Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 14 юли 2018 19:33

Groucho написа:
Thsmith написа:Може, може. Ако си на 3 литра водка е възможно да ти се види суверенна руска територия. И трябва да прегледаш значението на думата факт. Факт е, че е окупирана територия, а другото си е твоя работа. :lol:

Тц, гледаш в миналото. Нали не искаше да гледаш в миналото и не те интересуваше? Крим си е руски. Каква окупация те гони?

Не, Крим е Украински, каква раша те гони?

Къде съм казал, че не искам да гледам в миналото или не ме интересува? Казах, че не ме интересуват несъществени неща нямащи отношение с настоящето. :lol:

--
пп Би трябвало от предишните ни спорове да си осъзнал, че съм упорит като магаре и е невъзможно да ме откажеш с повтаряне на небивалици или опити за перифразиране :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Martin_K

Мнениеот Martin_K » 14 юли 2018 19:38

THE G.A.M.E написа:Парадоксът с Крим е, че Държава, която е гарант за украинската цялост, наруши въпросната цялост.

Целостта на Украйна беше грубо нарушена от хунтаджиите - един от първите им актове, след като окупираха властта, беше да отнемат суверенитета на Автономна република Крим. На руски - упразднить автономию. Преди време същото направи и "революционера" и възпитаник на САЩ Юшченко, но първите честни избори след него върнаха статуквото. Станалото впоследствие си беше чиста проба самозащита от местните.

За кримските татари - можете сами да проверите какъв процент са били преди депортацията, защото тук се разправят някакви байки (думичката е руска). Руснаците стават огромно мнозинство там още с отвоюването на Крим от Османската империя. А за това, че "кримските" татари са кървави нашественици в Крим, писах съвсем скоро. Отделно от това едва ли тази депортация може да се припише на руснаците, като се знае в чии ръце е била цялата власт по това време.
Иначе е ясно, че мечтата на татарите е, ако може, пълно изселване на руснаците и възстановяване на Кримския хаганат под каквото и да е име.

Сега малко и за стратегическото значение на руския полуостров, който още щеше да си е самостоятелна република в състава на Украйна, ако не беше грубото вмешателство на превратаджиите. Всъщност на Украйна Крим не и е притрябвал кой знае колко, на плаж там и сега си ходят дори от Киев - просто главната цел на САЩ е той да не е руски и най-вече Севастопол да не е база на Руския черноморски флот. Дори бегъл поглед на лаик би установил, че който владее Крим, има контрол над цялото Черно море. Затова и бяха изсипвани не милиони, а милиарди (около 5, по признанието на Нюланд), за да бъдат докарани на власт най-русофобските издънки от евреите и западните католици. В Украйна в момента върви терор, сравним с аржентинската хунта, когато са ликвидирани повечето интелектуалци на страната. Но щом е против Русия - всичко може, дори ще му сложим етикета "демократично"! Забравят обаче, че вече в Кремъл не е пияницата Елцин, когато държавата беше разбойнически разграбвана от западните "инвеститори".

И сега сравнете този справедлив акт на връщане на суверенитета на Крим, макар по волята на местното население и в друга държава, с разцепването на Колумбия, за да имат САЩ пълен контрол на Панамския канал. И с абсолютната намеса в управлението на новосъздадената държава, когато имаше вероятност договорът за този контрол да не бъде подновен. Примери още много, но да не разводняваме темата.
Последна промяна от Martin_K на 14 юли 2018 19:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 юли 2018 19:44

Thsmith написа:Не, Крим е Украински, каква раша те гони?

Къде съм казал, че не искам да гледам в миналото или не ме интересува? Казах, че не ме интересуват несъществени неща нямащи отношение с настоящето. :lol:

Крим в настоящето е руски. Не гледай миналото и несъществените неща.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 юли 2018 19:47

1982 написа:Кашчей, аз продължавам да чакам да ми кажеш защо им е на САЩ този кирлив Севастопол, че и Крим ?? Виждам често го повтаряш ....

Не бе, изобщо не им трябва военноморска база на изхода към Черно море на САЩ, при това до самата Русия, ама никак не им трябва. Те що държат още Гуантанамо,на територията на суверенна Куба? Що не плачеш за тази част на света? И Донбас не им трябваше..на някои скромни бизнесмени с интереси в минната индустрия и металургията.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Martin_K

Мнениеот Martin_K » 14 юли 2018 19:48

Groucho написа:

Крим и в миналото си беше руски. Който поне веднъж го е посещавал, го знае. Дори в периода, когато формално се водеше в състава на Украйна, но все пак като автономна република със собствен парламент.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 юли 2018 19:50

То и Османски е бил, но сега е Украински.

Groucho написа:

Не, не е и няма да бъде. Украинска окупирана територия и нищо повече.

Кашчей написа:
1982 написа:Кашчей, аз продължавам да чакам да ми кажеш защо им е на САЩ този кирлив Севастопол, че и Крим ?? Виждам често го повтаряш ....

Не бе, изобщо не им трябва военноморска база на изхода към Черно море на САЩ, при това до самата Русия, ама никак не им трябва. Те що държат още Гуантанамо,на територията на суверенна Куба? Що не плачеш за тази част на света?

Гуантанамо е нает и легитимното кубинско правителство го е отдало чрез договор.
И за какво им е база в Черно Море? Ако са искали база на всяка цена, какво им пречеше да я направят в България или Румъния и то с минимални трудности? Или пък в Грузия? Те грузинците с венци ще ги посрещнат...
Последна промяна от Thsmith на 14 юли 2018 19:54, променено общо 1 път.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 юли 2018 19:52

Thsmith написа:То и Османски е бил, но сега е Украински.

Ето, пак се връщаш към миналото и несъществените неща. Влече те явно. Крим в момента е руски.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 юли 2018 19:55

Groucho написа:
Thsmith написа:То и Османски е бил, но сега е Украински.

Ето, пак се връщаш към миналото и несъществените неща. Влече те явно. Крим в момента е руски.

Не, не е. Бил е руски, а сега не е. Териториалното притежание не е несъществено : )

--
пп Отивам по жени, след 12 ще продължим преповтаряното. Ако държиш де. :lol:

A.Pinochet[/center]

Martin_K

Мнениеот Martin_K » 14 юли 2018 19:57

Кашчей написа:

Не бе, изобщо не им трябва военноморска база на изхода към Черно море на САЩ, при това до самата Русия, ама никак не им трябва. Те що държат още Гуантанамо,на територията на суверенна Куба? Що не плачеш за тази част на света? И Донбас не им трябваше..на някои скромни бизнесмени с интереси в минната индустрия и металургията.

Новоизпечен украински политик веднага след Майдана казва по телевизията, че в Донбас има прекалено много население и по някакъв начин трябва да бъде "регулирана" неговата численост. Реакция някаква в западните медии? Познайте!
А дали живеещите в Украйна подкрепят новата власт, можете да разберете по цветята, с който постоянно е отрупан площадът пред Профсъюзния дом в Одеса. Но рано или късно Видовден ще дойде. Както казва един мой познат от Одеса - не забудем, не простим, придёт время - отомстим.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 юли 2018 19:59

Thsmith написа:Не, не е. Бил е руски, а сега не е. Териториалното притежание не е несъществено : )

Че той си е териториално притежание на Русия. Там живеят руснаци, инфраструктурата се строи от руснаци, управляват руснаци... Остави миналото и несъществените неща.

Върни се в “Свободна зона”