Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот favaca8888 » 27 яну 2021 20:57

Да се дига, да се дига, колко да се дига ?
Аз и 2010 и 2020 все заплатата е 500-600 лв :lol:
Заплатаджиите са в държавната администрация и структури, скачени фирми обслужващи я, ченгетата, политическата сган и
хората по шивашки цехове и тем подобни къде ги експлоатират на макс.Те зависят от тези данни.Всички останали които имат собствен бизнес,от сферата на изкуството и прочие, ги боли дедовия колко е минималната и средната заплата в България.
;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 яну 2021 02:41

doktora25 написа:Какви глупости говориш? Данните ясно показват, че с какъвто процент се увеличава минималната заплата приблизително с такъв се увеличава и средната. Ако е малък или никакъв, увеличението е малко или никакво и обратното. 10-те процента данък се прилага от всички страни на всички равенства/неравенства и няма как да им обърне знака. Увеличението на МРЗ от 560-10% до 610-10%, както и от 1274-10% до 1342-10% е по-изгодно и за хората, и за държавата. Статистиката поне показва, че първото води до второто. Ти да не се увеличава средната заплата ли искаш? (Вече че аз смятам че хората и фирмите, взимащи много високи доходи трябва да плащат повече от тези 10% е тема на друг разговор.) Как така някой ще се съгласи да работи за 200 лв, когато минималната е 610, и как на практика може да стане, това да не ти е 19-ти век? Точно това е ролята на МРЗ - безплатни уроци по правилно грухтене на прасетата, които мислят че могат да им работят за по 200 лв. Ти върви да работиш за толкова като си мераклия, ама не знам дали ще намериш къде. Освен да орежат някои премии или доплащания на ръка (това второто е чудесно), друго не могат да направят. Глупости пишеш, без да ги и четеш.

И аз това питам, какви глупости говориш?
Направи си проста сметка.

При 1000 лв заплата, служителят губи около 225 лв, а работодателят около 190. Общо разходите данъците са към 415 лв. Същите при една официална заплата от 500 ще са към 200 лв. Тази разлика от тези 200 лева за чия сметка ще отидат в държавния бюджет? Естествено, че за сметка на работника, който ще получава по-малко на черно и съответно ще плаща повече данъци, ще прибира по-малко пари.

Средната заплата нека се увеличава естествено, минимална заплата изобщо не е нужно да има.

Иначе не се и съмнявам, че смяташ че някой друг трябва да плаща повече. Аз пък смятам, че общите данъци трябва да са абсолютно равни и то не в процент, а в абсолютна стойност.

Как някой ще се съгласи? Ти да не падаш от небето? Х търси работа и му се казва, офертата е 200 лв - ако искаш. Ще се водиш на колкото часа трябва или ще се водиш на по висока официалната заплата. Пак казвам, ако искаш. Ако не... вратата е там, не е 19 век. Този инструмент няма как да повлияе на хората ни най-малко. Всичко е въпрос на търсене и предлагане. Единственото което прави е да обира хората допълнително и да пълни хазната, нищо друго.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 яну 2021 10:46

Thsmith написа:Направи си проста сметка.
При 1000 лв заплата, служителят губи около 225 лв, а работодателят около 190. Общо разходите данъците са към 415 лв. Същите при една официална заплата от 500 ще са към 200 лв. Тази разлика от тези 200 лева за чия сметка ще отидат в държавния бюджет? Естествено, че за сметка на работника, който ще получава по-малко на черно и съответно ще плаща повече данъци, ще прибира по-малко пари.

Обясни ми как 500-200 са повече от 1000-415, които официално би взел човекът? Или си зле с математиката, да не кажа с аритметиката, или си привърженик на сивата икономика. Трето положение няма. Да не говорим и че очевидно мразиш пенсионерите - настоящите и бъдещите+заетите в държавния сектор, в т.ч. учители, лекари, органи на реда, щом като искаш да сведеш удръжките до минимум.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 яну 2021 11:09

Какво сте се хванали за тая минимална работна заплата? Едно число, определяно от Правителството ей тъй, щото го имало и в други страни. МРЗ трябва да ни интересува колкото ни интересува в Африка каква е заплатата. Нещо далеко от нас. Ако някой тук кара на минимална заплата, време е да помисли за себе си и семейството си.
Сега за прословутите 10 %. Защо ги въведоха ли? Защото по същото време трябваше да се увеличат отчисленията в проценти за първа, втора пенсия, здравни и т.н. Ако бе останала старата система, то от "работника" във вид на данъци(отчисления) трябваше да се прибират около 30-35%, а не нормалните по-рано и настоящи около 23 %. Запомнете не са 10 %, а реално са 23 %.
Преди да се заковат тия 10% беше много трудно да наредиш на някого да работи извънредно (при 50 или 75% по-високо заплащане), защото данъкът се качваше. Сега всеки с желание прави извънредни часове, защото независимо от заплатата данъкът е постоянен 10%.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 яну 2021 14:17

В Сливен около 50 % от работещите са на "минимална", кавичките са уместни, защото всъщност са на 500-550 лв. щото работодателите масово им удържат ( държавата го позволява ) осигуровките и пенсионните от въпросните 650 лв.
Предполагам и че в останалите градове извън "голямата 4-ка" ( София, Пловдив, Варна и Бургас ) ситуацията масово е подобна.
Решение разбира се има... То за това София гони 2.5 милиона, а потокът към чужбина не спира. :roll:

Партията, която обещае да освободи минималните доходи от данъци и осигуровки, без проблем ще спечели изборите.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 28 яну 2021 14:40

Абе ти може да работиш за 651 лева,но реално на ръка да ти дават 900 ...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 яну 2021 14:48

Bernaleo написа:Абе ти може да работиш за 651 лева,но реално на ръка да ти дават 900 ...

Може, ама няма. Колко пъти да ви се повтори, че хората реално и наистина работят на минимална заплата? Че даже и под, защото им се спират пари. В малките градове масово, пък вие ако искате разправяйте къде е вратата и кой на колко се оценява, като никъде не дават повече все е кор.
Аз преди време имах интерес към една длъжност в нашата община и там даваха 480 чисти при 610 минимална мисля. Юрист със стаж и представлявал общината в съда взимаше тогава около 600 чисти.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 яну 2021 14:54

rhaegar написа:
Bernaleo написа:Абе ти може да работиш за 651 лева,но реално на ръка да ти дават 900 ...

Може, ама няма. Колко пъти да ви се повтори, че хората реално и наистина работят на минимална заплата? Че даже и под, защото им се спират пари. В малките градове масово, пък вие ако искате разправяйте къде е вратата и кой на колко се оценява, като никъде не дават повече все е кор.
Аз преди време имах интерес към една длъжност в нашата община и там даваха 480 чисти при 610 минимална мисля. Юрист със стаж и представлявал общината в съда взимаше тогава около 600 чисти.

Нали знаеш "сития на гладния не вярва"
Бургас, голям град, дъра бъра, масово се работи на и под минималната.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 28 яну 2021 15:09

И ти ли почна като смитито? Пълни глупости са това. Нека аз ти кажа за случаи, които знам. Работиш "реално" за 650 нето, но ти дават 590 и 60 лв ваучери. Като ваучерите по принцип са отделно и трябва да ти дават 650 + 60 ваучери (но гледат дори от това да те отрежат). Това, което описвам е реалността в по-малките населени места, даже и по не толкова малките (разбирай извън София).
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 28 яну 2021 16:32

В Пловдив знам за доста случаи хора се водят на минималната, а получават 300-400 лв отгоре.

В малките населени места, предполагам е доста зле. В София си гонят европейски заплати...
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”