Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Имам чувството, че това го чета вече за около осемнадесети път.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Нек'ва, дет името й звучи като комбинация за мастика - мерси, ама ще я пропуща'
Пак повтарям, докато нямаш свой продукт, с който да излезеш на пазара и да продаваш директно на крайния клиент, си оставаш някъде надолу по хранителната верига и маржа не отива при тебе
Колкото до младите хора, които да управляват - извинявайте, ама е пълно с млади хора, които нямат даже базова интелигентност и осведоменост ( не говориме за образование, там сме силни
). Има много хора, които себе си не са кадър да управляват, та държавата ли ... Ето, например преди малко видях "новина" , че Андреа си била снимала гъза 100 пъти на морето
- да, бих й го бутнал както има една известна картинка, ама няма да й пиша под Инстаграм-а, или където качва тия работи. Ама тази има една камара последователи, които й пишат редовно колко е 'убава и прочее - е, какво може да искаш от тия хора ?

Леевски, оле

Затова малките населени места се обезлюдяват и остават хора пред пенсия.
Не би го бутнал на Андреа, ако я видиш на живо. Преди години имах нещастието да я гледам на 2 м. от мен и да ми грачи.
Не би го бутнал на Андреа, ако я видиш на живо. Преди години имах нещастието да я гледам на 2 м. от мен и да ми грачи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Ама и Смит също е прав. Моите оператори в аптеката взимат 500 чисти плюс таргет. Едната напуска и за три дни дойдоха три жени да кандидатстват за мястото. Ясно ми е че го правят, защото работа няма и навсякъде са такива заплатите, ама аз после как да убедя техническия да ги увеличи? Той вика ето, има хора които искат да работят за тия пари, значи са достатъчни. Ситият не вярва на гладния, после иди разправяй че живеем добре. Някои живеят, де.

Не, не. Тук не говорим за "достатъчни" и за "живеене добре". Работата не е социална помощ. Не назначаваш някого с идеята той да живее добре или с идеята да получава толкова пари, колкото са му нужни. Назначаваш го с идеята да свърши някаква работа и да ти изкара дадена сума пари. В следствие това, компенсираш него за времето му с определена сума пари, която формираш спрямо това оценката цената на работата му и какъв е интереса за тази позиция.
Ако за позиция Х има опашка при заплата 1000$, възнаграждението е твърде голямо и обратното. Ако няма желаещи или те са твърде лошо квалифицирани, стойността е твърде ниска.
Ако за позиция Х има опашка при заплата 1000$, възнаграждението е твърде голямо и обратното. Ако няма желаещи или те са твърде лошо квалифицирани, стойността е твърде ниска.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Да, ама в случая възнаграждението не е твърде голямо. Напротив, обидно ниско е, но в града просто няма работа. Обаче аз и те го виждаме така, защото сме тука, шишко в София е на твоя принцип-кандидатстват за работата, значи е ок.

Ами аз пак ти казвам, че заплатата не е социална отговорност. Няма значение дали "боса" смята заплатата за Ок или не, а за колко пари може да се намери човек да свърши дадена работа.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Трудно е да го разбереш, когато никога не си бил от другата страна. Не е социална отговорност, когато работодателят сам по себе си не е социално отговорен. Естествено че неговата цел е да плаща колкото може по-малко за съответната работа. За кво да дава 1000, като се намират глупаци да работят за 500?
Искаме да живеем в някакво по-добро и цивилизовано общество и същевременно никой да не е социално отговорен, няма как да стане. Разбира се същото се отнася и за работниците, които в масата си са доволни на старата максима "аз ги лъжа че работя, те ме лъжат че ми плащат". И двете страни са криви и затова ще си седим в кочинката, ако ще сам Господ да стане премиер, Исус президент а ангелите-депутати.
Искаме да живеем в някакво по-добро и цивилизовано общество и същевременно никой да не е социално отговорен, няма как да стане. Разбира се същото се отнася и за работниците, които в масата си са доволни на старата максима "аз ги лъжа че работя, те ме лъжат че ми плащат". И двете страни са криви и затова ще си седим в кочинката, ако ще сам Господ да стане премиер, Исус президент а ангелите-депутати.

Нищо общо няма между "цивилизация" и социална отговорност, същото важи и за кочина. Просто всеки трябва да гледа себе си, а не в чуждата паничка. Не да чака някой друг да му оправи проблемите.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Какви 500 лв.?
Минималната заплата тази година е 610 лв. Преди 7 години бе 2 пъти по-малка, а доларчето е все около 1,7.
Минималната заплата тази година е 610 лв. Преди 7 години бе 2 пъти по-малка, а доларчето е все около 1,7.