Daniel Levski написа:dinko81 написа:Наивници!Какви комунисти,какви пет лева?Тези ако са комунисти , аз съм трамвай!Не съм нито комунист , нито от никаква партия,но мога да споделя,че бяха комунистите за да има какво да крадат днешните политици.
Виждаме Китай,Русия до къде стигат и всички искат да са с тези комунистически държави.....
Зле ли ви беше по онова време?наивници с късопаметна историческа памет,типично за българина!
Отговора е ДА ЗБЕ НИ БЕШЕ. Защото не се даваше път на инициативните, защото имаше една телевизия, всички се обличаха еднакво, не можеше да видиш свят, всички бяха т.н. равни /но реално един работеше, а 10 получаваха заплата покрай него/ и т.н. паметта въобще не ни е къса.
Сега ядеш 100 вида кашкавал-нито един истинкси.
Сега пиеш 100 вида сокове-нито един истински.
Сега си грамотен,образован , ако нямаш връзки и пари оставаш на улицата.
Сега ако си болен , в болницата никой няма да ти обърне внимание или ще станеш по-болен или ще умреш като куче.
Сега ако изнасилят дъщеряти 10 циганина (недай си Боже) циганите няма да ги осъдят,защото са електорат и държавата ги лансира!
Сега ако не ти харесва едната работа,стоиш и си натискаш парцалите , защото може и да не си намериш друга.
Още да казвам ли?