Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 20:50

Нещо забелязвам,че мнения на едни потребители се явяват като цитати от други. :?

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 20:51

demy27 написа:
CTAHKO написа:
demy27 написа:Всички тук, които защитават пушенето на закрито са абсолютни егоисти, с тотално изкривено мислене. Какви са тези малоумия - да ни убеждават, че няма вреда от пушенето - още малко ще се окаже, че цигарите са полезни и да почваме всички да кадим. И всички тези простотий само за да защитят порока си. За пореден път се убеждавам, че с такива изроди не може да се води нормална дискусия. Като сте толкова онеправдани, подтиснати, отнето ви е правото на избор и ви е ограничена свободата, защо не заведете едно дело срещу Държавата в Международния съд? Сигурен съм, че добре ще ви се посмеят в Европа, като Европейците само ще видят един абсурд, който не разбират, и изобщо няма да раберат цялата трагедия на това, което се случва в момента.

Не се напъвай,ще го израстеш 8-) Я проучи как стоят нещата с пушенето в Швейцария и тогава пиши,кой на кого щял да се смее 8-) Сега бегай да лягаш,че вече ти е късно ;)

Предполагам, че знаеш, че Швейцария не е в Европа. Когато влязат в Европа, колко според теб ще остане сегашното положение? И колко швейцарски пушача ще тръгнат да обясняват как пушенето не е вредно и забраната за пушене ограничава свободата им?

Да, не е в Европа. В Азия е! Я по-добре пропуши, може и да поумнееш НЕизроде!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 20:51

iori написа:
CTAHKO написа:И преди да излезна от форума,само искам да кажа на защитниците на забраната за пушене,как заместник здравния министър(жена е), седна в едно заведение около осем часа вечерта и най-демонстративно си изкара цигарите и си пуши като първата пичка ;) Иначе пък е твърдо против отмяната :lol:

Естествено, но важното е да се философства по темата от разни разбирачи, а няма кой да ти отговори на кой ще му пречи заведение за пушачи.

Аз от началото на темата съм го задал поне 10 пъти тоя въпрос , още не се е наел някой да даде поне някакво подобие на отговор ! Така че не чакай , ето и на буферчето му го задавам , ама и той не се сеща какво точно ще му пречи !

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 20:54

za nas e toj religiq написа: :lol: :lol: :lol: Зададох ти един елементарен въпрос , ти продължаваш да си обиждаш и да раздаваш квалификации! Кой си ти ? Ако си мислиш че аз понеже съм жълт и няма да разбера простия ти отговор, то отговори на другите , все някой от тях ще схване :lol:

Ти четеш ли изобщо какво е написано, или само си се запънал за 20-ти път да се жалваш как са ти отнели правото на избор, и как са ограничили свободата ти.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 дек 2012 20:55

Йори и Станко, бая ще почакате за отговор...А и е безсмислено-всичко е ясно. Значи едно такова хипотетично заведение ще бъде дискриминация за непушачите, и ще бъде атакувано. Настоящата ситуация обаче хич не е дискриминация за пушачите-да не си го и помислите! Така или инак изход ще се намери, и той ще дойде от заведенията. Защото аз лично няма да ида никъде, дето ще трябва да излизам навън да пуша и да се крия като прошляк. Ако трябва ще ги квалифицират като Частен клуб, на вратата ще седи табела'' Частно парти'', или нещо от сорта, но ще стане!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 20:56

demy27 написа:
za nas e toj religiq написа: :lol: :lol: :lol: Зададох ти един елементарен въпрос , ти продължаваш да си обиждаш и да раздаваш квалификации! Кой си ти ? Ако си мислиш че аз понеже съм жълт и няма да разбера простия ти отговор, то отговори на другите , все някой от тях ще схване :lol:

Ти четеш ли изобщо какво е написано, или само си се запънал за 20-ти път да се жалваш как са ти отнели правото на избор, и как са ограничили свободата ти.

Да чета , зададох ти прост въпрос , очаквам и прост отговор ;)

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 20:56

sin4ec написа:Йори и Станко, бая ще почакате за отговор...А и е безсмислено-всичко е ясно. Значи едно такова хипотетично заведение ще бъде дискриминация за непушачите, и ще бъде атакувано. Настоящата ситуация обаче хич не е дискриминация за пушачите-да не си го и помислите! Така или инак изход ще се намери, и той ще дойде от заведенията. Защото аз лично няма да ида никъде, дето ще трябва да излизам навън да пуша и да се крия като прошляк. Ако трябва ще ги квалифицират като Частен клуб, на вратата ще седи табела'' Частно парти'', или нещо от сорта, но ще стане!

Ми аз на Нова година съм именно в такъв клуб. И непушачите много добре го знаят, но и те ще са там. На това му казвам лицемерие :) С кеф ще им издухвам право в умните физиономии!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 20:57

iori написа:
v.r.s. написа:Кой ви третира като престъпници, аз нямам наблюдение да е така. Никой не ви забранява да пушите колкото си искате, само ви се налага от време на време да излезнете за 4-5 минути извън заведението за да изпушите една цигара. Вие се чувствате некомфортно 5 минути и след това отново влизате в заведението, докато ако се пуши, то за непушачите е некомфортно през цялото време на престоя в заведението, а и на пушачите също. Много често се е случвало от дима да не сълзят очите, независимо дали сме пушачи или не. Както казах и самият персонал е принуден да работи в подобна обстановка, което със сигурност не е безвреднода за тези млади момичета и момчета. Едно е да поседиш 1-2 часа в подобна обстановка, а съвсем друго е да си принуден да работиш по 14 часа в подобна среда. В момента и пушачи и непушачи ходят по заведения, както и преди забраната, разликата е само в това, че престоя е доста по приятен от преди, дори и за пушачите.

В нито едно заведение с работеща вентилация няма как да ти се насълзят очите, а аз пак питам защо да няма заведение за пушачите, кой те кара да го посещаваш?

Аз съм писал за заведенията за пушачи и непушачи. Нямам против да ги има, но нали се сещаш, че всички собственици на заведения ще предпочетат да са за пушачи, тъй като един непушач когато е с компания няма проблем да отиде в заведение за пушачи, за да е заедно с приятелите от които един да е пушач ще се съобразят с него, докато той няма да се съгласи да отиде с тях в заведение за непушачи. Така, че в заведения за пушачи ще ходят и непушачи, докато обратното е почти немислимо и заради това няма да има подобни заведения, освен ако не бъдат стимулирани законово. Примерно да плащат много по-ниски данъци, акцизи и такси от собственици на заведенията предпочели да бъдат за пушачи и респективно в тях ще бъде и значинелно по-евтино. При старият закон, когато можеше да се избира, колко заведения избраха да бъдат за непушачи, поне аз не зная да е имало такива или ако е имало да били изключително малко и то при положение, че непушачите са мнозинство (60%)? Колкото за заведенията с вентилация, точно за такова говоря, в него има вентилация, но не работи постоянно за да се пести ток и това го правеха почти навсякъде и вътре ставаше непоносимо.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 21:01

v.r.s. написа:
iori написа:
v.r.s. написа:Кой ви третира като престъпници, аз нямам наблюдение да е така. Никой не ви забранява да пушите колкото си искате, само ви се налага от време на време да излезнете за 4-5 минути извън заведението за да изпушите една цигара. Вие се чувствате некомфортно 5 минути и след това отново влизате в заведението, докато ако се пуши, то за непушачите е некомфортно през цялото време на престоя в заведението, а и на пушачите също. Много често се е случвало от дима да не сълзят очите, независимо дали сме пушачи или не. Както казах и самият персонал е принуден да работи в подобна обстановка, което със сигурност не е безвреднода за тези млади момичета и момчета. Едно е да поседиш 1-2 часа в подобна обстановка, а съвсем друго е да си принуден да работиш по 14 часа в подобна среда. В момента и пушачи и непушачи ходят по заведения, както и преди забраната, разликата е само в това, че престоя е доста по приятен от преди, дори и за пушачите.

В нито едно заведение с работеща вентилация няма как да ти се насълзят очите, а аз пак питам защо да няма заведение за пушачите, кой те кара да го посещаваш?

Аз съм писал за заведенията за пушачи и непушачи. Нямам против да ги има, но нали се сещаш, че всички собственици на заведения ще предпочетат да са за пушачи, тъй като един непушач когато е с компания няма проблем да отиде в заведение за пушачи, за да е заедно с приятелите от които един да е пушач ще се съобразят с него, докато той няма да се съгласи да отиде с тях в заведение за непушачи. Така, че в заведения за пушачи ще ходят и непушачи, докато обратното е почти немислимо и заради това няма да има подобни заведения, освен ако не бъдат стимулирани законово. Примерно да плащат много по-ниски данъци, акцизи и такси от собственици на заведенията предпочели да бъдат за пушачи и респективно в тях ще бъде и значинелно по-евтино. При старият закон, когато можеше да се избира, колко заведения избраха да бъдат за непушачи, поне аз не зная да е имало такива или ако е имало да били изключително малко и то при положение, че непушачите са мнозинство (60%)? Колкото за заведенията с вентилация, точно за такова говоря, в него има вентилация, но не работи постоянно за да се пести ток и това го правеха почти навсякъде и вътре ставаше непоносимо.

Което до какъв извод води ? Че държавата не си следи задълженията и вместо да следи дали всичко е наред, е по лесно просто да забрани пушенето в тях !

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 21:02

Всичко се свежда но наглия егоизъм на непушачите самотници,защото компанията им предпочита цигарата пред това да бъде с тях на "тяхна територия". ;)

Върни се в “Свободна зона”