Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 20:16

Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Истината е, че огромния процент от тяхната икономика се формира именно от лошите западни капиталисти, включително американски такива. Почти всичко останало, което Китай произвежда, са некачествени боклуци, с които заливат света. Това е.
В крайна сметка пак не разбрах какво точно трябва да ни каже тая статистика за САЩ?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:22

vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Истината е, че огромния процент от тяхната икономика се формира именно от лошите западни капиталисти, включително американски такива. Почти всичко останало, което Китай произвежда, са некачествени боклуци, с които заливат света. Това е.
В крайна сметка пак не разбрах какво точно трябва да ни каже тая статистика за САЩ?

Некачествени боклуци друг път! Ела да ти дам уебкамерка 1.3 м за 15 кинта да видим кое е боклук! Боклуци произвеждаме ние, от 20 пирона 10 са ни брак! Един котлон не можем да направим, я ключ се чупи, я гори изолация, ама сме царе да се присмиваме на хората.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:34

sin4ec написа:
vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?

Некачествени боклуци друг път! Ела да ти дам уебкамерка 1.3 м за 15 кинта да видим кое е боклук! Боклуци произвеждаме ние, от 20 пирона 10 са ни брак! Един котлон не можем да направим, я ключ се чупи, я гори изолация, ама сме царе да се присмиваме на хората.

Аз преди 3-4 години си бях купил такава за 20 лв. и не беше китайска, така че не виждам какво се опитваш да кажеш с това... :?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:36

Че китайците работят на поръчка-каквото качество и цена поискаш-такова получаваш!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 20:39

Предупредих те нещо, ама не ме слушаш :) В такъв случай съм принуден да излагам факт след факт, до пълното ти унищожение 8-) Караш ме да вървя против принципите и религията си. Няма начин, ще проведа поредната наказателна акция :)

П.П. Естествено че е от значение, коя партия управлява. Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката ;)

П.П. 2. Знаеш ли колко телевизии има в Китай и колко от тях са частни :)

Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия. Реформите в икономиката обаче имат и негативна страна, а именно разделението на китайските комунисти на по-старо поколение (т.нар. "комунисти-другари") и по-ново поколение ("комунисти-граждани"). ККП аргументира тоталитарната си власт със заплахи че без нея неизбежно ще последва вътрешнополитически хаос. Партийните комитети все още играят важна роля в икономиката и обществения живот.

Основните органи на Партията са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция — да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица, но нито тя, нито останалите подлежат на извънпартиен контрол, поради което ефективността им е с неясен характер.

ИКОНОМИКА

След десетилетия на развитие по пътя на плановия икономически модел, Китай прилага реформи за установяване на пазарни механизми от средата на 70-те години. Това е т.нар. "социализъм с Китайски характеристики", при който повечето предприятия и компании остават държавна собственост, но им се позволява да функционират чрез пазарни механизми. Колективното земеделие е отменено, а на заетите в тази област се отпускат заеми за стимулиране на производството и развитие. Тази политика, съчетана с огромния брой трудоспособни китайци, е в основата на т.нар. "китайско икономическо чудо", и челната позиция на страната в списъка на най-бързо развиващите се държави в света. Въпреки пазарните механизми, все още се счита, че в Китай е налице силно видоизменена разновидност на плановата икономика заради силния партиен контрол върху икономиката и следването на петгодишни планове за развитие.
Последна промяна от CTAHKO на 26 окт 2014 20:41, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 20:40

sin4ec написа:

Чакай сега, ти не ни бутай нас сред големите. Тук става въпрос за САЩ, тяхната икономика сравнена примерно с Китай. Станко така и не казва на какви мисли трябва да ни наведе тая статистика, теб няма да те питам, щото пак ще си пробуташ лафа за фалита.
И какво се опитваш да ме убедиш? Че Илиенци е един реномиран търговски център, където всичко е от "Екстра" качество нагоре? Твоята невероятна камера я сравни с камера със същите показатели от голям капиталистически производител и тогава ми прави такива заключения. Не може да я сравняваш с котлон, направен в България.
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:42

Е къ', Илианци само каШествени стоки продават, бе, бате. :mrgreen:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:43

Илиенци не ме интересува, там отдавна ги няма читавите вносители. Сравнявал съм достатъчно-с нищо не отстъпва. И не само камерката. Би ли ми казал колко струва една USB звукова карта на "реномиран" производител?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 20:45

CTAHKO написа:

Предупредих те нещо, ама не ме слушаш :) В такъв случай съм принуден да излагам факт след факт, до пълното ти унищожение 8-) Караш ме да вървя против принципите и религията си. Няма начин, ще проведа поредната наказателна акция :)

П.П. Естествено че е от значение, коя партия управлява. Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката ;)

Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия. Реформите в икономиката обаче имат и негативна страна, а именно разделението на китайските комунисти на по-старо поколение (т.нар. "комунисти-другари") и по-ново поколение ("комунисти-граждани"). ККП аргументира тоталитарната си власт със заплахи че без нея неизбежно ще последва вътрешнополитически хаос. Партийните комитети все още играят важна роля в икономиката и обществения живот.

Основните органи на Партията са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция — да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица, но нито тя, нито останалите подлежат на извънпартиен контрол, поради което ефективността им е с неясен характер.

ИКОНОМИКА

След десетилетия на развитие по пътя на плановия икономически модел, Китай прилага реформи за установяване на пазарни механизми от средата на 70-те години. Това е т.нар. "социализъм с Китайски характеристики", при който повечето предприятия и компании остават държавна собственост, но им се позволява да функционират чрез пазарни механизми. Колективното земеделие е отменено, а на заетите в тази област се отпускат заеми за стимулиране на производството и развитие. Тази политика, съчетана с огромния брой трудоспособни китайци, е в основата на т.нар. "китайско икономическо чудо", и челната позиция на страната в списъка на най-бързо развиващите се държави в света. Въпреки пазарните механизми, все още се счита, че в Китай е налице силно видоизменена разновидност на плановата икономика заради силния партиен контрол върху икономиката и следването на петгодишни планове за развитие.

Станко, с общи приказки и цитати ли смяташ да ме унищожиш?
Какво ми казваш тук - от колко човека се състои тяхното политбюро? Ок...да кажем, че с тази информация ме зашемЕти. Прав си - тук оставам безмълвен пред този смазващ факт. Мисля и дума да не продумам за частта, в която се говори за "неясната ефективност" на това полутбюро.
Втората част, за икономиката, с интерес очаквам да ми обясниш защо една икономика, която дейста чрез пазарни механизми, не е капиталистическа?
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 окт 2014 20:46

CTAHKO написа: Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката ;)

Бат Станко, капитализмът и социализмът са икономически системи, а не политически. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”