Преди години (толкова много, че забравих даже кой беше операторът) служител на кабелната влязъл за проверка на оплакване и ми изкорубил розетката от стената и пуснал кабела директно. Според него скъпата италианска розетка била проблем за лошото качество на картината, която получавам от опънатите незаконно между блоковете кабели. От тогава кабелната в това жилище е безплатна, защото прекратих договора, а те са такива мърди, че 7-8 години не забелязват, че абонат, който не плаща не е изключен.
Иначе полвам услугите на Близу за ТВ и интернет и съм доволен и от интернета и от ТВ, най-вече защото имам и цифров и аналогов сигнал за колкото си приемника желая.
Доскоро имах интернет и от Мегалан(Мтел) и от Виваком. Най-недоволен бях от Виваком и ги отсвирих, но не с удоволствие, защото много нагло са си овъртяли договорите и трябваше да направя пътека до офиса им за да си прехвърля телефона и да ми върнат надвнесените суми. Най-неприятният проблем с тях беше, че трябваше да звъня всяка седмица да ми ъпдейтват модемите за да виждам коректно някои сайтове. Тогава ползвах техен интернет на две места и звънях по два пъти през известно време. Също големи мърди. Отделно от това скоростта им доскоро (а и сега на повечето места) е много ограничена. Мегалан(Мтел) също имат известни проблеми. Връзката прекъсва по странен начин когато гледам видео. Единствено от Близу не мога да се оплача от качеството. Единствено може би, че май липсват напоследък канали като Дискавъри, но не съм много сигурен, защото гледам ТВ по два пъти месечно, а последният месец май дори не съм пускал ТВ

Но и те бяха много зле при подписването на договора и старта на услугата - ужасна организация, трябваше аз да им помагам да ме направят абонат.

На Булсатком никога няма да стана клиент, защото много мразя изнудвачи и такива, които се опитват да станат монополисти. Дреме ми за тяхното ТВ+, с което изнудват всички, които искат да гледат БГ футбол. За мен е по-важно да имам свободата да си избирам доставчика. Долу монопола и изнудвачите! Чакам КЗК и/или КЗП да им тресне една подобаваща глоба за безобразието. Гледам също, че въобще не се напъват да снимат качествено мачовете. Последния мач, който снимаха в Разград, го снимаха с две камери. Или поне толкова успях да преброя, освен клубната камера на Лудогорец. Няма камера зад вратата (вишката беше празна), а на терена видях само една и то операторът я носеше на рамо. Или им е било студено, или толкова камерри са им останали, след като същия ден снимаха и среща в София.