История на България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
El_Capitano_Puyol
Re: История на България
По рецепциите в хотелите вече масово са рускоговорящи, почти няма българи. Въобще не си правят труда обаче малко да понаучат българския, нищо че езиците са близки. Те ако това не правят, не знам как обслужват англоговорящи туристи, германци или други... 
Барса и Лудогорец але, алеее...
-
ReBorn1982
Soulen написа:Същите са обслужващ персонал на морето. На черноморец почти нямаше българин. Симпатяги са иначе, ама хич не го учат българския. Доста са работливи факт. Точно този регион е топ, който си описал и се надявям да придърпваме такива млади момчета и момичета и да остават тук за постоянно.
Да, така е, не полагат никакви усилия за езика. Обикновено са инструктирани какво се иска от тях и повече не им трябва. Може би не планират да остават тук за постоянно и за това не им се занимава да учат езика.
Факт е обаче - един шофьор черен или арабин не съм видял, т.е. "бежанец". Което е само потвърждение, че тая сган не идва в Европа, за да работи.
Soulen написа:ReBorn1982 написа:ivan56 написа:ReBorn1982 написа:ivan56 написа:Страшно прозрение, че в новото време никой млад не иска да бачка като заварчик и да лумка с чука.![]()
Да, всички искат да са инфлуенсъри, влогъри, ютюбъри, Ай Ти-та ..... то много 'убаво, ама някой трябва и да работи.
Еми факт е че никой не му се бачка такава работа и всеки гледа да я намери по "лека"
"Учи мама да не работиш"
Днес четох, че правим някакви договори с Виетнам за работници, ще ги пратим в Толбухин за заварчици.![]()
Понеже имам вземане-даване с транспортния бранш, мога да ти кажа, че се е напълнило със шофьори от бившия СССР - грузинци, молдовци, украинци и т.н., има и от централноазиатските бивши републики.
Нямам нищо против такива мигранти, хората са дошли да бачкат, а и без тях фирмите буквално ще рухнат, щото шофьори вече почти няма.
Същите са обслужващ персонал на морето. На черноморец почти нямаше българин. Симпатяги са иначе, ама хич не го учат българския. Доста са работливи факт. Точно този регион е топ, който си описал и се надявям да придърпваме такива млади момчета и момичета и да остават тук за постоянно.
Ако продължават местните измекяри и тях, ще изгубят. За няма и 1000лв им спират тока, преди това бяха мангали и такива от домове, ама и те вече не им се вързват на тия смешни пари за 2 месеца и почнаха да вкарват на такива от Молдова и бившите от СССР.
В Бургас осезаемо се забелязват все повече работещи украинци, естествено са точно тия бежанците, не тези с колите за по 100 бона.
И това си говорихме, уж скъсана Украйна а стандарта им явно е бил в пъти по добре от нашия.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:bubka написа:ivan56 написа:Страшно прозрение, че в новото време никой млад не иска да бачка като заварчик и да лумка с чука.
Масово липсват кадри в машиностроенето и автоматиката, но и не само там. Ако влезеш в някое предприятие, масово хората отговарящи за поддръжката на поточните линии са 40-50 годиншни и нагоре. Всички сме много щастливи, че младите след 15-20 години ще мразят Русия, ама някой трябва и да работи.
Явно заплащането е малко и няма развитие в тези отрасли. Друго обяснение няма.
Има и съм го написал по-горе. Занемариха професионалните гимназии като Електро и Механотехникуми, не ги реформираха да се учат нови технологии, оттам нататък всеки малко по-читав гледа нещо програмистче да стане, другите пък искат да са шефчета и ходят по УНСС и производните им и т.н. Заплатите в сектора вече задминават ИТ-тата, говорим за баш отговорните неща, не да си общ работник и да събираш шишетата от поточната линия.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Те и програмистчетата ще увиснат след известно време, щото заплатите потепенно растат, обаче тоя отрасъл е много лесно да го преместиш. Като им стане скъпо да плащат ще си изнесат офисите в Турция, Индия или на друго подобно място
.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Всичко е до време. Програмистите на ниско ниво, които не са никакви програмисти, а обикновен съпорт, ще бъдат напълно заменени от AI.
Иначе, ако има недостиг не само на кофти професии, но и на по-специфични, значи все пак се движим в някаква правилна насока. Запада тоя проблем го имат от 30+ години и го решават с емиграция.
Убеден съм че в Лондон, Париж и Мюнхен няма да се намерят местни, които да работят въпросните занаяти, които дори при нас не са атрактивни вече.
Иначе, ако има недостиг не само на кофти професии, но и на по-специфични, значи все пак се движим в някаква правилна насока. Запада тоя проблем го имат от 30+ години и го решават с емиграция.
Убеден съм че в Лондон, Париж и Мюнхен няма да се намерят местни, които да работят въпросните занаяти, които дори при нас не са атрактивни вече.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
ReBorn1982 написа:pomiqrat написа:ReBorn1982 написа:ivan56 написа:Страшно прозрение, че в новото време никой млад не иска да бачка като заварчик и да лумка с чука.![]()
Да, всички искат да са инфлуенсъри, влогъри, ютюбъри, Ай Ти-та ..... то много 'убаво, ама някой трябва и да работи.
Ще работят черните.
И на тях много не им се работи. Тяхната мечта е да станат "бежанец" в Европа.
Да ги оставят гладни и ще проработят нужното.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Споко. Вече има роботи, които стрелят по коли. И заварчици ще станат, като им зададат команди. Не, че и сега машини не го правят. И на детайли ще се научат.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
THE G.A.M.E
"Ия"...Drunken_Master написа:THE G.A.M.E написа:Областа е АРИана, сега, провери как са оригиналните названия на въпросните страни.
Понеже, ти НЕ си малоумен, та затова и не вдяна, че става дума "ия", което означава "нечий народ". Та затова и тия държави се наричат по тоя начин. Между другото, понеже ти НЕ си малоумен, та не си го разбрал, при положение, че съм го писал над 20000 пъти. Ква Ариана, кви пет лева? Ти първо твърдеше, че понеже сме "арийци", та затова и държавата се казвала БългАРИЯ. Сега това вече е новата мантра...![]()
Ще ме съсипеш човек, ама от смЕх.
Иде реч за АРИ=хора-Богоподобни. Чистокръвни-Човеци, без примеси... Какви примеси, мога достатъчно да пиша, но сериозно, просто нямаш нужният интелект, за да схванеш наистина за какво става въпрос.
Просто щото, немаш представа, ни от Библията, ни от Махабхарата, ни от Рамаяна ...
Арийци сме, понеже за 1-ви път името ни се ражда в областа Ария. Кое е нЕясно ?
Поустнал съм достатъчно доказателства, но както писСАх, немаш и 1 грам мозък да схванеш.
И да, признавам, има "славяни" и те са такива боклуци, като теб.
Абсолютна измет и загуба на вселенски материал.
Изключително много се радвам... Не, Душата ми ликува, че Хитлер е избил милиони от вас.
Ликувам и сега, щото украинските селяци продължават да ликвидират врагове на България.
Нека всички укри да измрът, но да вземат ( както и правят ) ... Колкото се може повечко хазаро-славянска гнилоч със себе си.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
- Drunken_Master
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Иде реч за АРИ=хора-Богоподобни. Чистокръвни-Човеци, без примеси... Какви примеси, мога достатъчно да пиша, но сериозно, просто нямаш нужният интелект, за да схванеш наистина за какво става въпрос.
До кога смяташ, да си преповтаряш измишльотините?
THE G.A.M.E написа:Просто щото, немаш представа, ни от Библията, ни от Махабхарата, ни от Рамаяна ...
Мхм, ти имаш... Виждам.
THE G.A.M.E написа:Арийци сме, понеже за 1-ви път името ни се ражда в областа Ария. Кое е нЕясно ?
Ся, последно, може ли областта да е доказателство за етнос? Щото македонците май и те трябва да са такъв, а? Кажи, великий патриоте!
THE G.A.M.E написа:Поустнал съм достатъчно доказателства, но както писСАх, немаш и 1 грам мозък да схванеш.
Ти не си пуснал никакви доказателства, понеже абсолютно нищо не разбираш. Абсолютно всеки опит да препишеш българите към арийския етнос беше веднага оборен от мен, просто защото си прекалено ниска топка. Доказателства вика, клипчета от ютюб.
Пак да си задам въпроса... Какво е имал предвид Черноризец Храбър със "словени"? Явно робите не са имали книги? Или хората на словото не са могли да четат? Така ли излиза по логиката на човека, който има "достатъчно доказателства"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".