Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот Robbery » 19 дек 2012 21:03

za nas e toj religiq написа:
iori написа:
CTAHKO написа:И преди да излезна от форума,само искам да кажа на защитниците на забраната за пушене,как заместник здравния министър(жена е), седна в едно заведение около осем часа вечерта и най-демонстративно си изкара цигарите и си пуши като първата пичка ;) Иначе пък е твърдо против отмяната :lol:

Естествено, но важното е да се философства по темата от разни разбирачи, а няма кой да ти отговори на кой ще му пречи заведение за пушачи.

Аз от началото на темата съм го задал поне 10 пъти тоя въпрос , още не се е наел някой да даде поне някакво подобие на отговор ! Така че не чакай , ето и на буферчето му го задавам , ама и той не се сеща какво точно ще му пречи !

Аз като непушач нямам нищо против да има и заведения за пушачи. Аз имам нещо против това в заведенията от съседната маса да ме опушват и после дрехите ми да миришат на цигари. Пораяди тази причина законът е прекрасен. На вас също няма да ви е приятно да ви затворят в един гараж и да запалят огън с гуми да ви обгазява.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 21:04

гражданин от село написа:Всичко се свежда но наглия егоизъм на непушачите самотници,защото компанията им предпочита цигарата пред това да бъде с тях на "тяхна територия". ;)

Да бе много е страшно , значи пушача може да откаже да отиде в заведение в което не се пуши а не пушача не може :lol: Насила го водят в заведение за да се трови !

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 21:05

iori написа:
CTAHKO написа:И преди да излезна от форума,само искам да кажа на защитниците на забраната за пушене,как заместник здравния министър(жена е), седна в едно заведение около осем часа вечерта и най-демонстративно си изкара цигарите и си пуши като първата пичка ;) Иначе пък е твърдо против отмяната :lol:

Естествено, но важното е да се философства по темата от разни разбирачи, а няма кой да ти отговори на кой ще му пречи заведение за пушачи.

Аз от началото на темата съм го задал поне 10 пъти тоя въпрос , още не се е наел някой да даде поне някакво подобие на отговор ! Така че не чакай , ето и на буферчето му го задавам , ама и той не се сеща какво точно ще му пречи !

Буферчето още вчера ти отговори, че нямам нищо против такива заведения. Проблема е кой и как ще определи кое заведение е за пушачи и кое не. Ако това се остави на собствениците на заведения всеки ще избере заведението да е за пушачи и се връщаме в изходна позиция. Начин това да се реши е въпросните заведения да плащат много по-големи данъци и съответно цените в тези заведения да са в пъти по-големи от другите. Но като знам как някои дават по 20-25 % от доходите си за цигари едва ли ще преглъщат лесно ракия по 15 лева 100 грама. Друга идея е да се направят места /не заведения/ а места където да може да се пуши но там да не се сервира храна и питиета и посетителите да плащат вход за да са там.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 21:07

demy27 написа:
iori написа:

Буферчето още вчера ти отговори, че нямам нищо против такива заведения. Проблема е кой и как ще определи кое заведение е за пушачи и кое не. Ако това се остави на собствениците на заведения всеки ще избере заведението да е за пушачи и се връщаме в изходна позиция. Начин това да се реши е въпросните заведения да плащат много по-големи данъци и съответно цените в тези заведения да са в пъти по-големи от другите. Но като знам как някои дават по 20-25 % от доходите си за цигари едва ли ще преглъщат лесно ракия по 15 лева 100 грама. Друга идея е да се направят места /не заведения/ а места където да може да се пуши но там да не се сервира храна и питиета и посетителите да плащат вход за да са там.

АМи направете си заведение за непушачи. Нали сте много силни!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 21:09

Robbery написа:
iori написа:

Аз като непушач нямам нищо против да има и заведения за пушачи. Аз имам нещо против това в заведенията от съседната маса да ме опушват и после дрехите ми да миришат на цигари. Пораяди тази причина законът е прекрасен. На вас също няма да ви е приятно да ви затворят в един гараж и да запалят огън с гуми да ви обгазява.

Ама кой от нас иска да седи до теб и да ти пуши ? Аз също не го искам , искам заведение в което да отида да седна и да не се налага да прекарам един час пред него ! Защо да нямаме право на такива ? След като държавата всеки ден ми прибира паричките от скъпоценната кутия цигари ?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 21:11

za nas e toj religiq написа:Да бе много е страшно , значи пушача може да откаже да отиде в заведение в което не се пуши а не пушача не може :lol: Насила го водят в заведение за да се трови !

Не,но той иска насила(поради липса на алтернатива) да те накара да отидеш в заведение,в което не се пуши.Какво им пречи на дрешките :lol: ,че има заведения за пушачи,ами нищо освен,че ще са трима човека на три различни маси от 20 в заведението.Е,все пак може да си спретнат компанийка. :lol:

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 21:14

demy27 написа:
iori написа:

Ами да седнат и да определят критерии и норми по които ще ги разграничат ! И най вече да следят за спазването им , а не просто да си решат проблема с една забрана ! Значи все пак всичките ти обиди до сега се оказаха безпочвени и без основание щом си съгласен с това което и аз искам !!! Е какъв ти беше зора че трябваше да ни обиждаш ???

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 19 дек 2012 21:15

demy27 написа:Буферчето още вчера ти отговори, че нямам нищо против такива заведения. Проблема е кой и как ще определи кое заведение е за пушачи и кое не. Ако това се остави на собствениците на заведения всеки ще избере заведението да е за пушачи и се връщаме в изходна позиция. Начин това да се реши е въпросните заведения да плащат много по-големи данъци и съответно цените в тези заведения да са в пъти по-големи от другите. Но като знам как някои дават по 20-25 % от доходите си за цигари едва ли ще преглъщат лесно ракия по 15 лева 100 грама. Друга идея е да се направят места /не заведения/ а места където да може да се пуши но там да не се сервира храна и питиета и посетителите да плащат вход за да са там.

Ако имаш мен предвид ще ти отговоря. Законът ще реши кое заведение да бъде за пушачи. В Германия, където този закон съществува от години, има заведения, които предлагат възможността да се пуши. В казината например в Германия си се пуши. Важното е не целия град да се напълни със заведения за пушачи, а да има по 1-2 в град и тези заведения да плащат някъкъв допълнителен данък.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 21:16

Muscarin написа:АМи направете си заведение за непушачи. Нали сте много силни!

Вече си имаме. И то не едно а всички заведения са наши. Наистина сме много силни.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 21:20

demy27 написа:
Muscarin написа:АМи направете си заведение за непушачи. Нали сте много силни!

Вече си имаме. И то не едно а всички заведения са наши. Наистина сме много силни.

Ела на Нова година в Полинеро, да те видя колко си силен. :)

Върни се в “Свободна зона”