Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 21:20

demy27 написа:Вече си имаме. И то не едно а всички заведения са наши. Наистина сме много силни.

Сега като си изберем наш парламент :lol: ще приемем закон преди влизане, в каквото и да е заведение по десет тояги на непушачите. :mrgreen:

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 19 дек 2012 21:26

Тука е пълно с такива като Маша Гаврилова, на които всичко им пречи и сега получават оргазъм че в заведенията няма да се пуши нищо че не ги посещават.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 21:36

Robbery написа:
demy27 написа:Буферчето още вчера ти отговори, че нямам нищо против такива заведения. Проблема е кой и как ще определи кое заведение е за пушачи и кое не. Ако това се остави на собствениците на заведения всеки ще избере заведението да е за пушачи и се връщаме в изходна позиция. Начин това да се реши е въпросните заведения да плащат много по-големи данъци и съответно цените в тези заведения да са в пъти по-големи от другите. Но като знам как някои дават по 20-25 % от доходите си за цигари едва ли ще преглъщат лесно ракия по 15 лева 100 грама. Друга идея е да се направят места /не заведения/ а места където да може да се пуши но там да не се сервира храна и питиета и посетителите да плащат вход за да са там.

Ако имаш мен предвид ще ти отговоря. Законът ще реши кое заведение да бъде за пушачи. В Германия, където този закон съществува от години, има заведения, които предлагат възможността да се пуши. В казината например в Германия си се пуши. Важното е не целия град да се напълни със заведения за пушачи, а да има по 1-2 в град и тези заведения да плащат някъкъв допълнителен данък.

Не е само Германия тази която има заведения и за пушачите , почти всички страни в които действа тази забрана са оставили вратички и за пушачите ! Въпроса е защо в нашата страна някой толкова много иска да е по католик от папата ? И то при положение че тук дори и пушачите са в пъти повече като процент от посочваните страни ?

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 19 дек 2012 21:47

za nas e toj religiq написа:Не е само Германия тази която има заведения и за пушачите , почти всички страни в които действа тази забрана са оставили вратички и за пушачите ! Въпроса е защо в нашата страна някой толкова много иска да е по католик от папата ? И то при положение че тук дори и пушачите са в пъти повече като процент от посочваните страни ?

Но все пак този закон можете да го приемете и като шанс. Статистиката показва, че в страните, които са въвели този закон, пушачите изпушват от 1 до 3 цигари по-малко, което е добре и за портмонето и за здравето. За другите страни не знам, но в Германия дори има и тенденция за намаляване на процента на пушачите.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 22:20

Robbery написа:
za nas e toj religiq написа:Не е само Германия тази която има заведения и за пушачите , почти всички страни в които действа тази забрана са оставили вратички и за пушачите ! Въпроса е защо в нашата страна някой толкова много иска да е по католик от папата ? И то при положение че тук дори и пушачите са в пъти повече като процент от посочваните страни ?

Но все пак този закон можете да го приемете и като шанс. Статистиката показва, че в страните, които са въвели този закон, пушачите изпушват от 1 до 3 цигари по-малко, което е добре и за портмонето и за здравето. За другите страни не знам, но в Германия дори има и тенденция за намаляване на процента на пушачите.

Нима?

Франция обяви провал в кампания срещу цигарите

http://bgonair.bg/bg/news/mix/read/fran ... _cigarite/

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 23:40

Това е "демокрацията" и пророците и европейските комсомолци,които са толкова прости,че си мислят,че Европа е някакво държавно образование.Даже отделните държави могат да пътуват от континент на континент и сега чакаме акостирането на Швейцария.Едно време(при т.н. соц.) беше лошо и си мислехме,че всичко друго е по-добро,но явно има и по-зле.Сега ще мерим и милиметрите на цигарите и "солетите" за дамската част(и елтън джоновците) ще забраняваме,въобще - грижа за човечеството.Ако и спрат да бомбандират сватби и да се избиват по училища и да си затварят очите пред такива еталони на демокрацията като Саудитска Арабия, Катар и тем подобни може да настанат и по нормални времена.А,забравих да питам знаещите комсомолци въздържатели и мислещи и водещи правилен начин на живот как се развиват демократичните процеси в Ирак,Афганистан,Либия и т.н..И с нетърпение очаквам кога най-после Швейцария ще пристигне в Европа и къде ще я тУрим.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 23:57

гражданин от село написа:Това е "демокрацията" и пророците и европейските комсомолци,които са толкова прости,че си мислят,че Европа е някакво държавно образование.Даже отделните държави могат да пътуват от континент на континент и сега чакаме акостирането на Швейцария.Едно време(при т.н. соц.) беше лошо и си мислехме,че всичко друго е по-добро,но явно има и по-зле.Сега ще мерим и милиметрите на цигарите и "солетите" за дамската част(и елтън джоновците) ще забраняваме,въобще - грижа за човечеството.Ако и спрат да бомбандират сватби и да се избиват по училища и да си затварят очите пред такива еталони на демокрацията като Саудитска Арабия, Катар и тем подобни може да настанат и по нормални времена.А,забравих да питам знаещите комсомолци въздържатели и мислещи и водещи правилен начин на живот как се развиват демократичните процеси в Ирак,Афганистан,Либия и т.н..И с нетърпение очаквам кога най-после Швейцария ще пристигне в Европа и къде ще я тУрим.

Къде отиде В Катар, Саудитска Арабия, Ирак, Афганистан, Либия и т.н.? Тук коментираме закона за забрана на пушенето в закрити помещения, като всеки си казва мнението и моето мнение е, че сега е по-приятно да се отиде на заведение. Отново се забавляваме, хапваме, пийваме и тази забрана не ни пречи да го правим, дори както казах ни е по-приятно защото няма тютюнев дим. Колкото до Швейцария, мисля, че много добре знаеш, че колегата имаше предвид ЕС на който тази страна не е член, а не, че не се намира в Европа. Просто се изрази разговорно, както се изразяваме относно ЕС.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 20 дек 2012 22:00

от всички тея закони и глупости, най-ощетени са тютюнопроизводителите, но никой от тях не виждаме да протестира! любопитен факт, нали!
другото интересно е, че така наречените протестиращи "ресторантьори" са именно собственици на разни дупки, където народа се сгърчва един връз друг, и точно където забраната е най-необходима!
между другото, уж ощетените пушачи биват репресирани от закона, а всъщност те ежедневно волно или не го прилагат в действие! излизат на терасата в къщи или в офиса, не пушат в колата, да не говорим за спалните си помещения, досега не съм видял човек да пуши докато пазарува в магазина или се разкатава в МОЛ-а, и още куп примери!!!
това само показва, че те самите поне вътре в себе си усещат, че тютюнопушенето е нещо нередно, но все пак са се хванали като удавник за сламка в желанието си да укадяват заведенията и всичко живо дето се е навряло вътре уж за да си прекара добре!
незнам за вас, ама аз го приемам като вид посегателство срещу личноста ми, някой индивид да запали цигара до мене и да започне да ме атакува с отровен и задушлив никотинов дим, който полепва по кожата ми, насълзява очите ми, попива в дрехите ми, прониква в дробовете ми, съответно циркулира в кръвта ми, и ооох боже колко пъти по-гадно смърди цигара, която не е била загасена напълно!
въпреки че не ми е особено комфортно, винаги се старая да направя компания на пушач, който излезе навънка да пуши, той показва уважение и аз показвам уважение!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 22 дек 2012 11:59

гражданин от село написа:
demy27 написа:Вече си имаме. И то не едно а всички заведения са наши. Наистина сме много силни.

Сега като си изберем наш парламент :lol: ще приемем закон преди влизане, в каквото и да е заведение по десет тояги на непушачите. :mrgreen:

Подобни простотий само показват колко далече от нормалното мислене са пушачите и тотално са загубили връзка с реалността. Значи пушенето определя и политическите им възгледи и биха гласували за кой да е само и само да могат да си кадят на спокойствие. Никой не мисли, че този закон е един модерен закон, който изразява едно прогресивно мислене в защита на здравето на хората и как с този закон правим крачка напред в това да се превърнем в модерно общество. Не, на някой егоист закона му нарушава кефа и дай всички да вдигаме революция. И закона бил лицемерен, като не им дава право на избор. Не беше ли лицемерно да стоиш на маса за непушачи и от съседната маса да се носят кълба от дим? Не е ли абсолютно лицемерие пушачите да твърдят, че когато навсякъде се пушеше никой не е карал насила непушачите да ходят по заведения? Пак ще повторя - самите пушачи с наглото си поведение заслужават точно такъв закон, даже и по-сериозни забрани и данъци. На ред са работодателите, които трябва да раберат, че докато един човек пуши не работи и трябва да плащат по-малко на пушачите, както е в много страни.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 дек 2012 12:29

Който желае, нека прочете това. Пак не е по темата, но и пак може и да е, на когото както му харесва! ;)

Post-mortem
21 Декември 2012
Полина Паунова

Страх ме е. Ама съвсем истински. Страх ме е, че няма да мога да казвам това, което мисля, да пиша, това което мисля. Страх ме е, че повече никога няма да има Орлов мост, защото вас ще ви е страх. Страх ме е защото виждам съвсем ясно как милиционерският ботуш ще стъпи върху лицата ни.

Срам ме е. Пак съвсем истински. Срам ме е, защото ние помогнахме това да се случи. Не, не четете, че не се опитахме да попречим. Четете едно към едно: ние помогнахме. Ние сме съучастници в убийството на демокрацията. И вече присъдата е без право на замяна. Впрочем, напълно заслужена. Фактите са обективно ясни: българскте медии сътрудничиха на Висшия съдебен съвет, на Бойко Борисов, на Цветан Цветанов и Искра Фидосова да изберат главния прокурор, който искаха. Българските журналисти охотно подкрепяха, не се съпротивляваха и не роптаеха срещу своите издатели, които ги задължиха да помагат за този избор.

Ние заблудихме обществото, пуснахме димката на незначителните теми и безропотно отказахме да говорим по съществените. Ние се занимахме с пияната учителка, която направи опит за самоубийство и нито веднъж не се занимахме с осъден от Сотир Цацаров. Защото така е лесно – тя не може да се обади на главния редактор и да спре словоблудството срещу нея.

Ние пренасочихме цялата си ярост, целия си гняв и омерзение от собствената си немощ към нещастната женица, в резултат на това, че не можем да изправим глава и да питаме Цветанов, Борисов, Цацаров… Ние почти убихме жена, защото не можем да изобличим истинските злосторници. И го направихме от срам и страх. От срама, че не сме това, което трябва. И от страх, че все пак ако не изобличим никого, всички ще разберат, че не сме това, което трябва.

Ние вдигнахме безпредметната тема за пушенето и пуснахме димка около избора на главен прокурор. Ние бяхме тези, които пускахме анкети по сайтовете си, за може член на ВСС с явен антропологичен проблем, да цитира патетично, че над 80% от обществото одобрява концепцията на Сотир Цацаров за прокуратурата. Или иначе казано над 80% от обществото харесва концепция срещу себе си. Заради нас.

Ние всички сме една Диана Найденова, един Николай Бареков, един Делян Пеевски.

Ние всички сме такова човешко дъно, че заслужаваме цялото презрение на обществото (вероятно същото онова, което силно одобрява концепцията на Цацаров), което и получаваме.

Държавата почина. Няма България. Не знам за края на света и прочие безпредметности, по които залитнахме налудно по страниците и ефирните ни честоти, но в четвъртък наблюдавахме края на България.

Видяхме лицето на страха. Видяхме и лицето на натиска. То има мазна коса, черно под ноктите и кофти дъх. То е председателят на ВАС Георги Колев, който с треперещи ръце гласува срещу издигнатия от него кандидат за главен прокурор и подкрепи фаворитът на така близкия на сърцето си Цветанов.

Видяхме лицето на гротеската – тъстът на Делян Пеевски, който заговори за себе си като за ангел. Видяхме и как ангелски се потъпква достойнство – с милиционерски ботуш в слепоочието на единствения от ВСС, осмелил се да каже истината – Калин Калпакчиев.

Това беше предсказаните. И зарежете маите, това е истинско видение от бъдещето. Сега драги мои, всеки който се осмели да говори истината, която по правило е неприятна и не особено желана, ще се сблъсква с ангелската орда „Борисов – Цветанов – Цацаров“.

От този момент нататък депутатите от ГЕРБ, които влачиха чували с бюлетини, не само че няма да бъдат тревожен прецедент. Ще бъдат правило, както каза един познат в социалните мрежи. И ще имат охрана дори. Ако пък дръзнете да ги снимате, любезен прокурор ще ви повдигне обвинение, а двама служители на МВР ще ви арестуват, понеже родната полиция ни пази. Пази ни от нас – да не вземем да се усетим в кой кенеф газим със задоволство. Ако пробваме да излезем, ще повикат подкрепление.

От този момент нататък няма смисъл от избори. Няма смисъл от съд. Няма смисъл от медии. Избраният със страшно мнозинство (страшно да се чете като производна на страх дума) „стабилен съдия“ Сотир Цацаров ще пренесе навика си за оперативки между съд, прокуратура и МВР върху държавата. И всичко ще се решава на любезен разговор между Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Колев, Бареков и Сотир Цацаров

Замислихте ли се бе, черноризци храбри, че храбростта ви ще се изразява в това да идете на работа и да не давате много вид колко ви е страх. Представихте ли си как ще изглежда като обвинител един съдия с наказателен уклон? Давате ли си сметка, че когато съдиш с презумпция за наказание, обвиняваш с човеконенавист?

Давате ли си сметка, че трябва да живеем с човеконенавист. А това е диагноза, чийто изход е летален.

И в смисъла на загиналата държава – искате ли да се обзаложим, че смелостта, която проявихте към неположилата клетва Марковска (разбира се, post-mortem) сега няма да я проявите нито вие, нито президентът?

Ще надраскате няколко реда възхвала, когато той разпише указа. И после няма кой дори да съчини некролога на държавата.

В четвъртък премиерът Бойко Борисов с ножицата си ВСС преряза траурната лента. Откри края на България.

От блога на Полина Паунова
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Върни се в “Свободна зона”