Демографската катастрофа в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !

Мнениеот Logical person » 04 яну 2014 00:24

Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Германците значи са страшно необразовани.. особено германките :roll:

Какъв по-точно е проблемът на геранците?

След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованост :roll: В Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.

Имат много добре платени работни места, за това имат и много население. Образованите хора в общия случай имат по 1-2 деца. Максимум до 3. Ако броят работни места предполага населението да е повече, отколкото може да се постигне с такава раждаемост, то се регулира от прииждащи имигранти.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 04 яну 2014 00:25

Logical person написа:Един учен, мисля че беше руснак, беше извадил някаква формула според която населението на една страна или на един град е равно на броя добре платени работни места, умножени по три. Ако имаме два милиона добре платени работни места, населението рано или късно ще се регулира на 6 млн, ако работните места са 3 млн, то населението ще е 9 млн и т.н. Има много логика в проучването му.

Интересно, може би и вярно.

Logical person написа:Никой нормален не ражда деца, когато живота и здравето им ще бъде застрашено, както и никой нормален не живее доброволно в така среда.

Аз по принцип съм на същото мнение, но положението в България през последните 100-на години не е било кой знае колко розово, особено след войните, а деца са се раждали.

Сексуалната революция от 60-те е виновна! Да се забрани употребата на презервативи и други противозачатъчни средства :lol:

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 04 яну 2014 00:25

doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже. :roll:
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.

Това е невярно. Въпроса с раждаемостта няма никаква връзка с религията и това е доказано.

п.п. Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:26

Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:

След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованост :roll: В Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.

Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 яну 2014 00:27

Tommi написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:

Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението. ;)

Не разбрах, германци и италианци по- необразовани ли са от испанци и българи?
Последна промяна от Кашчей на 04 яну 2014 00:28, променено общо 1 път.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 04 яну 2014 00:27

Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 00:30

Нашата мила родина никога не е била в такова демографско състояние по отношение на раждаемостта, може да сме били по-малко, но сме били енергична, млада и без много цигани нация.Да вземем за пример Гърция-Християнска държава, близо до нас.Тя има прираст и сега правят всичко възможно да ги вкарат в икономически гипс защо ли ?
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 яну 2014 00:30

Red Warrior написа:Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.

Аз имах сестра, която беше второ дете и брат, който е трето дете... Сестра ми почина на 2.5 година.. брат ми като какво дете трябва да се води?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:30

doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже. :roll:
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.

Прогресивния данък, ако го разглеждаме цялостно, би донесъл обратен ефект, макар и косвен. ;) Детските надбавки задължително трябва да са свързани с образованието на родителите, за да се направи разграничение между етносите, иначе ефектът ще е отрицателен. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 04 яну 2014 00:31

Logical person написа:Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?

[youtube]www.youtube.com/watch?v=PX_qAtwMDFk[/youtube]
Последна промяна от гражданин от село на 04 яну 2014 00:36, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”