1878г.Протест на българите от Пирот срещу сръбския терор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Re: 1878г.Протест на българите от Пирот срещу сръбския терор

Мнениеот counterstrike » 22 юли 2012 22:00

Red Warrior написа:Стамболов е направил много неща за България и се счита за най-успешния премиер в нейната история .Според мен е направил обаче една , само една , но фундаментална грешка .Извадил е от кръчмата ,за да го направи княз на България ,потомъка на странична линия от династията Сакс-Кобург и Гота - Фердинанд .Резултатът всички го знаем ,като последствията от това продължават да ни тежат , като ще тежат и на следващите поколения .

Както е казал Стамболов: "Българския народ може да ми прости много неща, но едно нещо не трябва да ми прощава никога - това, че докарах Фердинанд на престола!".[/quote]

Зз това, че Стамболов докара Фердинанд и Кобургите в България, няма да му порощаваме ние. Да го прощава Господ! За всичко направено от Кобургите, ще ги съди Господ, след като дори комунистите не пожелаха да ги съдят. Георги Димитров лично заповядва, престолонаследника Симеон, да не се докосва дори. Е, какво е това? По онова време, народа иска едва ли не линч! Нека да си дадем равносметка...
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Мнениеот counterstrike » 22 юли 2012 22:13

Всъщност трябва да успокоим топката, приятели! Горчива ни е историята, много горчива! Нека днес проявим поне християнско смирение, да си запазим държавата в днешните граници...има агресивни хора на юг-изток, за кой ли път от там...трябва да сме мъдри, за да си спасим родината...Не винаги политиците, които сме избрали водят правилната политика...
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 22 юли 2012 23:58

Мене наи много ме е яд за загубата на Беломорска Тракия ,защото щяхме да имаме излаз на 2ро море а всички знаем колко приходи от туризъм,транспорт[вместо да внасяме през Солунското пристанище стоки и товари*]и тн.Щяхме да ходим на по топло море с по дълъг летен сезон,футболните ни отбори нямаше да ходят на зимна подготовка в Кипър и Турция и нямаше да изнасят пари извън България а да ги оставят тук ,така щяхме и да имаме и по висок жизнен стандарт[поне тези които щяха да живеят на морето*].

Върни се в “Свободна зона”