който Русия е гонила чрез нашето "освобождение".Даже в Мраморно море е имало британски флот,чийто комадир е бил опълномощен да нападне руските войски в случай,че те навлязат в Истанбул.А и Османската империя е била ключов съюзник на Великобритания,най-вече през Кримската война (в която познай кой е разбит).[/quote]
Да и точно за това трябва да ги обичаме западните пропадняци,издишаш с тая версия честна дума![/quote]
Мне,не,ти издиша.Аз ти говоря за политика,къде тука виждаш място за любов?