Какво мислите за закона за конфискация?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво мислите за закона за конфискация?
Вие пък сте едни борци за демокрация,направо да ви се ненадява човек

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:Вие пък сте едни борци за демокрация,направо да ви се ненадява човек![]()
![]()
и защо да не сме? Репресивните закони и облагодетелстването на едни за сметка на други ли да подържаме? Политическите чадъри и задкулисни игри ли? Мизерията на българина ли?
CTAHKO написа:Вие пък сте едни борци за демокрация,направо да ви се ненадява човек![]()
![]()
Не ми пука дали е демокрация или диктатура. Важното е да не ме ползват за дойна крава.
В България законите се приемат или да удовлетворят чуждо искане или да решат краткосрочен проблем.
Как ще накараш хората да декларират реалните си доходи с рухналата си пенсионна система. При максимален осигурителен доход от 2000 лв, се полагат около 600 лв за пенсионно осигуряване (общо от работник и работодател, реално само от работника). Смятай при 40 години стаж каква пенсия трябва да получиш, но има таван от 700 лв на пенсиите. Отделно системата на пенсионото осигуряване не е персонална, а социална (как мразя тази дума) - работещите плащат пенсиита на пенсионерите. Та след 35 години колко ли ще са работещите и колко ли ще са пенсионерите? Ще се получават ли пенсии? Какъв е смисъла да се осигурявам? Не е ли по-добре да си направя собствен фонд пенсия?
Същото се отнася и за здравното осигуряване.
MORSKI написа:CTAHKO написа:Вие пък сте едни борци за демокрация,направо да ви се ненадява човек![]()
![]()
и защо да не сме? Репресивните закони и облагодетелстването на едни за сметка на други ли да подържаме? Политическите чадъри и задкулисни игри ли? Мизерията на българина ли?
Аз вече съм ги удостоил с моето безразличие
Dobri написа:CTAHKO написа:Вие пък сте едни борци за демокрация,направо да ви се ненадява човек![]()
![]()
Не ми пука дали е демокрация или диктатура. Важното е да не ме ползват за дойна крава.
В България законите се приемат или да удовлетворят чуждо искане или да решат краткосрочен проблем.
Как ще накараш хората да декларират реалните си доходи с рухналата си пенсионна система. При максимален осигурителен доход от 2000 лв, се полагат около 600 лв за пенсионно осигуряване (общо от работник и работодател, реално само от работника). Смятай при 40 години стаж каква пенсия трябва да получиш, но има таван от 700 лв на пенсиите. Отделно системата на пенсионото осигуряване не е персонална, а социална (как мразя тази дума) - работещите плащат пенсиита на пенсионерите. Та след 35 години колко ли ще са работещите и колко ли ще са пенсионерите? Ще се получават ли пенсии? Какъв е смисъла да се осигурявам? Не е ли по-добре да си направя собствен фонд пенсия?
Същото се отнася и за здравното осигуряване.
Братле,до няколко години,няма да има пенсионери
MORSKI написа:Да, ще има праг от 250 000 лева, но има хора с два или три имота, които са наследствени и в същото време са за доста по-сериозна сума пари.... В същото време винаги може да се докаже, че си ги придобил по незаконен начин. Не ти, но да речем родителите или баби и дядовци.... Как ще се докаже тези пари от къде са събирани с годините и т.н? Даренията също ще попаднат под ударите на закона... Въобще има много неща, които не са изпипани и са в ущърб на хората...
Не 15, с 50 години назад трябваше да го направят.
Е как са наследени тези имоти бе? Я да видим сега - дядо ти примерно митничар или друга корумпирана личност и кво, подарява на тримата внуци имения за по 500хил и ти наистина не си виновен. Те затова ще те питат от къде са - от дядо. Ха сега да видим дядо от къде ги има - опааааааааааааа!
Много ми е чудно как ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ, че си ги придобил по незаконен начин?!?
Тва е тънкостта на закона. Няма как баба ти с 200 лева пенсия да ти подари мезонет в центъра на София!
Понеже тези дребни корумпирани мишки, дето ти наричаш обикновени хора, направиха така да просъществуват големите риби.
Нали се сещаш, че тоя дето бута 50 000 евро подкуп прави далавера за над 500 000 евро.
Или уж някой безработен, социално слаб, който между впрочем е сутеньор или дилър има 3-4 апартамента.
...
Foreigner написа:
Е как са наследени тези имоти бе? Я да видим сега - дядо ти примерно митничар или друга корумпирана личност и кво, подарява на тримата внуци имения за по 500хил и ти наистина не си виновен. Те затова ще те питат от къде са - от дядо. Ха сега да видим дядо от къде ги има - опааааааааааааа!
Много ми е чудно как ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ, че си ги придобил по незаконен начин?!?
Тва е тънкостта на закона. Няма как баба ти с 200 лева пенсия да ти подари мезонет в центъра на София!
Понеже тези дребни корумпирани мишки, дето ти наричаш обикновени хора, направиха така да просъществуват големите риби.
Нали се сещаш, че тоя дето бута 50 000 евро подкуп прави далавера за над 500 000 евро.
Или уж някой безработен, социално слаб, който между впрочем е сутеньор или дилър има 3-4 апартамента.
То по тази логика значи огромен процент от българите ще пострадат точно защото имат по няколко наследствени имоти насам натам... Дядовците и бабите им навремето едва ли всичките са крали, а напротив. Още повече като се има предвид какъв е бил режима..
Реално погледнато има как да го направи- защото баба ти не цял живот е взимала по 200 лева песния нали така... И цените на имотите преди далеч не са били такива, каквито са сега... Но въпросът не е в това- въпросът е защо не подгонят всички тези дебеловрати създания в Бояна, Драгалвеци, на морето и т.. Защо не погнат на Доган сараите, на Костов вилите? На царя?
Нали се сещаш, че такива примери не са масови, а напротив!
MORSKI написа:Foreigner написа:
То по тази логика значи огромен процент от българите ще пострадат точно защото имат по няколко наследствени имоти насам натам... Дядовците и бабите им навремето едва ли всичките са крали, а напротив. Още повече като се има предвид какъв е бил режима..
Реално погледнато има как да го направи- защото баба ти не цял живот е взимала по 200 лева песния нали така... И цените на имотите преди далеч не са били такива, каквито са сега... Но въпросът не е в това- въпросът е защо не подгонят всички тези дебеловрати създания в Бояна, Драгалвеци, на морето и т.. Защо не погнат на Доган сараите, на Костов вилите? На царя?Понеже тези дребни корумпирани мишки, дето ти наричаш обикновени хора, направиха така да просъществуват големите риби.
Нали се сещаш, че такива примери не са масови, а напротив!
Нали това е смисълът. Трябва да се прекъсне веригата. Като питат Сергей от къде има всичко като няма един ден трудов стаж преди да стане премиер и каже наследство или подарък да видят тоя дето ги е дал от къде ги има.
И разните му там сополанковци по на 20 години с бмв-та. Досега всичко това се разпръскваше по родата до 9то коляно, на чичото ще пиша вила, на лелята - яхтата, на детето апартамента и т.н. Сещаш ли се? Е сега лелята ще каже как си е купила яхта с 500лв заплата или ще ти й я вземат.
А относно, че бабите не са взимали пенсии по 200лева цял живот - е нали има договор за покупка-продажба. Сега дори и да струва 50хил даден апартамент, той е струвал около 5хил през 1986 и средната заплата е била 90лв например.
Виж само кои се противяха на закона и ще си направиш сметката. Ако питаш мен първо да почнат с абсолютно всички депутати за последните 15 години, като в първите редици тези, които в момента бяха против закона.
...
Тогава кажи по тази логика как почти всички в България имат собствени апартаменти, вили и т.н, а някои по няколко
А аз сега и след 40 години няма да имам...
MORSKI написа:Тогава кажи по тази логика как почти всички в България имат собствени апартаменти, вили и т.н, а някои по няколкоА аз сега и след 40 години няма да имам...
Е,задай си въпроса "другите как и от къде имат"