История на света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: История на света

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 21:05

pomiqrat написа:Просто знам, че си комплексиран и друго не можеш да напишеш

АХАХАХАХАХАХА :D

Аз ли бях този, който разпитваше из цяло Русе за моя милост ? Нещо, което дори си призна. Странно, щом аз съм бил комплексирания ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 22 май 2022 21:11

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Просто знам, че си комплексиран и друго не можеш да напишеш

АХАХАХАХАХАХА :D

Аз ли бях този, който разпитваше из цяло Русе за моя милост ? Нещо, което дори си призна. Странно, щом аз съм бил комплексирания ?

За емигрантите явно механото е цяло Русе

АХАХАХАХАХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХА :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 май 2022 21:14

Колко му е смешно само !? То направо си е за съжаление... ;д
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 май 2022 21:17

THE G.A.M.E написа:
ReBorn1982 написа:Щяла, щяла .... в реалния живот се видя - Япония бита и унижена при Халхин Гол от СССР, а в Китай затънала в безкрайна война срещу много по-зле въоръжената китайска съпротива. Това са фактите, другото е твои мечти.
"Реалният живот и Япония-унижена", са нон-сенс.
Я ми припомни, кои живеят по-добре, Китай и Русия, или Япония ?
Коя икономика е конкурента, какъв е стандартът на живот ??
Сега ясно ли е, що България трябва да се придържа към Западът, със всичките му кусури ???

Нали говорим за ВСВ, каква икономика намесваш ??! Коментираме чисто военно нещата.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 22 май 2022 21:18

Наистина е тъжно
АХАХАХАХАХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХААХАХА :D
Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 юни 2022 19:34

Drunken_Master написа:Какви 2 века ? Говоря ти, че Украйна е създадена от Ленин, непосредствено след болшевишката революция... Ква Украйна ? Тя никога не е била независима държава до разпадането на СССР. Много странно, нали ? Дори не говорят на украински, само в Лвов и западните части, при това най-крайните. Украинския за руснаците е като "македонския" за българите. Всички ТВ и други медии до излизане на "специалния им закон" за езика, можеше да ги гледаш на чист руски език. Зеленски своето шоу го водеше на по-чист руски език от говорителите по новините в Москва. Дано си ме разбрал.

Аха, украинското самосъзнание се е сформирало все пак в рамките на 30-на години.
Добре, нема как да е различно. :)

Писал съм ти достатъчно...
Време е да попрочетеш нещо извън кремълските историчари, които не се различават от "македонските" такива.
Доста преди Ленин на въпросната територия е имало, доста интересни нещица. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 27 юни 2022 01:43

Що ли още от 18 век при всички преброявания в руската империя етносите в Украйна са същите като днешните ? Да, може да не ги наричат украинци, но самите преброявания отчитат че това не са руснаци и говорят различен език от руския макар и от славянската група. Изобщо не може да става дума за сравнение с македонския въпрос, където при всички преброявания на Османската империя има българи, гърци, сърби и албанци в тази географска област наречена Македония, но не и македонски етнос. Може да има взаимни обвинения кой кога е порусначвал или съответно поукраинчвал дадена група население в определен регион/област, но не и да се твърди че това били един народ, който видите ли сигурно пак някой соросоид преди няколко века ги направил различен от руснаците. Горе долу същия инструментариум ползват сърбите срещу хърватите, при положение че исторически източници показват различни племена сърби и хървати преди християнизацията им, т.е. смешния довод на сърбите как хърватите били сърби католици отпада. За нас също знаете какви глупости твърдят плюс вековните им опити за асимилация на западните български земи - някои от тях като Пиротско и Нишко за съжаление успешни.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 юни 2022 12:48

Тоя, горкия, няма да спре с глупостите си. Украйна е една изкуствена държава, напълно измислена от Ленин. Традиции, привички, обичаи, песни... всичко е 1:1 с руските. Преди няколко месеца, четох, че украинските литературоведи, тръгнали да превеждат Гогол на украински. Освен това, коя държава с богата история ще тръгне да прави Степан Бандера "национален герой", питам тоя въпрос за хиляден път. Тоя фашизоиден боклук Степан Бандера беше съюзник на хитлеристите, а тяхната СС дивизия "Галичина" се състоеше от 15 000 украинци, които извършваха зверства през Втората световна война. С присъствието на неонацистите Киев много глупаво даде повод за отцепването на Крим, а сега и на Луганск и Донецк.
Малоруския народ или т.нар. в днешно време "украинци" започват да се разглеждат като етнос, едва в началото на ХХ век. Но винаги до този момент, "малорусите" са се разглеждали като част от руското семейство. Така, че за пореден път, поради зверска некомпетентност ръсиш страшни лъжи и неистини.
Изображение

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 28 юни 2022 18:58

Украйна и Македония нямат никаква база за сравнение. Едните си съществуват винаги паралелно с другите, докато макета няма в никакви преброявания в Османската империя в региона на Македония. За разлика от преброяванията в Руската империя, която признава наличието на народ различен от руснаците в Украйна, макар и с друго наименование. Точка.
За четене с разбиране за все още неразбралите да повторим:

Да, може да не ги наричат украинци, но самите преброявания отчитат че това не са руснаци и говорят различен език от руския макар и от славянската група. Изобщо не може да става дума за сравнение с македонския въпрос, където при всички преброявания на Османската империя има българи, гърци, сърби и албанци в тази географска област наречена Македония, но не и македонски етнос. Може да има взаимни обвинения кой кога е порусначвал или съответно поукраинчвал дадена група население в определен регион/област, но не и да се твърди че това били един народ, който видите ли сигурно пак някой соросоид преди няколко века ги направил различен от руснаците.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 юни 2022 21:27

Преброяванията... АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! Момче, спирай херцата!
Изображение

Върни се в “Свободна зона”