TheMelodyInMyHeart написа:Аве, дъртите и изкукуригалите като мене, що не си спомняте и с умиление за списъците със задължителни книги за прочит през лятната ваканция? Нещо да кажете за тъпите бригади за грозде септември-октомври месец (траещи обикновено по 2 седмици), и после и за череши, като се искаше и норматив 20 кофи за гроздето и 3-4 кофи череши, това дневно? Ходил съм с майка ми на бригада за памук, знаете ли какво е да береш памук??? Носенето на униформа и червена или синя връзка в училище (задължително) що не го споменавате? Понеделнишните проверки от звеневите за носна кърпа, изрязани нокти и "избърсан задник"? Що не кажете и за партийните поръчения дето ги имахте за предаване на старо желязо или по 20-30 кила хартия по време на лятната ваканция, та се чудиш кое мазе да разбиеш за да намериш малко стари вестници или ръждава печка?
Всички, дето си спомняте с умиление за онуй изкукуригало време сте абсолютно тъпи идиоти!!! Срам ме е да казвам, че съм живял по време на соца, и особено ме е срам да казвам какво ме е принуждавала системата да правя. Вземете поговорете с някой западняк малко и да му кажете как е било по комунистическо и да видите как ще ви гледат като извънземно.
Че какво лошо има да прочетеш някоя книга бе? Чел съм не повече от една книга, и никой не ме е бил през пръстите като дойде есента.Какво лошо има да се научиш на трудолюбие? Какви ги вършат младите днес? Знаеш ли,че и в момента в много държави в света има задължителна униформа,за да може децата да се чувстват равни в училище.В момента у нас едно дете е с дрехи и телефон за над 1000 лева,а друго няма с какво дори да си купи закуска!!!Как мислиш се чувства второто в училище?Някога в сряда ни проверяваха за въшки,а петък бяхме на училищен стоматолог.Какво имаме сега? Пушещи ,дрогирани и пияни младежи,опа тийнейджъри