Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 01 авг 2018 16:22

Thsmith написа:Кой тича за Сорая?

Eм, как кой тича за Сорая? Задокеанските спринтьори. Търсим конструктивно решение за освобождаването на Крим.
Ти казваш да се чака нова Перестройка, ма това ще отнеме повечко време. Затова те питам не е ли по-добре задокеанските спринтьори да се намесят веднага със сила и да освободят Крим?

THE G.A.M.E написа:Да не издребняваме и да не навлизаме в спора, кой е бил повече негрите.

Няма как да не навлизаме в темата, когато пишеш "Кога Русия е имала добър имидж".
На САЩ и Великобритания имиджът харесва ли ти? Те кога са имали добър имидж?

THE G.A.M.E написа:На британците, а и на който и да било, не им трябват некви измислени причини, за да атакуват Путин и КО.
Има си съвсем реални такива.

И кои са тия неизмислени причини :? :?:
Напиши ги.

THE G.A.M.E написа:Случаите на отравяне може и да не са руско дело, но е повече от абсурдно да се смята, че британците тровят хората си. Те да не са комунистите от бившият соц блок ?

Аха, може и да не са руско дело :lol: Тогава защо пишеш за Крим? Украинците може и да са скрили някоя атомна бомба. Има голяма вероятност да са нарушили договора, с който се съгласяват да предадат ракетите за масово унищожение. При това положение Русия е в правото си да се намеси превантивно, както се месят САЩ и Великобритания. "Голяма вероятност" звучи ли познато?

За тровенето... Снощи даваха документален филм за Зона 51(американски, с интервюта на бивши служители в Зона 51) и разработките на стелт-технологиите там. Докато са горили материали, използвани за тая технология, американците са изтровили доста от работещите в базата, които са били принудени да дишат пушеците без никакви предпазни средства. И това едва ли е единственото тровене на американци от американци, което се е случило на територията на САЩ. Не ми се търсят в момента други примери.

САЩ и Русия са еквивалентни страни в действията си. Колкото и да се мъчите русофобите да хвърлите всичкия негатив към източната държава.

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 01 авг 2018 17:40

:)

Руско-турската война от 1877-78ма година е наречена ОСВОБОДИТЕЛНА от българския народ, просто защото Русия освобождава същия този български народ от 5-вековното Турско Робство ...

И колкото и някои манипулаторчета да слагат думичката "освободителна" в кавички ... и колкото и да използУват глаголи като "спомогнала" ... - това не променя "фактите" ... а именно :

РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ...

Тъжно за "някои" ... но - Факт ...

:lol: :lol: :lol:

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 01 авг 2018 18:01

THE G.A.M.E написа:По принцип си има ясно изразена международна позиция за това, какво е геноцид.
Мисля, че в тези рамки влиза единствено геноцидът над арменците, от турците.
От там вече всичко си е интерпретации.
Колегата се хвана за думата, а всъщност нямаше нужда.
Руснаците са избили много невинен народ, без значение дали по време на война или не.
С Чечня каква война ? То на практика няма такава Държава.
Излиза, че са си трепали свои граждани. Ами да, чеченците са си руски граждани, по конституция.
Нищо не намеквам или пък да защитавам гадове като чеченците, само казвам, че Русия не е "светая-светих" и не е редно да критикуват за действия, които и те самите са извършвали.

Нищо не изисквам от Русия.
Но те смятат, че сме им задължени до живот, задето са спомогнали за възстановяването на България.
Макар и те да знаят чудесно, че това всъщност си беше второстепенно събитие в онези времена.
Не напразно там е имало хора, които са изразили съжаление, че Русия е спомогнала за възстановяването на Българската Държавност, когато Батенберг престава да им се подчинява.
Реално възстановяването на България се случва след подписите и на останалите "Велики".
Не казвам, че трябва и на тях да сме благодарни, но не трябва и да го забравяме.
Като цяло Руската Империя извършва една планирана и съгласувана операция с останалите "Велики".
Без тяхното съгласие нищо нямаше да се случи.

Щом геноцид не е правилната дума, защо я употребяваш? Мисли малко, преди да пишеш.
Чечения от 1996 до 99 е на практика независима държава. Но наистина ли смяташ, че Русия ще позволи на сепаратисти да се отцепват? Никоя уважаваща себе си държава не би допуснала такова нещо. Запазването на териториалната цялост е изключително важно. Ако например турците в Кърджали решат да се отцепват, ти пак ли ще искаш да не противодействаме? Ако изпратим войски, ще критикуваш ли България, че не е позволила териториални загуби? Защо не казваш нищо за Украйна - явно според теб трябва да капитулират пред сепаратистите в Донбас?
Русия не смята, че сме и задължени, просто се опитва да наложи влиянието и интересите си над нас. Точно както и останалите геополитически сили.
Какво да помним за останалите Велики сили? Това, че разчлениха държавата ни на 3? Това, че ни отнеха 100 хиляди квадратни километра площ? За това, че нанесоха смъртоносен удар по националния ни идеал? А Русия е била принудена да съгласува действията си с тях. Иначе веднага щяха да и спретнат коалиция като в Кримската война и освобождението ни отиваше на кино. Точно заради любимите ти Велики сили.

THE G.A.M.E написа:Абсолютно нищо против нямам някой да си гледа интереса.
Но когато въпросните интереси са несъвместими с нашите, тогава вече имаме проблем.

Тук си напълно прав.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 авг 2018 00:58

Thsmith написа:
fcb_bg написа:
Диктатура в Крим... Ти луд ли си бе, Смити? :lol:

Това в Русия и окупираните от нея територии, какво е? Е не е сталинистка диктатура, но да не се лъжем...

fcb_bg написа:Само дето още никой не ми е дал обяснение защо украинците бягаха от призовките и си плащаха да не ходят на офанзивата

Никой не ти е дал обяснение защо хората не изгарят от желание да ходят на война ли? :lol: Ми и аз не бих отишъл... никъде и срещу никого. :lol: Какво чудно има да поставяш собствения си живот на първо място? Те не са професионални войници...

Groucho написа:Днеска сме на една вълна :lol: И аз това имам предвид, като казвам, че е по-удачно да не се чака перестройка, а да се действа решително. Според теб не е ли по-добре някой да пресече Океана, да демонстрира мощ и да помогне на Украйна да освободи Крим със сила :?: :lol:

А не може ли да помогне и на Сорая да се освободи от Мюлей Хасан? Това да не ти е червения кръст и да тича за своя сметка по света? :lol:

Почни да цитираш по по пост. Нема да ти трия останалите чатове...
Диктатурата какво е всъщност? Тъй като хукнете с дежурните епитети сте най-сладки. :lol:
Да изброя ли САЩ колко диктатори, откровено избиващи населението си, са подкрепяли досега? Лафа "Наше копеле" не е руски...
В диктаторска Русия Навални прекарва месец в ареста, Пуси Райът и те толкова, я сега кажи колко е ареста в Най-демокрацията за противообществени прояви?
За войната е ясно - ти не си ни Левски, ни Ботев. Те са по-шматки, де не са си пазели кефа, ами са станали некви национални герои за пример и вдигане н адуха на народа български.
Последна промяна от fcb_bg на 02 авг 2018 01:03, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 авг 2018 01:03

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:
THE G.A.M.E написа:
Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Настояща Русия можеш да я обвиниш в какво ли не, от геноцид над мирно население, до намеса във вътрешните работи на други страни, и все ще е коректно.

За кой Геноцид говорим :? :?:
За всякакъв... В Афганистан, Чечня, Крим, Сирия ...

Аперитивите май са то долши множко, а? :lol:
Ами нищо по различно от намесите на Запада в нЕои точки, ама техните минават за изтребление, но на руснаците, тц, не са хубави тия работи ... :|

Ти заговори за геноцид, не за намеси. Разлика правим ли?
И никой не е обвинил любимия ти Запад в Геноцид и Изтребление! Намеси с интереси - да!
Понякога си ги ги измисляш едни.... мани, мани...

Русия направи Геноцид в Сирия?

Ти сериозен ли си, бе?!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2018 12:43

fcb_bg написа:Ти заговори за геноцид, не за намеси. Разлика правим ли?
И никой не е обвинил любимия ти Запад в Геноцид и Изтребление! Намеси с интереси - да!
Понякога си ги ги измисляш едни.... мани, мани...

Русия направи Геноцид в Сирия?

Ти сериозен ли си, бе?!
За мен и 1 човек да умре без причина, си е геноцид.
Хич не ме бърка каква е сентенцията за геноцид, не деля убийствата на "правилни" и "неправилни".
Този дето е убил 2-ма и този дето е затрил 10-на, са с еднаква вина.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2018 12:47

garfield22 написа:Запазването на териториалната цялост е изключително важно. Ако например турците в Кърджали решат да се отцепват, ти пак ли ще искаш да не противодействаме?
За мен Русия е само Московска и Санкт Петербурска област.
Всичко останало не е тяхно.

Нещо не ми е известно на територията на България да има автономни републики.
Ако Турция ни нападне, ест, трябва да се защитим и отблъснем, но да идем на тяхна територия и да започнем да ги избиваме без причина, не, това категорично не го желая.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2018 12:49

AndreshkoGacovBacov написа:Руско-турската война от 1877-78ма година е наречена ОСВОБОДИТЕЛНА от българския народ, просто защото Русия освобождава същия този български народ от 5-вековното Турско Робство ...
Сори мен, но реалноста е, че Освобождението на България става с подписите на останалите "Велики", до тогава "освобождението" е било пожелателно, но не и фактически.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2018 12:57

Groucho написа:И кои са тия неизмислени причини :? :?:
Напиши ги.
Чечня, Грузия, Украйна, Сирия ....

Groucho написа:САЩ и Русия са еквивалентни страни в действията си. Колкото и да се мъчите русофобите да хвърлите всичкия негатив към източната държава.
Че аз това го пиша от как се интересувам от политика.
Но русофилите у нас се опитват да пробутат Русията за нещо като "светая-светих", на което няма как да не последва реакция.

Моите чувства към Русия са... Щяха да са безразлични, ако не ни бяха причинили толкова злини, отразяващи се и до днес.
Съвсем на страна е това, че и до ден днешен всяват раздори в българското общество, и не само, но и на целите Балкани.
Настояща Русия е вредна. Да, онези отвъд Океана и те са вредни, но техният интерес към нас и Балканите не толкова специфичен и тесен, както на Русия.
Дарвин е в грешка !

Image Image

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 02 авг 2018 14:03

THE G.A.M.E написа:
AndreshkoGacovBacov написа:Руско-турската война от 1877-78ма година е наречена ОСВОБОДИТЕЛНА от българския народ, просто защото Русия освобождава същия този български народ от 5-вековното Турско Робство ...
Сори мен, но реалноста е, че Освобождението на България става с подписите на останалите "Велики", до тогава "освобождението" е било пожелателно, но не и фактически.

сОри мЕн ...
но реалността е, че Освобождението на България става с "оръжието" на РУСКАТА Армияи и с "жертвите" на РУСКИЯ народ ...

А кой какво е "подписал" после е - "голЕмо важно" ...

То и "ние" сме се подписали под "Ньойския договор" и под един куп други "договори" ... :cry:

п.с. Но е похвАлен ентусиазЪма ти ...

:lol:

Върни се в “Свободна зона”