Диалекти от родния край
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Обичам Левски
- Контакти:
Re: Диалекти от родния край
Някой да знае думата Надвечер ?
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Да си гО кажЕм как си трЕбе, оТи се пенЯвите са за тва бре? Те тва са, дека си го пишете за диалектите са си пълни глупости. Аз на диалекто не говорим, ни знаем как да го хокам тва, ни ме грее мене много де. Тука си плямпаме, кво как си ни душа сака и кво аз си знаем де, па вие си гоВорете, кво вас ви енЯ!!!
А иначе ние тука на плъха казваме ПОГАНЕЦ!!!
А на мъжка котка, МАЧЕ или Мачок!!!
Мерси за вниманието? West Side Motherfucker!!! 
А иначе ние тука на плъха казваме ПОГАНЕЦ!!!
А на мъжка котка, МАЧЕ или Мачок!!!
Последна промяна от Avanti_Ragazzi на 20 май 2012 16:04, променено общо 2 пъти.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
А от 5 години споря със софиянци, че се казва "пиперка", а не "чушка", ама не щат и да чуят.
Остави ги шопите.
Шорам си е синоним на поркам.
Дърт пергиш като мен ги знае тия работи.
Bourgas написа:Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
А от 5 години споря със софиянци, че се казва "пиперка", а не "чушка", ама не щат и да чуят.
Тук всичко е чушка, пипер никъде не съм чул да се нарича в Бургас. Само на подправките. А и другото, в Бургас казваме странджанка на прословутите ви принцеси с кайма
По принцип Странджанката е филия с кайма,а принцесата е филия с шунка и кашкавал.
-
valkaredgi
това е северозапада влезте и се посмейте
http://www.severozapad.org
http://www.severozapad.org
durex написа:Bourgas написа:Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
Тук всичко е чушка, пипер никъде не съм чул да се нарича в Бургас. Само на подправките. А и другото, в Бургас казваме странджанка на прословутите ви принцеси с кайма
По принцип Странджанката е филия с кайма,а принцесата е филия с шунка и кашкавал.
Странджанката си прав, а другото тук си е сандвич с шунка и кашкавал. Принцеси наричаме филийките с яйце и сирене.
Последна промяна от Bourgas на 20 май 2012 16:03, променено общо 1 път.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]- ralimavridov
- Контакти:
durex написа:Bourgas написа:Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
А,тука сега ме хвана на тясно,защото и аз знам,че принцесата е с кайма...
Кукучка-костилка,кокал-кост,токат-юмрук.На софийски черница май е-дуда 
Ето я нашата купа-http://hellp.net/wp-content/uploads/2012/12/Cvetan_Vasilev_s_Botev.jpg
Обичам Левски написа:Някой да знае думата Надвечер ?
Ето си е ясно,невиждам нищо диалектно в това над и вечер,или по точно преди вечер
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети
Една приятелка от Пловдив ми беше казала, че там наричат диадемата за коса "креолка".
А някой знае ли "лимка"? :Р
А някой знае ли "лимка"? :Р
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".