Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Re: Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Мнениеот frente atleti » 09 сеп 2013 22:12

stn написа:Току-що България излезе от Европейския съюз :mrgreen:

Няма да е грешка ! Грешката вече е направихме резултатите са видни и за слепец ;) !
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 09 сеп 2013 22:32

Те французите от много предложения го докараха до кривата круша.Тия социалисти до никъде няма да ги докарат, но поне да не правят абсурдни предложения...
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 09 сеп 2013 22:43

viali69 написа:"Европарламентът предложи като мярка за борба с бедността в страните от ЕС минималната заплата да стане 60% от средната за съответната държава."

Ами, аз мисля, че в България и в момента минималната работна заплата е около 60% от средната. Минималната е 330 лв., което значи, че средната е около 700 лв.
Какво е новото и добро за България тук ?!? :roll: :roll: :roll:

Другарке, тате не е трябвало да подкупва даскалката Ви с крава, за да завършите училище. Резултатите са видни, то такива тройкаджии и управляват държавата вече почти 70 години.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 09:31

grasiani написа:В момента между най-ниските възнаграждения в ЕС има огромни разлики. В България минималната заплата е 158,5 евро, а в Люксембург - е 1874 евро.
Извинявам се че новината не е спортна,но ми се стори интересна,дали може това да стане и как ще реагират българските работодатели и бизнесмени ако наистина се въведе единна минимална работна заплата много ми е интересно,например ако се въведе да кажем примерно 500 евро как ще се плаща тя в България,изобщо изникват най различни въпроси.Иначе би добре дошло за БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК ако стане това ама,надали.

Aма това спортен форум ли е? :lol:
Няма как да стане, по-скоро ще излезем от евросъюза и нато отколкото да ни се вдигнат доходите.
moderatè souse
БАНВАНЕТО Е МОДЕРНА РАЗНОВИДНОСТ БОЛШЕВИЗЪМ

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 09:34

Tommi написа:Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.

Ами просто на хората да им се плащат изработените пари, нищо повече не е необходимо
moderatè souse

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 09:37

Tommi написа:
TRIBUNAL написа:Заплатите в България са необосновано ниски!

Факт. Само че това не означава, че трябва да се вдигнат рязко на 500 евро.

И защо не?
moderatè souse

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2013 11:02

Такаа, доста интересни мнения видях. Ще ви кажа няколко неща. Първо, идеята не е лоша, така при отиване на около 500 лева минимална заплата, хората поне ще могат да си посрещат най-основните нужди. Второ, това НЯМА как да стане - по-скоро ще излеземе от ЕС - вие кой си мислите, че ни управлява? Трето, не ми говорете, че работодателите и сега прибират малко пари като печалба. Ако са ти малко парите - ти ще затвориш, а като гледам никой не затваря, даже се разширява бизнеса. Четвърто, пичагата с 1500-те лева - ако парите за заплати са ти повече, ти ще произвеждаш по-скъпа стока както всички останали, които дават подобни заплати. Недей да ми говориш, че не си калкулираш труд при направа на цените. Още повече, че при по-големи заплати, хората ти ще работят по-качествено, от което печелиш и ти. В момента се получава следното : ти ги лъжеш, че им плащаш, те те лъжат, че работят :mrgreen: Пето и най-важно, работодателят може и да не кара кола за 300 бона и да дава на хората по 300 лева заплата и да им вика, че е пред затваряне :mrgreen: Ако не съм прав някъде, моля кажете
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 10 сеп 2013 11:24

Тостао написа:
Tommi написа:Първо, у нас няма кой да изработи тези пари.
Второ, безработицата ще скочи драстично.
Трето, ще се образува такава инфлационна спирала, че ще ни се завъртят главите.
И т.н.

Ами просто на хората да им се плащат изработените пари, нищо повече не е необходимо

Като станеш работодател тогава ще определяш колко заслужават работниците ти.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2013 11:40

В предишната фирма, в която работеше брат ми ( преди 5 години ) ... В един месец беше заработил 587 лв.
Като дошло време за заплатите, началникът, който раздавал задачите и определял надниците, подал списакът на работниците и заработеното от тях, и Шефът на фирмата, като видял заработеното от брат ми, казал буквално: "Аааа, няма как да му дадем толкова, пиши му 450 лв."
Същият шеф си сменяше колите по 3 пъти в годината ( всяка следваща, по-скъпа от предходната ) ... И инвестираше доста в недвижимо имущество.

Ей за т'ва става въпрос, ако някой не е схванал ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 10 сеп 2013 11:41

Заплатите в България трябва да се вдигнат.Основния принцип в България:За толкова пари -толкова -трябва са се изкорени завинаги.За една и съща работа,за един и същи оборот,при еднакви цени и един и същи собственик на работниците в България се плаща 4-5 пъти по-малко отколкото в Германия.Това нормално ли е?
Черно море-първият шампион по футбол в България

Върни се в “Свободна зона”