Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Всеки кандидат може да иска в съда ръчно броене - какво стана
Отбичиха ли ги ?

Леевски, оле

Стига с това, никъде не се ползват машини....
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
Warped написа:Стига с това, никъде не се ползват машини....
Ние пак трябва да сме пионери ... на глупостта

Леевски, оле

Било е тръпка да си журналист по него време
https://m.fakti.bg/mnenia/500863-georgi ... a-me-boiko
Гледам, че много хора пускат снимки на Маджо, на Бойко Борисов с Пашата, Маргините и разни други герои от 90-те години на миналия век. Което ме връща към спомени за първата ми среща с Борисов.
"Мутри вън" сега се смята за модерен лозунг, но да припомня, че през 1996 г. имаше национална кампания, наречена "Не на страха". Патрон беше тогавашният президент на България д-р Желю Желев. А лицето на кампанията беше певецът Дони - мегазвезда по онова време. Обажда ми се той в един прекрасен зимен ден и казва: Жоре, страшна драма с едно семейство от София, мутрите ще ги убият, а полицията нищо не прави, хората са отчаяни, писали за помощ на американското посолство, дай да направим нещо и да ги спасим.
Ама разбира се, викам му на Дони, нали сме "Не на страха", майната им на тия мутри, давай писмото, ще го публикувам веднага. Статията излезе на първа страница в съботния дебел брой на вестника.
Георги Милков: Пашата ме привика след публикация, посрещна ме Бойко
Само пак да припомня, че е 1996 г., няма интернет, няма фейсбук, каквото напише "24 часа" - това е! А на първа страница аз съм написал името на Румен Николов - Пашата, когото това семейство сочи в писмото си до американския посланик като главен душманин и "един от шефовете на СИК". Сложил съм си и името над статията, да видят нашите, че съм станал сериозен журналист, а и нали сме "Не на страха", няма да се крием като мишки. Чак в понеделник (тогава нямаше много мобилни телефони) разбирам какво съм направил. Голяма грешка!
Нарушено е златно журналистическо правило – липсва гледната точка на ответната страна. Вярно, ентусиазъм, майната им на мутрите, не на страха, но все пак е трябвало да се обадя на въпросния Паша и да го питам за коментар. Става голям качамак, дандании, истории, няма да ви занимавам с подробности. В крайна сметка разбирам, че Пашата ще се възползва от правото си на отговор. Казват ми обаче, че трябва лично да ида да взема писменото възражение. По изрично настояване на засегнатата страна. Хм... Не на страха ли?! Викам си, ей сега ме претрепаха, а в най-добрия случай Дони, президентът и американският посланик може да ми пратят портокали в травматологията. Но, какво да се прави, професия.
Отивам сам-самичък на посочения адрес. Пашата не беше там. Човекът, с когото се срещнах беше Бойко Борисов. Държа се строго, но културно. Поиска ми паспорта (бяхме още с ония зелени тескерета), сне ми данните и ме накара да подпиша декларация, че съм получил отговора на г-н Николов и се задължавам да го публикувам без никакви корекции. Прочете ми лекция на тема колко е свестен Пашата и се разделихме по живо по здраво.
Публикувах едно към едно отговора на Румен Николов, което и до днес си остава най-големият негов авторски текст в медиите.
Междувременно един колега отиде на среща с Поли Пантев (който после бе екзекутиран на остров Аруба), където му бе казано, че този, дето аз го защитавам, и дето иска да избяга в САЩ, бил голям измамник. Всичко това има особено забавна предистория с поучителна за мен развръзка, но ще стане прекалено дълго, а никой не обича протяжни текстове. Само ще отбележа, че Борисов е изключително интересен персонаж, от чиято биография, погледната със “студени очи”, без излишно възхищение или отвращение, би се получил след време един истински шедьовър.
https://m.fakti.bg/mnenia/500863-georgi ... a-me-boiko
Гледам, че много хора пускат снимки на Маджо, на Бойко Борисов с Пашата, Маргините и разни други герои от 90-те години на миналия век. Което ме връща към спомени за първата ми среща с Борисов.
"Мутри вън" сега се смята за модерен лозунг, но да припомня, че през 1996 г. имаше национална кампания, наречена "Не на страха". Патрон беше тогавашният президент на България д-р Желю Желев. А лицето на кампанията беше певецът Дони - мегазвезда по онова време. Обажда ми се той в един прекрасен зимен ден и казва: Жоре, страшна драма с едно семейство от София, мутрите ще ги убият, а полицията нищо не прави, хората са отчаяни, писали за помощ на американското посолство, дай да направим нещо и да ги спасим.
Ама разбира се, викам му на Дони, нали сме "Не на страха", майната им на тия мутри, давай писмото, ще го публикувам веднага. Статията излезе на първа страница в съботния дебел брой на вестника.
Само пак да припомня, че е 1996 г., няма интернет, няма фейсбук, каквото напише "24 часа" - това е! А на първа страница аз съм написал името на Румен Николов - Пашата, когото това семейство сочи в писмото си до американския посланик като главен душманин и "един от шефовете на СИК". Сложил съм си и името над статията, да видят нашите, че съм станал сериозен журналист, а и нали сме "Не на страха", няма да се крием като мишки. Чак в понеделник (тогава нямаше много мобилни телефони) разбирам какво съм направил. Голяма грешка!
Нарушено е златно журналистическо правило – липсва гледната точка на ответната страна. Вярно, ентусиазъм, майната им на мутрите, не на страха, но все пак е трябвало да се обадя на въпросния Паша и да го питам за коментар. Става голям качамак, дандании, истории, няма да ви занимавам с подробности. В крайна сметка разбирам, че Пашата ще се възползва от правото си на отговор. Казват ми обаче, че трябва лично да ида да взема писменото възражение. По изрично настояване на засегнатата страна. Хм... Не на страха ли?! Викам си, ей сега ме претрепаха, а в най-добрия случай Дони, президентът и американският посланик може да ми пратят портокали в травматологията. Но, какво да се прави, професия.
Отивам сам-самичък на посочения адрес. Пашата не беше там. Човекът, с когото се срещнах беше Бойко Борисов. Държа се строго, но културно. Поиска ми паспорта (бяхме още с ония зелени тескерета), сне ми данните и ме накара да подпиша декларация, че съм получил отговора на г-н Николов и се задължавам да го публикувам без никакви корекции. Прочете ми лекция на тема колко е свестен Пашата и се разделихме по живо по здраво.
Публикувах едно към едно отговора на Румен Николов, което и до днес си остава най-големият негов авторски текст в медиите.
Междувременно един колега отиде на среща с Поли Пантев (който после бе екзекутиран на остров Аруба), където му бе казано, че този, дето аз го защитавам, и дето иска да избяга в САЩ, бил голям измамник. Всичко това има особено забавна предистория с поучителна за мен развръзка, но ще стане прекалено дълго, а никой не обича протяжни текстове. Само ще отбележа, че Борисов е изключително интересен персонаж, от чиято биография, погледната със “студени очи”, без излишно възхищение или отвращение, би се получил след време един истински шедьовър.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
rhaegar написа:Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.
Факт.
Не им трябват чак такива машинации.
Стига им един инструктаж в държавните учреждения към началника и от там по веригата.
Инструктаж в "нашите" фирми.
И ето ги Боковците , отделно има и идиоти които си го харесват и купеният вот.
На кметските избори 150 кинта беше мизата за преференция за общински съветник.
Дали семейства не са взели по 300 кинта, да гласуват за някой.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
- ImmortaL_1000
- Контакти:
ivan56 написа:rhaegar написа:Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.
Факт.
Не им трябват чак такива машинации.
Стига им един инструктаж в държавните учреждения към началника и от там по веригата.
Инструктаж в "нашите" фирми.
И ето ги Боковците , отделно има и идиоти които си го харесват и купеният вот.
На кметските избори 150 кинта беше мизата за преференция за общински съветник.
Дали семейства не са взели по 300 кинта, да гласуват за някой.
То са далавера да са кандатираш за кмет . Я изкараш 2000-3000 лева то ясно че няма спечелиш но всеки глас е пари .
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]
vvessel написа:Абе ти не разбираш ли или на луд се правиш? Той гласува за себе си, семейството му гласува за него, приятели гласуват за него и накрая няма ЕДИН глас отчетен. Дали пък няма някаква измама? Как мислиш? Или всичко е точно, щом герб печели?
Могъл е да отиде в своята секция при броенето и да види какво се случва. Всеки кандидат има това право.
Колкото до невалидните бюлетини, увеличават се защото масата народ става все по-неграмотен. Те не могат да се подпишат, какво остава да гласуват. Има случаи на циган "гласувал" като е написал номера на партията в квадратчето, където се слага втория печат на СИК. Те му дават втора бюлетина и той пак прави същото. Е как да няма невалидни?
Но както казаха по-горе, хората в тия секции не са отишли да правят далавера, а да изкарат там една добра надница с минимум усилия.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Ами като чета тук уж умни хора, заслужили сме си и герб барабар с Боко , Доган и Пеевски.
Изборите били честни, хората били неграмотни не ни трябват машинно гласуване и прочие глупости.
Ей хора, в нито една държава няма толкова невалидни бюлетини. Наскоро чух някой обясняваше, че на последните избори в Англия имало 20 000 невалидни. А смятайте там колко е населението.
То и на протестите затова има толкова малко хора, щото явно всичко ни е "наред".
Изборите били честни, хората били неграмотни не ни трябват машинно гласуване и прочие глупости.
Ей хора, в нито една държава няма толкова невалидни бюлетини. Наскоро чух някой обясняваше, че на последните избори в Англия имало 20 000 невалидни. А смятайте там колко е населението.
То и на протестите затова има толкова малко хора, щото явно всичко ни е "наред".
pomiqrat написа:Аз съм независим. Гласувайте за мен. Имам приложими идеи.
Например за Русенския многомандатен район ти трябват 12,5 % (8 мандата) или това са 12-13 хиляди гласа при традиционно 100 хил гласували.
NOMER14 написа:pomiqrat написа:Аз съм независим. Гласувайте за мен. Имам приложими идеи.
Например за Русенския многомандатен район ти трябват 12,5 % (8 мандата) или това са 12-13 хиляди гласа при традиционно 100 хил гласували.
Да си приготвя милион за купуване на гласове

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.