vaskonti написа:THE G.A.M.E написа:vaskonti написа:Ок, освен общите приказки колко съм заблуден и сляп, нещо конкретно да кажете? От какво може да се притеснява един почтен човек, който просто си работи работата и си гледа семейството? Не казвам, че чипирането е добро, просто питам какво конкретно е лошото?
В началото всичко ще е ОК.
Никой от нищо не би трябвало да се притеснява ...
Проблемът ще настъпи по-късно.
Щото "чипираните" всъщност са
белязани.
Това ще е много сериозен проблем за тях ...
Е нали това питам - какъв е този сериозен проблем, който ще последва? Какво ще стане? Аз, например, нямам нищо против във всеки един момент да знам къде е детето ми и какво е здравословното му състояние. Дори конспираторите е редно да признаят, че това поне е нещо положително. Аз питам какви са отрицателните неща, които следват от това чипиране?
Ще стане диктатура и то в глобален мащаб. Няма да си личност, а ще бъдеш просто един номер от системата, свободното ти придвижване и личният ти живот ще бъдат под контрол във всеки един момент. Чрез чипа ще се следи какво, кога и от къде купуваш и т.н. Но най-страшното е, че чрез него ще може да насочват мисленето и разбиранията ти, както го правят примерно с делфините използвани за шпионаж в САЩ. А след като може да се контролира едно животно, значи е напълно реално с тези чипове да се контролират и хората. Мислите, чувствата, желанията и действията ти ще бъдат контролирани без да го осъзнаваш, не, че и в момента не са прави от средствата за масова манипулация, но тогава ще бъде много по-ефикасно и ще излиза по-евтино на управляващият елит. Просто от човек ставаш роб на системата и една брънка от безволевата маса, нещо което винаги е било цел на управляващите. Аз примерно не искам да бъда следен и да знаят къде, кога и с коя жена ходя и имам връзка, нещо което тогава ще бъде отчетено в базата данни. След като ще може с този чип да се следи здравето на човека и да се влияе върху него, каква е гаранцията, че в един момент ако решат няма и да умъртвяват хора, които вече не са продуктивни и не са в полза на системата. Разбира се при рекламирането на тази машинка ще се изтъкват ползите за човека, а за евентуалните негативи ще говорят само малоумниците вярващи в световната конспирация. Дори и в момента е доказано, че чрез звукови и светлинни ефекти може подсъзнателно да се влияе върху психиката на човека, като 25-ят кадър, изречения изричини наобратно в музикални парчета, звучащи като безмислени звуци, но улавяни от подсъзнанието и т.н. Докато тогава само чрез ел. магнитини честоти изпращани до чипа и от чипа ще е много по-лесно да се прави.