Присъединявам се към мненията за американците. Всички статистики ги водят за най-затлъстялата нация на света, но въпреки това на всяка от последните олимпиади са на първо място по медали. Причината според мен, че там спортът е издигнат в култ, национална политика е. Въпрос на чест е да си най-добър, да покажеш силата на американската "нация". Там в училищата, колежите, университетите спортът е едно от основните неща, много се набляга на него. Надпреварите между отборите на образователните институции са силно конкурентни и с много силно изразен състезателен характер. Дори се следят от медиите. Много от големите спортисти на САЩ излизат именно от площадките, залите и стадионите на училищата, университетите и колежите. Не е определящо просто да вложиш много пари в спорта. Важно е да ги вложиш правилно. И се вижда, че по-бедни от нас държави, или такива, които влагат по-малко от нас в спорта (предното мнение) имат повече медали.
При нас като цяло липсват обучени и подготвени треньорски кадри, липсва правилната методика на работа с младите спортисти, може би липсва и малко решителност и характер от страна на спортистите. Не може нация смачкана от всичките неизпълнени обещания, лъгана и манипулирана, да е с високо самочувствие. Явно някъде във времето се е загубил духът на победител на българина, смачкан от всичките си проблеми.
А че не се спортува масово, не съм много съгласен. Вижте само многото мини-игрища за футбол с изкуствена трева дали не са пълни почти постоянно? Вижте фитнес залите, вижте площадките с лостове, тенис кортовете и т.н. Аз смятам, че просто няма хора, които да видят талантите по тези площадки и игрища и да ги изведат до световните висини.
Затлъстяваща нация шампиони не ражда
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Затлъстяваща нация шампиони не ражда
[center]
[/center]
[/center]Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: boabbb, Google [Bot], rhaegar, tmanolov и 6 госта