Logical person написа:Кой преценява това ? Предприемчивите млади българи, ако направят като тези в селскостопанския сектор ? Т.е. накупят си с гарантираните печалби по 10 луксозни коли ?
Какво значи ще монополизират пазара с по-ниските си цени ? Аз като клиент искам да купувам стоки на възможно най-ниски цени. Всеки българин, както и всеки човек, има интерес от това да купува по-евтино.
И бизнеса и банките не се делят на български и чужди, а на добри и лоши, качествени и некачествени, честни и мошеници и т.н. Държа си парите в най-качествената банка до която мога да имам достъп и тя не е българска. Ако собствениците на българските банки ме искат за клиент да се напънат и да ми предложат по-добри условия, вместо да ламтят за служебно предимство и гарантирани печалби.
Да, само че добрите чужди банки и инвеститори, които предлагат примерно по-качествен или по-евтин продукт няма да плащат пенсиите на твоите родители, баби и дядовци, няма да плащат за образованието на твоите деца и няма да направят нищо по въпроса за по-евтини лекарства или здравна помощ ако някой ден имаш нужда от тях. Съответно ако ти работиш за тях и на тебе голяма заплата няма да ти дават, защото те са дошли тук именно заради ниското заплащане на труда у нас.