История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: История на България

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 юни 2023 20:14

garfield22 написа:
Eminem написа:Като прочета "днешните/сегашните историци", рязко получавам разтройство.

Много от съвременните историци като Божидар Димитров обаче всъщност патриотизират историята, с цел да отклонят вниманието на хората от тежкото настояще с разкази за славното минало, те например говорят за прабългарите на Аспарух, че са били огромен брой, стотици хиляди души и са били от чист арийски произход, а всъщност са били смесена тюркско-иранска орда от няколко десетки хиляди души ..................................
Така... Интересно е как "няколко хиляди номади", буквално смилат на мармалад всичи европейски легиони на Източната Римска Империя, които са с численост между 40 и 60 хил. души ? :? :lol:
Легиони, които преди това прегазват Персия и Арабският Халифат.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 юни 2023 20:22

bubka написа:Ние в основата сме си диви азиатци, факт. Номадски племена, живеещи от лов и война. Чак, когато стъпват на земите на днешна ДНР(Руска федерация) и Дунавска България се установяват ........................................
Съжалявам, ама показваш абсолютно НЕпознаване на историческите източници.
Още арменски и ирански хроники от 3-ти - 4-ти век посочват, че "пра-българите" живеят в градове от камък.
Едни посочват, че градовете са 3, другите, че са два, но идеята е ясна.
Дарвин е в грешка !

Image Image

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 30 юни 2023 20:27

Що си правиш труда да му обясняваш...той и във футболния раздел е неадекватен. :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 юли 2023 09:27

THE G.A.M.E написа:
bubka написа:Ние в основата сме си диви азиатци, факт. Номадски племена, живеещи от лов и война. Чак, когато стъпват на земите на днешна ДНР(Руска федерация) и Дунавска България се установяват ........................................

То пък ти така ги познаваш, че кво да ти кажа...
Държавата ни се казвала БългАРИЯ, понеже сме били "арийци"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 юли 2023 09:32

THE G.A.M.E написа:
garfield22 написа:
Eminem написа:Като прочета "днешните/сегашните историци", рязко получавам разтройство.

Много от съвременните историци като Божидар Димитров обаче всъщност патриотизират историята, с цел да отклонят вниманието на хората от тежкото настояще с разкази за славното минало, те например говорят за прабългарите на Аспарух, че са били огромен брой, стотици хиляди души и са били от чист арийски произход, а всъщност са били смесена тюркско-иранска орда от няколко десетки хиляди души ..................................
Така... Интересно е как "няколко хиляди номади", буквално смилат на мармалад всичи европейски легиони на Източната Римска Империя, които са с численост между 40 и 60 хил. души ? :? :lol:
Легиони, които преди това прегазват Персия и Арабският Халифат.

И кое от написаното не е верно? Номади ли са? Ми, номади са... Освен това, няма как да са особено числени, когато идват тук. Обяснявал съм вече защо. Няма как да се придвижват толкова много хора на куп, най-малкото няма как да се изхранват. Пътят е бил адски дълъг за ония години.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2023 20:33

Drunken_Master написа:
THE G.A.M.E написа:

То пък ти така ги познаваш, че кво да ти кажа...
Държавата ни се казвала БългАРИЯ, понеже сме били "арийци"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Това показват и източниците.
И не е само името, а и нЕкви подобни символи от арийски произход ...

Но... Русофилистиците мразите всичко свързано с България, вероятно защото сме около 10 пъти умножено по 10, по-велики от лайняната русия. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 юли 2023 20:35

Я ми дай източници за наличието на "стотици хиляди прабългари", за които ти говориш? ;)))
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2023 20:45

Drunken_Master написа:И кое от написаното не е верно? Номади ли са? Ми, номади са... Освен това, няма как да са особено числени, когато идват тук. Обяснявал съм вече защо. Няма как да се придвижват толкова много хора на куп, най-малкото няма как да се изхранват. Пътят е бил адски дълъг за ония години.
Значи, съвременниците на събитията казват, че българите живеели в каменни градове, но ти и още нЕкви още твърдите, че били "номади" ? :lol:
нЕкви доказателства за твърдението, че са "номади" ? :roll:
Източници/хроники, разкопки ?

Какъв път бе men ? :lol:
Територията от Днепър до делтата на Дунав е била под контрол на Аспарух, със съответното население.
Не е имало никакъв преход от... Къде, от Азовско море, до делтата на Дунав ? :lol:
Че т'ва е разстояние, което с коне се взема за 2-3 дена. :lol:
Немали да се изхранват вика ... :roll:

Онгъла е открит и е било крепост с капацитет за около 130 хил. души.
Айде престани с простотиите.
България, макар и след смъртта на Кубрат е била в ТОП 3 на най-могъщите Държави, не само в Европа, но и в Азия.
Отчитат го и ромеите, които никога не биха влязли в преговори с "номадски народ".
Па к'во остава да им преотстъпят територия с договор, че и данък да им плащат. :lol:
Това се е случвало само между две Империи.
Такива са били времената ...
Все едно нЕкви индианци в нЕк'ъв резерват да се вдигнат, да набият американските части, и Щатите да подпишат договор, че вече въпросните индианци ще владеят Северна Дакота примерно. :lol: :lol:

Ето подобна простотия се опитват да вменят гнусните кремълофили - национални предатели. 8-)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 юли 2023 20:47

Дъ Гейма направо пренаписва историята на България... :lol: :lol: :lol: :lol:
Най-забавното е, че търси източници от мен, а той не е дал нито един източник до момента. Защо? Ми, щото няма такива... :lol: :lol: :lol:
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2023 20:51

Drunken_Master написа:Я ми дай източници за наличието на "стотици хиляди прабългари", за които ти говориш? ;)))
Не-веднъж съм цитирал аварският каган Баян, който казва ...
Българите, като минаха Истър, бяха многобройни като песъчинките в морето и заляха цялата земя, от Дръстър, до Драч.

Отделно, както писСАх, историята не е за лаици, и трябва интелект.
Защо Източната Римска Империя свиква 40-60 хил. бойци, срещу "5-10" хил. българи ? :lol:

Отделно... Цялата Дунавска Равнина изобилства с "пра-български" останки.
Оръжия, скелети, градове, крепости, ровове, защитни съоражения... Нещо, което не го е имало преди тях.
Археологията пич, смазва на пух и прах секви опорки. 8-)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”