Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Истината е, че огромния процент от тяхната икономика се формира именно от лошите западни капиталисти, включително американски такива. Почти всичко останало, което Китай произвежда, са некачествени боклуци, с които заливат света. Това е.
В крайна сметка пак не разбрах какво точно трябва да ни каже тая статистика за САЩ?
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Истината е, че огромния процент от тяхната икономика се формира именно от лошите западни капиталисти, включително американски такива. Почти всичко останало, което Китай произвежда, са некачествени боклуци, с които заливат света. Това е.
В крайна сметка пак не разбрах какво точно трябва да ни каже тая статистика за САЩ?
Некачествени боклуци друг път! Ела да ти дам уебкамерка 1.3 м за 15 кинта да видим кое е боклук! Боклуци произвеждаме ние, от 20 пирона 10 са ни брак! Един котлон не можем да направим, я ключ се чупи, я гори изолация, ама сме царе да се присмиваме на хората.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
sin4ec написа:vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Некачествени боклуци друг път! Ела да ти дам уебкамерка 1.3 м за 15 кинта да видим кое е боклук! Боклуци произвеждаме ние, от 20 пирона 10 са ни брак! Един котлон не можем да направим, я ключ се чупи, я гори изолация, ама сме царе да се присмиваме на хората.
Аз преди 3-4 години си бях купил такава за 20 лв. и не беше китайска, така че не виждам какво се опитваш да кажеш с това...

Че китайците работят на поръчка-каквото качество и цена поискаш-такова получаваш!
vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Предупредих те нещо, ама не ме слушаш

П.П. Естествено че е от значение, коя партия управлява. Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката

П.П. 2. Знаеш ли колко телевизии има в Китай и колко от тях са частни

Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия. Реформите в икономиката обаче имат и негативна страна, а именно разделението на китайските комунисти на по-старо поколение (т.нар. "комунисти-другари") и по-ново поколение ("комунисти-граждани"). ККП аргументира тоталитарната си власт със заплахи че без нея неизбежно ще последва вътрешнополитически хаос. Партийните комитети все още играят важна роля в икономиката и обществения живот.
Основните органи на Партията са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция — да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица, но нито тя, нито останалите подлежат на извънпартиен контрол, поради което ефективността им е с неясен характер.
ИКОНОМИКА
След десетилетия на развитие по пътя на плановия икономически модел, Китай прилага реформи за установяване на пазарни механизми от средата на 70-те години. Това е т.нар. "социализъм с Китайски характеристики", при който повечето предприятия и компании остават държавна собственост, но им се позволява да функционират чрез пазарни механизми. Колективното земеделие е отменено, а на заетите в тази област се отпускат заеми за стимулиране на производството и развитие. Тази политика, съчетана с огромния брой трудоспособни китайци, е в основата на т.нар. "китайско икономическо чудо", и челната позиция на страната в списъка на най-бързо развиващите се държави в света. Въпреки пазарните механизми, все още се счита, че в Китай е налице силно видоизменена разновидност на плановата икономика заради силния партиен контрол върху икономиката и следването на петгодишни планове за развитие.
Последна промяна от CTAHKO на 26 окт 2014 20:41, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Чакай сега, ти не ни бутай нас сред големите. Тук става въпрос за САЩ, тяхната икономика сравнена примерно с Китай. Станко така и не казва на какви мисли трябва да ни наведе тая статистика, теб няма да те питам, щото пак ще си пробуташ лафа за фалита.sin4ec написа:vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
И какво се опитваш да ме убедиш? Че Илиенци е един реномиран търговски център, където всичко е от "Екстра" качество нагоре? Твоята невероятна камера я сравни с камера със същите показатели от голям капиталистически производител и тогава ми прави такива заключения. Не може да я сравняваш с котлон, направен в България.
Е къ', Илианци само каШествени стоки продават, бе, бате. 

Илиенци не ме интересува, там отдавна ги няма читавите вносители. Сравнявал съм достатъчно-с нищо не отстъпва. И не само камерката. Би ли ми казал колко струва една USB звукова карта на "реномиран" производител?
CTAHKO написа:vaskonti написа:Какво значение има коя партия управлява в Китай? Това ли е от значение или самата икономика? Как мислиш, дали Мерцедес, БМВ и Ауди, което е само върхът на огромната пирамида от западни фирми в Китай, дали всички те работят в условия, различни от чист капитализъм? Каква, според теб, е икономиката на Китай - планова?
Предупредих те нещо, ама не ме слушашВ такъв случай съм принуден да излагам факт след факт, до пълното ти унищожение
Караш ме да вървя против принципите и религията си. Няма начин, ще проведа поредната наказателна акция
![]()
П.П. Естествено че е от значение, коя партия управлява. Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката
Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия. Реформите в икономиката обаче имат и негативна страна, а именно разделението на китайските комунисти на по-старо поколение (т.нар. "комунисти-другари") и по-ново поколение ("комунисти-граждани"). ККП аргументира тоталитарната си власт със заплахи че без нея неизбежно ще последва вътрешнополитически хаос. Партийните комитети все още играят важна роля в икономиката и обществения живот.
Основните органи на Партията са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция — да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица, но нито тя, нито останалите подлежат на извънпартиен контрол, поради което ефективността им е с неясен характер.
ИКОНОМИКАСлед десетилетия на развитие по пътя на плановия икономически модел, Китай прилага реформи за установяване на пазарни механизми от средата на 70-те години. Това е т.нар. "социализъм с Китайски характеристики", при който повечето предприятия и компании остават държавна собственост, но им се позволява да функционират чрез пазарни механизми. Колективното земеделие е отменено, а на заетите в тази област се отпускат заеми за стимулиране на производството и развитие. Тази политика, съчетана с огромния брой трудоспособни китайци, е в основата на т.нар. "китайско икономическо чудо", и челната позиция на страната в списъка на най-бързо развиващите се държави в света. Въпреки пазарните механизми, все още се счита, че в Китай е налице силно видоизменена разновидност на плановата икономика заради силния партиен контрол върху икономиката и следването на петгодишни планове за развитие.
Станко, с общи приказки и цитати ли смяташ да ме унищожиш?
Какво ми казваш тук - от колко човека се състои тяхното политбюро? Ок...да кажем, че с тази информация ме зашемЕти. Прав си - тук оставам безмълвен пред този смазващ факт. Мисля и дума да не продумам за частта, в която се говори за "неясната ефективност" на това полутбюро.
Втората част, за икономиката, с интерес очаквам да ми обясниш защо една икономика, която дейста чрез пазарни механизми, не е капиталистическа?
CTAHKO написа: Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката![]()
Бат Станко, капитализмът и социализмът са икономически системи, а не политически.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!