Как изобщо оживяхме (25+)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Как изобщо оживяхме (25+)

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 18:52

TheMelodyInMyHeart написа:Аве, дъртите и изкукуригалите като мене, що не си спомняте и с умиление за списъците със задължителни книги за прочит през лятната ваканция? Нещо да кажете за тъпите бригади за грозде септември-октомври месец (траещи обикновено по 2 седмици), и после и за череши, като се искаше и норматив 20 кофи за гроздето и 3-4 кофи череши, това дневно? Ходил съм с майка ми на бригада за памук, знаете ли какво е да береш памук??? Носенето на униформа и червена или синя връзка в училище (задължително) що не го споменавате? Понеделнишните проверки от звеневите за носна кърпа, изрязани нокти и "избърсан задник"? Що не кажете и за партийните поръчения дето ги имахте за предаване на старо желязо или по 20-30 кила хартия по време на лятната ваканция, та се чудиш кое мазе да разбиеш за да намериш малко стари вестници или ръждава печка?
Всички, дето си спомняте с умиление за онуй изкукуригало време сте абсолютно тъпи идиоти!!! Срам ме е да казвам, че съм живял по време на соца, и особено ме е срам да казвам какво ме е принуждавала системата да правя. Вземете поговорете с някой западняк малко и да му кажете как е било по комунистическо и да видите как ще ви гледат като извънземно.

Че какво лошо има да прочетеш някоя книга бе? Чел съм не повече от една книга, и никой не ме е бил през пръстите като дойде есента.Какво лошо има да се научиш на трудолюбие? Какви ги вършат младите днес? Знаеш ли,че и в момента в много държави в света има задължителна униформа,за да може децата да се чувстват равни в училище.В момента у нас едно дете е с дрехи и телефон за над 1000 лева,а друго няма с какво дори да си купи закуска!!!Как мислиш се чувства второто в училище?Някога в сряда ни проверяваха за въшки,а петък бяхме на училищен стоматолог.Какво имаме сега? Пушещи ,дрогирани и пияни младежи,опа тийнейджъри :) ,които нямат грам уважение към учителя си.За какво желязо и вестници бълнуваш??? :shock: Какво те е принуждавала системата да правиш,че не се сещам?Мен не ме е срам,че съм живял в онова време.Извънземните са онези на запад ,които напоследък даже се кръвосмешават (случаите в Австрия и Англия). Не благодаря, от такива "хора" акъл не искам!
Последна промяна от FLANKER на 09 дек 2013 18:59, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 дек 2013 20:59

TheMelodyInMyHeart написа:Аве, дъртите и изкукуригалите като мене, що не си спомняте и с умиление за списъците със задължителни книги за прочит през лятната ваканция? Нещо да кажете за тъпите бригади за грозде септември-октомври месец (траещи обикновено по 2 седмици), и после и за череши, като се искаше и норматив 20 кофи за гроздето и 3-4 кофи череши, това дневно? Ходил съм с майка ми на бригада за памук, знаете ли какво е да береш памук??? Носенето на униформа и червена или синя връзка в училище (задължително) що не го споменавате? Понеделнишните проверки от звеневите за носна кърпа, изрязани нокти и "избърсан задник"? Що не кажете и за партийните поръчения дето ги имахте за предаване на старо желязо или по 20-30 кила хартия по време на лятната ваканция, та се чудиш кое мазе да разбиеш за да намериш малко стари вестници или ръждава печка?
Всички, дето си спомняте с умиление за онуй изкукуригало време сте абсолютно тъпи идиоти!!! Срам ме е да казвам, че съм живял по време на соца, и особено ме е срам да казвам какво ме е принуждавала системата да правя. Вземете поговорете с някой западняк малко и да му кажете как е било по комунистическо и да видите как ще ви гледат като извънземно.

Явно и тогава и сега си оставаш аутсайдер ! Като се сетя как си прекарвахме около лагерният огън ! Какво лошо има в това да си спестовен.Чистиш и от боклука да изкараш някой лев за паста и боза ;)
Ако беше ходил като мен на бригада в Розовата долина и да береш рози(бране на рози е между 4 и 10 часа сутринта) сигурно сега щеше да оревеш целият форум.А за книгите - ако беше дявол нямаше да ги четеш .
Тогава даваха истински сериали - Под игото , Война и Мир и т.н. Беше си готино тогава ;) Щом не си го разбрал тогава и сега няма да го разбереш !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 05 дек 2013 21:11

Помня, че имaхме еднa топкa " Унгaркa", aко някой си ги спомня и игрaехме цялaтa мхaлa, но я пaзехме кaто очите си. Лепехме я, кaто се спукa, шиехме я кaто се скъсa. Носехме си ключовете зa вкъщи, окaчени зa врaтa с връзкa от обувкa. A когaто някоя комшийкa зaпочнеше дa вaри лютеницa пред блокa, се нaреждaхме всичките децa пред кaзaнa с филии и чaкaхме дa я свaри зa дa ги нaмaжем. Бaтковците от 8 клaс ми взимaхa червенaтa връзкa зa дa влязaт в училище, зaщото без връзкa не пускaхa, a aз стоях нa дворa под прозорецa с нaдеждa дa ми я хвърлят зa дa влязa и aз. По зяло лято кaрaхме колелaтa. Нa моето му бях сложил преднa гумa от "Зaйкa", че беше без вътрешнa и ми беше омръзнaло дa я лепя.
Хубaви временa бяхa, не че сaгa сa лоши. Всяко нещо с времето си. Ностaлгиятa ми е по-скоро към отминaлите безвъзврaтно детски години. Товa знaчи, че одъртявaм.
Всяко дете зaслужaвa щaстливо и безгрижно детство!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 дек 2013 17:49

Така като гледам идиота си ти. Автора на темата визира не нещата, които ти си изредил (че и за тях лесно ще те метна на черешата (или памука)), автора не визира ЦЕЛИЯ СОЦ, нито ВСИЧКО в детството от онова време. Визира конкретни неща, които сега ги няма а според него са нужни. Важното обаче е вместо да се съсредоточиш над това, което той казва да излееш душата си за съвсем други работи.

Така и така си засегнал въпроса.. аз и сега бих пратил лапетата на бригада поне по 2-3 пъти, да се научат да уважават труда на големите, да научат с какви усилия родителите им ги издържат, защото това тотално липсва в мисленето на хлапетиите.

Поръченията за хартия.. желязо.. еми ако си бил тъп да се занимаваш, твой проблем. Моите родители са си правели оглушки с лекота и никой никога дума не им е казал. Било е наредба колкото някой бюрократ да се намира на работа, а са се връзвали натегачите само. При това спомените на родата ми са не само от няколко района на София, но и от няколко града в страната, явно тая схема не е била единично явление.

Задължителните книги? Че то и сега го има това. На мен са ми давали такива списъци, на малкия брат, на сестра ми.. (която завърши миналата година).. То и без това не задължат ли едно дете да чете заради оценка или нещо такова имам чуството че сега хлапаците няма 1 книга да отворят през живота си. По-лошо, масово смятат хората, които обичат да четат за заухави, чудаци и т.н.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”