Toп 10 на най-вредните храни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Laetitia
Контакти:

Re: Toп 10 на най-вредните храни

Мнениеот Laetitia » 22 ное 2013 00:33

ntodorov написа:И накрая нищо не прочетох за ориза и картофите - смъртните въглехидрати, които не случайно са забранени за диабетиците. Картофите и оризът най-бързо вдигат кръвната захар, въглехидратите им са трудно усвояеми и често се трупат в "депата" ни под формата на мазнини...Белия хляб - също. Отдавна хората на запад са го избегнали в менюто си.
Това въобще не отговаря на истината, колега. :)
Оризът и картофите са изключително полезна и щадяща стомаха храна. Действат като метла за организма и дават енергия.
С уговорката, разбира се, че не са пържени, а варени или печени. Те са от групата на сложните въглехидрати, а прости са захарните и шоколадови изделия, които, впрочем, също не са вредни, ако не се прекалява.
Мозъкът се храни с въглехидрати и е задължително човек да приема хранителни продукти И от тази група. Натуралният шоколад, например, е полезен за сърцето, а и консумацията му повишава т.нар. "хормон на щастието", който влияе положително на настроението.
Мускулите пък се изграждат чрез консумацията на белтъчни храни (месо, млечни продукти, яйца), но както с всичко останало, повишената консумация е вредна.
Най-добре е от всичко с мярка. :) И в тоя ред на мисли - една снимчица...

Изображение

Аз лично само с пушенето не съм съгласна. :lol:
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 22 ное 2013 00:57

Аз лично много рядко ям готова храна от магазина :) , опитвайте се сами да си приготвяте храна не е чак толкова трудно :!: Опитайте се да вкарате в менюто си 2 пъти риба в седмицата или поне веднъж но изббягваите някои сладковонни риби като шаран , толстолоб , сом , каракуда / виж пастървата и щуката са друго нещо и са много полезни / яжте скумрия евтина е и изключително полезна изчиства организма от лош холестерол . По веднъж птиче и червено месо в седмицата опитайте се един постен ден /зеленчукови супи , боб , леща , зеле абе вариантите са много яжте и паста /тя не е тесто ;) / горе долу така преживявам аз ! При мен проблема е , че доста ракия и бира жуля :)

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 01:10

anihilator написа:Аз лично много рядко ям готова храна от магазина :) , опитвайте се сами да си приготвяте храна не е чак толкова трудно :!: Опитайте се да вкарате в менюто си 2 пъти риба в седмицата или поне веднъж но изббягваите някои сладковонни риби като шаран , толстолоб , сом , каракуда / виж пастървата и щуката са друго нещо и са много полезни / яжте скумрия евтина е и изключително полезна изчиства организма от лош холестерол . По веднъж птиче и червено месо в седмицата опитайте се един постен ден /зеленчукови супи , боб , леща , зеле абе вариантите са много яжте и паста /тя не е тесто ;) / горе долу така преживявам аз ! При мен проблема е , че доста ракия и бира жуля :)

Само за пастата не съм съгласен, щото се отвратих от нея в Англия :mrgreen:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 22 ное 2013 01:12

Проблемът не е толкова в това с какво ние се храним, а с какво се хранят животните, които консумираме. Едно време нашите баби и дядовци са яли само свинска мас, сланина и др., ама не са умирали на 20год от инфаркти и завишен холестерол. Яли са по един хляб на ядене... хляб, ама истински. Яли са и кожата на пилето и не са мислили вредна ли е, полезна ли е. Дали тогава проблемът е в това с какво се храним, или това, което ядат животните и средата, в коята живеят е по-важна :roll:

Потребителски аватар
riddler
Контакти:

Мнениеот riddler » 22 ное 2013 01:13

Четете anihilator, много правилно е поставил този пост. Рибка и домашна храна, това е! :) TodorT аз не съм видял селянин да умре от хляб, сирене и лук на полето от инфаркт. Тъпото е че ни направиха консуматори и сега се връщаме към храната на предшествениците ни :)

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 01:16

TodorT написа:Проблемът не е толкова в това с какво ние се храним, а с какво се хранят животните, които консумираме. Едно време нашите баби и дядовци са яли само свинска мас, сланина и др., ама не са умирали на 20год от инфаркти и завишен холестерол. Яли са по един хляб на ядене... хляб, ама истински. Яли са и кожата на пилето и не са мислили вредна ли е, полезна ли е. Дали тогава проблемът е в това с какво се храним, или това, което ядат животните и средата, в коята живеят е по-важна :roll:

Това също е много важен фактор, но за жалост освен, ако всеки не почне сам да си отглежда животните, не знам как би могло да се "поправи", ако мога така да се изразя.

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
riddler
Контакти:

Мнениеот riddler » 22 ное 2013 01:20

LCHF, не като диета, а като начин на живот е доста добре, никога не гладуваш яко хапваш месо, но чистиш мазнини, а не мускули. http://www.dietdoctor.com/wp-content/up ... ers_BG.pdf

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 22 ное 2013 01:20

badboy95 написа:
anihilator написа:Аз лично много рядко ям готова храна от магазина :) , опитвайте се сами да си приготвяте храна не е чак толкова трудно :!: Опитайте се да вкарате в менюто си 2 пъти риба в седмицата или поне веднъж но изббягваите някои сладковонни риби като шаран , толстолоб , сом , каракуда / виж пастървата и щуката са друго нещо и са много полезни / яжте скумрия евтина е и изключително полезна изчиства организма от лош холестерол . По веднъж птиче и червено месо в седмицата опитайте се един постен ден /зеленчукови супи , боб , леща , зеле абе вариантите са много яжте и паста /тя не е тесто ;) / горе долу така преживявам аз ! При мен проблема е , че доста ракия и бира жуля :)

Пастата се опитвам да я правя разнообразна освен болонезе което приготвям с домашно консервирани домати :) , правя и сметанови сосове или сметана и вино които редувам с пилешко с зеленчуци или пиле и гъби или телешко / нарязано на тънко напречно жилите /жулиени /става бързо и не е жилаво , с риба тон /консерва естествено / също се получава добре и така не ми писва пастата . Поприяжда ми се често ;)

Потребителски аватар
riddler
Контакти:

Мнениеот riddler » 22 ное 2013 01:29

anihilator написа:
badboy95 написа:

Пастата се опитвам да я правя разнообразна освен болонезе което приготвям с домашно консервирани домати :) , правя и сметанови сосове или сметана и вино които редувам с пилешко с зеленчуци или пиле и гъби или телешко / нарязано на тънко напречно жилите /жулиени /става бързо и не е жилаво , с риба тон /консерва естествено / също се получава добре и така не ми писва пастата . Поприяжда ми се често ;)

И аз много харесвам паста, но единствено я ограничих към салата. :(

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 01:32

anihilator написа:
badboy95 написа:

Личи си, че си кулинар, явно ти се удава доста, аз съм малко сакат още, ама ще се науча, няма как. :)

Офтопик:
Image

Върни се в “Свободна зона”