Red Warrior написа:Стамболов е направил много неща за България и се счита за най-успешния премиер в нейната история .Според мен е направил обаче една , само една , но фундаментална грешка .Извадил е от кръчмата ,за да го направи княз на България ,потомъка на странична линия от династията Сакс-Кобург и Гота - Фердинанд .Резултатът всички го знаем ,като последствията от това продължават да ни тежат , като ще тежат и на следващите поколения .
Както е казал Стамболов: "Българския народ може да ми прости много неща, но едно нещо не трябва да ми прощава никога - това, че докарах Фердинанд на престола!".[/quote]
Зз това, че Стамболов докара Фердинанд и Кобургите в България, няма да му порощаваме ние. Да го прощава Господ! За всичко направено от Кобургите, ще ги съди Господ, след като дори комунистите не пожелаха да ги съдят. Георги Димитров лично заповядва, престолонаследника Симеон, да не се докосва дори. Е, какво е това? По онова време, народа иска едва ли не линч! Нека да си дадем равносметка...