Президентът Плевнелиев сезира КС за "данък слънце"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Президентът Плевнелиев сезира КС за "данък слънце"

Мнениеот doktora25 » 13 яну 2014 20:04

Logical person написа:Кой преценява това ? Предприемчивите млади българи, ако направят като тези в селскостопанския сектор ? Т.е. накупят си с гарантираните печалби по 10 луксозни коли ?
Какво значи ще монополизират пазара с по-ниските си цени ? Аз като клиент искам да купувам стоки на възможно най-ниски цени. Всеки българин, както и всеки човек, има интерес от това да купува по-евтино.

И бизнеса и банките не се делят на български и чужди, а на добри и лоши, качествени и некачествени, честни и мошеници и т.н. Държа си парите в най-качествената банка до която мога да имам достъп и тя не е българска. Ако собствениците на българските банки ме искат за клиент да се напънат и да ми предложат по-добри условия, вместо да ламтят за служебно предимство и гарантирани печалби.

Да, само че добрите чужди банки и инвеститори, които предлагат примерно по-качествен или по-евтин продукт няма да плащат пенсиите на твоите родители, баби и дядовци, няма да плащат за образованието на твоите деца и няма да направят нищо по въпроса за по-евтини лекарства или здравна помощ ако някой ден имаш нужда от тях. Съответно ако ти работиш за тях и на тебе голяма заплата няма да ти дават, защото те са дошли тук именно заради ниското заплащане на труда у нас.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 13 яну 2014 20:29

doktora25 написа:
Logical person написа:Кой преценява това ? Предприемчивите млади българи, ако направят като тези в селскостопанския сектор ? Т.е. накупят си с гарантираните печалби по 10 луксозни коли ?
Какво значи ще монополизират пазара с по-ниските си цени ? Аз като клиент искам да купувам стоки на възможно най-ниски цени. Всеки българин, както и всеки човек, има интерес от това да купува по-евтино.

И бизнеса и банките не се делят на български и чужди, а на добри и лоши, качествени и некачествени, честни и мошеници и т.н. Държа си парите в най-качествената банка до която мога да имам достъп и тя не е българска. Ако собствениците на българските банки ме искат за клиент да се напънат и да ми предложат по-добри условия, вместо да ламтят за служебно предимство и гарантирани печалби.

Да, само че добрите чужди банки и инвеститори, които предлагат примерно по-качествен или по-евтин продукт няма да плащат пенсиите на твоите родители, баби и дядовци, няма да плащат за образованието на твоите деца и няма да направят нищо по въпроса за по-евтини лекарства или здравна помощ ако някой ден имаш нужда от тях. Съответно ако ти работиш за тях и на тебе голяма заплата няма да ти дават, защото те са дошли тук именно заради ниското заплащане на труда у нас.

Моите родители са си изработили пенсиите. Колкото са си изработили да си го вземат. А останалите неща си ги плащам сам. Всеки отговаря за себе си, като обществото се грижи само за хора изпаднали в беда по обективни причини.Те не са толкова много като бройка.

Единствения начин в България да има бизнес е да се повиши качеството. Да се учат, чужденците не са с две глави, нито са с четири ръце. каквото могат в чужбина, го можем и в България. да се учат бизнесмените, ако трябва да ходят да стажуват за без пари в западни компании, за да видят как се правят нещата. Протекционизма само задълбочава разликите.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 14 яну 2014 09:04

Tommi написа:
viali69 написа:Някои нашенски тарикати с много пари построиха огромни такива фотоволтаични централи. Те започнаха да произвеждат много повече ток, отколкото е необходим на България.

Айде бе. :?

Верно ли, бе :mrgreen: :lol: Виали, Виали, както е казал западния народ - Never go full retard, man :mrgreen: :lol: Иначе по темата си прав, но не трябва да прекаляваш с простотиите и най-важното - НЕ НАМЕСВАЙ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ :mrgreen: :lol: Президента си е част от ГЕРБ, така че подпорките към фотоволтаиците са ясни. Тоя закон се съмнявам да мине, все пак лобито на тези хора е огромно. Дори при твоите господари от ДПС :lol: . Там Бисеров беше сериозно в играта, а гаранция е, че има и други, така че този закон е по-скоро пожелателен и нещата ще се потулят ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”