Коронавирусът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Коронавирусът дойде в България
Когато и да измислят ваксина за тая гад, никога няма да се ваксинирам против нея.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Dust написа:Пхахахаха, https://www.facebook.com/tihomir.radeff ... 499009959/

"Wag the dog - сериалът!" 4DX+, гледа се с маски, ръкавици и чаша белина в ръка.
Три месеца сме в него, всеки ден - нова серия. А краят на сезона е още далеч...
Големият въпрос - ще ни боцкат ли на излизане от салона?
П.П. Тоя лозар с белия костюм Асен Блатечки ли е или Захари Бахаров?
vvessel написа:
Идиотщината продължава. Готвят за приемане закон за задължителна ваксинация и брутална "медицинска" полицейщина.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6939361320
Само ще подчертая, щото не съм сигурен дали ще погледнат линка.
"Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.)
При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран
значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да
разпореди:
1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението,
които не са включени в имунизационния календар;
2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в
имунизационния календар;
3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в
имунизационния календар;"
DanailG написа:Много интересно как изведнъж излезна че вируса не бил толкова заразен вече и дори да има огромно увеличение нямало проблем.
Не заразен, а опасен. Една идея от любимия сайт на щатния ни Отговорник по Паниката: съпостави кривите на заразените за ден и починалите за ден. Първите трошат рекорди в момента, вторите - преди два месеца са били повече отколкото сега.
Оздравелите за ден също са много повече, съотношенията оздравели/починали и оздравели/заразени също са далеч по-благоприятни. Дет' вика Мангъров (пък и всеки инфекционист): с времето всеки вирус става по-заразен и по-малко смъртоносен. А пък Старшинката казва: Студена математика!
П.П. Има и един дето вика: Чакам да мрът! ЯКО ДА МРЪТ!!! Ама него няма да ти го казвам, да не те плаша...
Ами то е логично като има повече заразени да има и повече смъртни случаи. Днес нов рекорд на заболели у нас. Някак си да разчитаме че вируса в момента е по безопасен и само да броим случаите ме ми звучи никак логично. Не знам кво ни спестяват но това ако беше преди 2 месеца сега нямаше да излизаме от вкъщи.
DanailG написа:Ами то е логично като има повече заразени да има и повече смъртни случаи.
Ами затова казах: СЪПОСТАВИ. Демек - погледни и осмисли. Ама лапетата сега сте свикнали да ви го сдъвчат и да ви го дадат на дисплейчето готово.
Убу, да сдъвчем: Има повече заразени на ден. Има по-малко починали на ден. Кое е логичното? Вирусът е по-малко убийствен. Защо? Ми просто е - тези мутации, които убиват - загиват с гостоприемника си. По-слабите, от които се киха, кашля и паникьорства - продължават да се разпространяват. Един ден остават вирусите-паникьори, убийците изчезват (ако не ни "изтърват" нова порция, де...)
DanailG написа:Ами то е логично като има повече заразени да има и повече смъртни случаи. Днес нов рекорд на заболели у нас. Някак си да разчитаме че вируса в момента е по безопасен и само да броим случаите ме ми звучи никак логично. Не знам кво ни спестяват но това ако беше преди 2 месеца сега нямаше да излизаме от вкъщи.
Ами отдавна се говори за това как в даден момент обществата ще трябва да се приспособят към живот с вируса без да има тотална изолация - не само у нас, но и по света. Не може да се сравнява с преди 2 месеца, тъй като тогава наистина никой нямаше идея какво би последвало, ако не се вземат мерки - дали след седмица ще имаш 20 или 2000 хил. заразени. В онзи момент това беше наистина правилният подход и се видя, че той спаси много хора.
Сега е и подходящият момент да е малко по-разпуснато, заради това, че сме лято - когато не се струпваме в затворени помещения, всеки гледа да е навън, помещенията стоят с отворени врати, прозорци и т.н, т.е. по естествен начин разпространението се ограничава. Също няма и допълнителни сезонни инфекции.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- insaneboy1
- Контакти:
"Shocking": Nearly all who recovered from Covid-19 have health issues months later (nltimes.nl)
После говорете как всички трябвало да се заразят с болест, за която все още се откриват тепърва данни и сведения.
После говорете как всички трябвало да се заразят с болест, за която все още се откриват тепърва данни и сведения.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa
Anulo mufa
Защо си мислиш че по малко се струпваме на закрити пространства. Нали хората ходят наработа. Всички новозаразени огнища са в предприятия и цехове. Аз продължавам да се чудя на мерките на правителството-при 30 заразени затваряме всичко, сега при 100 разхлабваме мерките и дори премахваме полезните.