fcb_bg написа:Свиха ги яко в Крим и Сирия. И опипват почвата у Либията. Американците и Ким щеше да убиват, ама ся им свиха номера покрай ОИ с гушването на 2те Кореи и им стана тъпо.

Общо взето, руснаците с тоя бюджет и санкционирани, добре се справят с противопоставянето. Даже добре е меко казано.
В крайна сметка хвърлят много пари, но политическите резултати в Сирия зависят от други.
Не напразно Путин постоянно информира САЩ, какво са се договорили с Иран и Турция.
Щото онези ще вземат да върнат няколко хиляди идилци, доста по-добре въоражени от предният път, и глей к'во става.

fcb_bg написа:Ся, дали са остарели, колко лесно са сваляеми не знам, ама да се навиеш на акъла на комшиите да си дадеш най-яката бухалка си е малоумие на квадрат. Явно е било с пълното съзнание, че на армията ще й Сеебавамайката. Ти турците не ги мисли, опериратвоенно в 2 страни и последствия няма. Ние да му мислим.
Като факт от влизането ни в НАТО имаме... Пълно спокойствие.
Никой не ни е нападал, и скоро нема изглед за такова нещо.
И аз не съм спец по ракетите, но тия неща дали не изискват поддръжка ?
И персонал. И пак в крайна сметка днес всички се превъоражават.
Значи, оръжията от миналият век ако можеха да вършат ефективна работа и сега, нямаше да гледаме това превъоражаване, което се случва в последните години.
Стига сме човъркали миналото. Нема машина на вренето ( "Янките" не биха ни я дали назаем

) ... Въпросът е сега да се реагира адекватно на зараждащата се ситуация в международен план.
Не е късно нито за силна Армия ( което не означава многобройна ) ... Нито за читаво въоражение.
А турците... Турците са на път да сгазят лука много сериозно. Докато съществува кюрдският проблем, те лице към Балканите няма как да обърнат.
А с оглед на това, какво въоражение предоставиха Щатите на някои от кюрдските племена, подозирам, че тепърва Турция ще има сериозни проблеми.