Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Анкета: ЗА или ПРОТИВ Нова Българска Конституция

Мнениеот Corwin » 21 фев 2013 02:55

И какво стана сега - единият иска президентска република (окей, възможно е да е по-добре - аз лично не смятам така), но защото трябвало да им отговорен фактор - ами, то премиерът Е отговорният фактор в момента, просто тази безполезна президентска институция създава илюзията, че не това е положението. Другият - всеки да може да е депутат само по един мандат?!?!? Как точно ще има политици с опит тогава? Изборната система не се определя от Конституцията, а от Изборния кодекс - там винаги може да се заложи мажоритарното начало. От третия ме заболява главата да му чета шльокавицата и ми обяснява как имало възрастни хора, които ровели по кофите - ми като са търпяли, нека ровят бе. Какво им е виновна конституцията за това. Само при нас комунистите спечелиха първите избори през демокрацията - очевидно народът си заслужава да рови по кофите малко да му уври главата.
Конституцията като основен закон има нужда от тесла тук и там, за да придобие по-нормален вид, но ако ще го правите за спорта - ми айде да не. Кой ще ви я състави тази нова конституция? Народът ли? Хора без юридическо, икономическо или политическо (хммм) образование и без управленски опит (колкото и пошъл да е)? Ще се съберем 7 000 000 в Добруджа и всички ще гласуваме с вдигане на ръка?
Има още много какво да се каже, но мисля, че повечето от вас са достатъчно интелигентни сами да стигнат до другите изводи.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 21 фев 2013 03:19

Съгласен съм, че е глупаво да искаме депутатите да са с ограничен мандат, това не само че е тъпо, ами и е неизпълнимо и не знам да го има някъде по света ;) Да не говорим и че няма как да вадим 200 нови човека на всеки 4 години, от къде ще паднат, от Космоса ли ? :lol: :lol: :lol: Колкото и да ги храним (не без основание), там има добри икономисти и юристи като Костов и Янаки Стоилов от БСП например, колкото и да ненавиждам червените. Категорично обаче трябват промени във всички нормативни актове, отнасящи се за статута на депутатите - не искаш да си в една парламентарна група, супер, подаваш си оставката и се махаш от Парламента. ;) А не като сега, ГЕРБ да купи няколко човека от АТАКА и РЗС, те да излязат от групата, да се обяват за независими и да продължават да плюскат депутатски кюфтета в парламента :!:

Други промени също могат да се направят, определено конституцията не е перфектна. Само че как ще се свика ВНС не знам, на мен лично ми изглежда невъзможно ...
Изображение

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 21 фев 2013 06:54

Приемане или отхвърляне на предложението - предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на рефендума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.

(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.

Разглеждане на подписката и предоставяне на информация

Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.

Станишев искаше референдума,искаше и оставката на Борисов в следствие на това сега като няма парламент се нарушава сегашната конституция,това е достатъчно основание за велико народно събрание

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 21 фев 2013 07:16

Естествено че съм против.Конституцията ни е достатъчно демократична и отворена, ако мога така да се изразя.Просто няма нужните политици, които да не са крадци, опетнени със скапани пролетарски низости и задължения, които не са част от мафията или разни там етнически партийки, които тероризират целия селски народ, който и без това до преди 25-30 години беше свикнал на подобно отношение.Политици, които да си изпълняват задълженията и да удовлетворяват народа!Каква промяна може да се направи?Президентска република е доста рискована управленческа система.Както може и да случиш на добър и честен човек, така може и да отидеш в другата крайност.И повярвайте, сметка трудно им се търси.Вижте на един Путин в Русия не могат да му кажат копче, че налага по-бясен терор от Сталин в периода преди да умре, вие искате да си изберем такъв в България.Нали сте наясно, че този човек няма да падне от луната?Пак ще е някой бивш агент на дс, симпатизант на бсп, дпс, атака, сдс, България на гражданите и другите официални престъпни организации в България?Нали сте наясно, че какъвто сме заспал народ(това е 100% сигурно след като чакаме 23 години за нещо толкова елементарно - сметките за тока) 100% ще дойде някой старт комунист от рода на Станишев или Калфин и грабежа ще е грандиозен?

suevci
Контакти:

Мнениеот suevci » 21 фев 2013 07:59

Да аз съм за ..и стига със 240 глупака 20 нода са хора знащи и можещи

suevci
Контакти:

Мнениеот suevci » 21 фев 2013 08:12

suevci написа:Да аз съм за ..и стига със 240 глупака 20 нода са хора знащи и можещи

Стефке шапкати свалям на теб но запомни много хора знаят че една монета има две страни но това не вярно има 4 страни такае и със дншните закони които имат под закони зада ги заобикалят...Затова трябва дасе променът зада работят.

Потребителски аватар
Patriot
Контакти:

Мнениеот Patriot » 21 фев 2013 08:19

За мен има едно решение. Смяна на конституцията. България става ПОЛУПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА . Това е най-удачния вариант за нас и колкото по-бързо стане толкова по-добре за нас. За нашия манталитет тази форма на управление е най-близко до разбиранията ни за нормално управление. Това трябва да се иска на протестите. Това бяха и идеите на първите ДЕМОКРАТИ в България по времето на ВНС.

Потребителски аватар
Patriot
Контакти:

ПОЛУПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

Мнениеот Patriot » 21 фев 2013 08:24

За мен има едно решение. Смяна на конституцията. България става ПОЛУПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА . Това е най-удачния вариант за нас и колкото по-бързо стане толкова по-добре за нас. За нашия манталитет тази форма на управление е най-близко до разбиранията ни за нормално управление. Това трябва да се иска на протестите. Това бяха и идеите на първите ДЕМОКРАТИ в България по времето на ВНС.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Re: ПОЛУПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

Мнениеот джони » 21 фев 2013 08:29

полупрезидентска република и полубременна жена няма

Потребителски аватар
Patriot
Контакти:

Re: ПОЛУПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

Мнениеот Patriot » 21 фев 2013 08:34

джони написа:полупрезидентска република и полубременна жена няма