Ньойският договор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Ньойският договор

Мнениеот v.r.s. » 28 ное 2013 00:16

viali69 написа:
gzagorov написа:
viali69 написа:Единствената велика сила, която се е застъпвала за България е Русия ! Вярно понякога го е правила от имперски интереси, но го е правила.

И затова сега нямаме един читав паметник на силна българска историческа личност (да кажем примерно Аспарух, Крум, Симеон, Борис, Калоян, Ботев, Раковски, Левски...), но за сметка на това в центъра на столицата ни имаме паметници на съветската армия, на царя (императора) ни освободител, а най-големият ни православен храм носи името на руски княз (вместо на Св. Евтимий Търновски).

Леле-леле-лелееее ... ! Значи руснаците са ни виновни, че не сме си построили паметник на Аспарух ?! :shock: :oops:
Дори по времето на социализма руснаците не ни казваха да не строим паметници на наши герои. Това са пълни глупости !
Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II - Цар Освободител на България от 500 годишно робство. Храмът е кръстен така в знак на признателност към руския народ за освобождението на България !!!
Логиката ти за това да ти дам 50 лв. и после ... Не я разбирам ! Ако искаш да кажеш, че Русия е спечелила повече от България, отколкото България от Русия си определено или луд, или много заблуден !
Който помни социализма знае защо ! Ние постоянно скубехме руснаците било то за нефт, било за газ, за АЕЦ или просто за долари, които Брежнев отпускаше безвъзмездно на България. И то милиони долари !

v.r.s. написа:За разлика от теб аз не съм заслепен от омраза към Русия ... но съм чел и исторически книги преди 1944 г. и след 1989 г., където се говори с факти, а не с идеология.

Чел си таратанци ! Кажи ми само едно заглавие на книга отпреди 1944г, която си чел ? :mrgreen:
Чел си бозите написани след 10 Ноември ! Пълна фалшификация на историята !!!
А, това, че мразиш Русия си личи от самолет. Щом смяташ, че добрините, които сме видели от руснаците могат да се сравняват с тези от американците ... Няма какво да говорим повече.

Спомените за възстанията в Македония и Одринско фототипно издание от Любомир Милетич, които са в два тома, "Моето време" на Александър Цанков, два огромни тома История на България проследяващи владетелите ни и събитията от преди Кан Кубрат, още когато българските племена се обединяват та до освобождението ни от Турско робство и следосвобожденските години. Идучавал съм историята в училище и то преди демократичните промени, тъй като съм завършил образованието си преди тях и след това съм чел книги на по-нови автори, както и Корона от Тръни на Стефан Груев. Имал съм възможност да прочета исторически книги написани и в трите периода след освобождението ни, защото съм се интересувал и ме влече историята.
Колкото до омразата към Русия, в която ме обвиняваш, няма как да е така, защото Русия като култура и духовност за мен е нещо което харесвам. Обичам душевността на руският народ, обожавам руските песни и са ми любимите, но няма как да оправдавам действия на Царска Русия и СССР, които са били в ущърб на нашите интереси. Дадох пример с абдикацията наложена от Русия на княз Александър Батенберг, обявяването и против Съединението на България, плановете на СССР и коминтерна за разделянето и създаването Тракийска и Добруджанска нациии успешното създаване на Македонска такава. Русия винаги е заставала на страната на Сърбия в спора и с нас. Така, че аз гледам реално на нещата и нямам предубеждения към Русия и не съм Русофоб, но мен ме интересуват единствено интересите на България и когато в определен период дадена страна е била против нашите интереси, няма как да го отричам.
Същото се отнася и за Франция, САЩ и Англия, те също са накърнявали българските интереси, като Франция и Англия имат огромн вина за разпокъсването на България, а Американски самолети разрушават София, но няма как да не оценя застъпничеството на Американският президен за България и несъгласието му с политиката на страните победителки, които са били съгласни за окупирането ни от съседите и заличаването ни като самостоятелна държава.
Докато ти си отявлен Русофил, който го интересуват повече интересите на Русия, отколкото тези на България. И за мен всеки "фил", дари ще е Русо, Американо, Англо и т.н. не може да бъде български патриот, тъй като е заслепен от любов към други държави и ги поставя на първо място, нещо което за мен е необяснимо.

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Ньойският договор

Мнениеот Foreigner » 01 фев 2014 01:27

alexveselinov написа:
Foreigner написа:Странджата е прав. В стремежа си да завладеем уж територии с българско население сключваме съюз с Османската империя и им подаряваме територии с българско население.
Само ще допълня, че не е само следствие на "успешната ни дипломация", а и настроенията сред населението, подклаждани от псевдо-патриоти - националисти.

Значи според теб във Вардарска Македония, Егейска Македония, Беломорска Тракия, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Тимошко, Поморавието и Западните покрайнини не живеят българи по-това време? :shock: Кой тогава вдига Кресненско-Разложко и Илинденско-преображенско въстание?
Доктрината за Велика България е изразител на силните народни стремежи за национално обединение на българския народ, като добавим и огромното общественото негодувание от териториалното разпокъсване на българските граници след Берлинския конгрес.Не трябва да се забравя и незавидното положение на българското население в съседните страни.Къде видя ''псевдо-национализъм'' :shock:

Не съм казал, че не живеят, нито че живеят само българи. Защо четете историята по "македонски", т.е. квото пише това е, но доколко е истина...
Все едно в наши дни Турция да ни нападне, защото в кърджалийските села живеят предимно български-турци или Гърция, защото едно време това било нейна територия? Ние от своя да нападнем Русия, защото има републики населени с прабългари. :shock:
...

Върни се в “Свободна зона”