Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 01 авг 2020 15:29

Да ми популизирате страницата във фейсбук
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 авг 2020 10:17

Sstefanov написа:Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение. :) Благодаря предварително

Спасете децата на България.Стотици имат нужда от спешни операции, трансплантации и лечение в чужбина.
Нашата държава категорично е взела решението и то е:"Моля, умрете по-бързо и не ни занимавайте"!
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 03 авг 2020 13:08

favaca8888 написа:
Sstefanov написа:Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение. :) Благодаря предварително

Спасете децата на България.Стотици имат нужда от спешни операции, трансплантации и лечение в чужбина.
Нашата държава категорично е взела решението и то е:"Моля, умрете по-бързо и не ни занимавайте"!

Всеки месец превеждам определен а сума за някое дете, което се нуждае от спешна операция. Но за жалост държава ни спъва в някои случаи.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 05 авг 2020 14:42

Thsmith написа:
THE G.A.M.E написа:
Thsmith написа:Минималната заплата я подаяние спрямо някого, който няма елементарни умения, които да предложи на пазара на труда. Това не е показател за каквото и да е сравнение различно от сумата нужна ти за да не умреш от глад за единица време в дадена държава.
Да не говорим, че вдигането на границата единствено като резултат изяжда от това, което реално взимат хората и дава повече на държавата в ролята на обирджия от хорските джобове. От това следва, че вдигането на МЗ е непродуктивно и не само, че не вдига доходите, а обратното.
Аз лично съм съгласен, че минимална работна заплата е излишна... Но само в работещите икономики, с нормални бизнесмени.
Ако тук се премахне, още от утре поне половината бизнес ще държи хората на 200 лв. месечно... И сега си представи какво се случва с потреблението... И кредитите, и след колко долу-горе България ще обяви фалит ? :roll: :lol:

И т'ва само щто нЕкои бизнесмени смятат, че не само трябва да не плащат заплати, а хората даже да им благодарят, че имат работа. :? :lol:

Не съм съгласен. Какво значи, че ще държиш някого на 200 лв? Ще го държиш ако има кой да работи за толкова. Много добре знам как се търсят хора за работа и как се намират. Ти цигани да метат улиците не можеш да намериш за няколко пъти по толкова, а какво остава за някаква друга работа.
През известно време така дават репортажи за някое предприятие което не било плащало заплати 1-2 години и работниците стачкуват сега. Е извинявай, но кой се опитват да лъжат, че някой работи по 1 година без да взима никакви пари и продължава? Сигурно яде камъни и сметките си плаща с камъни. Просто е нелепо. Или изнасят каквото могат или получават пари под масата, друга опция няма.

Аз пък още един път не съм съгласен :!: В крайна сметка имаме една определена прослойка в обществото, която ако работи в светлата част на икономиката, е на минимална заплата. Факт е, че определена част от бизнесмените ще държат тези хора на сума близка или дори равна на въпросните 200 лв. , които се споменават горе. Пример - има определена жена, която може да работи само като чистачка, защото е толкова квалифицирана, да речеме. Ако няма къде другаде да почне в дадено населено място на повече от въпросните 200 лв. какъв избор има - да умре от глад или да бачка за толкова. Минималната заплата регулира точно тези части от системата. Ако ти като бизнесмен можеш да заделиш само 200 лв. за чистачка, значи сам ще си жулиш пода :lol: :lol: Аз лично повече харесвам американския модел с часовата ставка, но тука не го дават така, че е унизително ... Истината е, че до голяма степен Бойко с нищо не ни е виновен, че не сме като другите държави в ЕС - всичко идва от материала. Голяма част от бизнеса ни работи за износ продукти, които не са директно за крайния клиент, съответно и не получава търговския марж, където е ключа от бараката ! Иначе може да се оправиме, ама това ще стане в момента, в който спрете да виждате хора, които не са инвалиди да паркират на инвалидни места - промяната трябва да е генерална в мозъка, който за съжаление липсва при голяма част от сънародниците ни ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 авг 2020 17:44

Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?
Най-добрия регулатор е пазарът.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 авг 2020 18:09

Thsmith написа:Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?

Пазар в малкото населено място няма. Затова скоро София ще стане 2 млн.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 05 авг 2020 18:21

Помагайте на млади и умни хора за да станат управленци/държавници/.Знам че няма да е лесно...
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 авг 2020 19:00

pomiqrat написа:
Thsmith написа:Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?

Ами няма кой да го спусне от небето. Трябва местните сами да си го направят. Ако не приемат работа за "200 лв", някой ще трябва да си я върши сам или да плати повече от 200. Ако има кой да се хваща за толкова, кой ще дава повече?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 авг 2020 19:11

Thsmith написа:
pomiqrat написа:

Ами няма кой да го спусне от небето. Трябва местните сами да си го направят. Ако не приемат работа за "200 лв", някой ще трябва да си я върши сам или да плати повече от 200. Ако има кой да се хваща за толкова, кой ще дава повече?

Това с пазара и регулатора е мантра на тези с парите и съответно властта и повтряно от медиите, които са им на хранилка. Те регулират пазара, така както им е изгодно, като за всяка промяна придават обяснение, което за знаещите е неадекватно, но за баламурниците е ок. Този тезис е почти толкова верен, колкото и тезисът на Маркс за капитализма - "пари-стока-пари прим", докато истинската аксиома е "пари-власт-пари прим".
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 авг 2020 02:18

Зарежи Маркс и приказки за баламурници. Да се прехвърлим към Айн Ранд и свободния пазар,лесе-фер! По актуално днес дори.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”