Трябва ли мъжете след 14 годишна възраст да работят ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Трябва ли мъжете след 14 годишна възраст да работят ?
Как на 14 години ще работи?Без образование,без какъвто и да е житейски опит.А и да не говорим, че в тази криза едва ли ще може да си намери работа.
достатъчно е да видите никнейма на автора и ви става ясно за какво говорим...
Просто е излишно да се коментират дивотиите му, а още повече - НИКОЙ НЕ ГО ПИТА дали детето на Пенчо ще работи нещо дори символично или ще си играе с пишката.
Просто е излишно да се коментират дивотиите му, а още повече - НИКОЙ НЕ ГО ПИТА дали детето на Пенчо ще работи нещо дори символично или ще си играе с пишката.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Alex написа:Като видях темата и си викам това ще да е някой идиот, който ще обяснява, че днес растат само някви изнежени пе*******та, от които нищо става освен да висят по чалготеки, и трябва да върнат и казармата![]()
![]()
![]()
Обаче трябва да си призная, че авторът е прав. Наистина в България в момента образованието е... абе, няма такова. То трябва да се промени и да бъде адаптирано за нуждите на подрастващите и на държавата. Бил съм ученик до неотдавна, бил съм и от другата страна, а и съм имал възможност да се запозная отблизо с образователните системи на на някои много успешни държави в това отношение. Нз дали сте наясно, но в БГ поне 50% от учениците в гимназиите не правят нищо, особено последните класове, те не научават нищо, не знам защо са там и т.н.
Със сигурност от всеки няма да стане професор, няма и нужда, но в момента държавата не е предвидила никаква помощ за тези, които грам не отбират от учене. Няма професионално обучение, няма трудово обучение. Примерно след 10-ти клас, спокойно може да се въведат практики. Който иска фризьорство, който иска да поправя коли и там всякакви неща, които хората биха работили след завършване, но няма да имат никакъв опит и знания.
В нормалните държави образованието така е структурирано, че няма как да отпаднеш... смисъл има структурата на дърво и всеки има някакво бъдеще, няма го момента, стоиш си вкъщи и нищо не правиш... За жалост при нас, нито тези, които имат нужда от занаят, го получават, нито пък тези, които са си скъсвали задника от учене не получават някакво предимство във висшето си образование (по-лесен прием или пък отпадане на дисциплини, ако преди това са били застъпени в гимназията).
И в момента у нас има професионални гимназии (новото име на техникумите), в които учиш някаква професия - монтьор, готвач, шивач, фризьор и всякакви други.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
red_star написа:anihilator написа:Ако 14 годишно дете има проблеми в училище , то трябва да се насърчава да учи също и да му се помогне колкото възможно не да се праща да работи ! Автора направо ме утрепа с тази тема
14 годишен "дете" много си заблуден ! Кое е детското в един 14 годишен бе бай *** ?
А кое не му е детско?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Черният козел написа:Alexx написа:Тази история с работещите 14 годишни е като пенсионерските приказки за казармата и как се ставало мъж в казармата. Казармата си е загуба на време,а времето е пари.
Аз съм от последния набор,хванал 2-год казарма.Да, не се става мъж,но придобиваш дух и характер.И не всичко е пари,дълбоко си заблуден.
Oт казармата може да се научи доста, но според мен в днешната ни държава тя е загуба на време. Примерно някой който е завършил училище може да иска да започне работа или да има добър план за бизнес начинание(например в сферата на компютрите където иновациите идват от млади хора) една казарма би му убило музата, или пък примерно някой може да иска да се занимава с наука и въобще не му е нужно да ходи в казарма. Просто човек трябва да има избор, защот живеем в пазарна икономика.
red_star написа:anihilator написа:Ако 14 годишно дете има проблеми в училище , то трябва да се насърчава да учи също и да му се помогне колкото възможно не да се праща да работи ! Автора направо ме утрепа с тази тема
14 годишен "дете" много си заблуден ! Кое е детското в един 14 годишен бе бай *** ?
Баце ти си тотално изкукал.
Щом на 14 години не е дете, моето предложение е на тази възраст да се спират детските добавки.

Егати тъпата тема.
Много ясно, че не. И какви мъже са на 14 години ? Идиот.
- Горд комунист
Съгласен съм с автора. На страната и трябват трудоваци, а не лентяй, които да лежат на врата на родителите си до 23 години.
Затвор за всички демократчета управлявали Майка България през последните 24 години. Долу капитализма !
Комунист да се наричам, първа радоста е за мене !
Комунист да се наричам, първа радоста е за мене !
Да бе, още от семенниците на бащите си трябва да бачкат. 
[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100Re: Трябва ли мъжете след 14 годишна възраст да работят ?
Tommi написа:И в момента у нас има професионални гимназии (новото име на техникумите), в които учиш някаква професия - монтьор, готвач, шивач, фризьор и всякакви други.
Да бе ясно, ама реално погледнато колко човека в осми клас знаят какво искат, а примерно последните 2 години в гимназия може да се наблегне вече на някакви практически насочености по-сериозно и те да са от полза... да не говорим, че ако завършиш икономическа гимназия и решиш да продължиш висше в същата област, си наравно с хората завършили рисуване примерно...
[center]
[/center]
[/center]Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта