Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Да ми популизирате страницата във фейсбук
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
favaca8888
- Контакти:
Sstefanov написа:Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение.Благодаря предварително
Спасете децата на България.Стотици имат нужда от спешни операции, трансплантации и лечение в чужбина.
Нашата държава категорично е взела решението и то е:"Моля, умрете по-бързо и не ни занимавайте"!
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!
favaca8888 написа:Sstefanov написа:Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение.Благодаря предварително
Спасете децата на България.Стотици имат нужда от спешни операции, трансплантации и лечение в чужбина.
Нашата държава категорично е взела решението и то е:"Моля, умрете по-бързо и не ни занимавайте"!
Всеки месец превеждам определен а сума за някое дете, което се нуждае от спешна операция. Но за жалост държава ни спъва в някои случаи.
Thsmith написа:THE G.A.M.E написа:Аз лично съм съгласен, че минимална работна заплата е излишна... Но само в работещите икономики, с нормални бизнесмени.Thsmith написа:Минималната заплата я подаяние спрямо някого, който няма елементарни умения, които да предложи на пазара на труда. Това не е показател за каквото и да е сравнение различно от сумата нужна ти за да не умреш от глад за единица време в дадена държава.
Да не говорим, че вдигането на границата единствено като резултат изяжда от това, което реално взимат хората и дава повече на държавата в ролята на обирджия от хорските джобове. От това следва, че вдигането на МЗ е непродуктивно и не само, че не вдига доходите, а обратното.
Ако тук се премахне, още от утре поне половината бизнес ще държи хората на 200 лв. месечно... И сега си представи какво се случва с потреблението... И кредитите, и след колко долу-горе България ще обяви фалит ?![]()
![]()
И т'ва само щто нЕкои бизнесмени смятат, че не само трябва да не плащат заплати, а хората даже да им благодарят, че имат работа.![]()
Не съм съгласен. Какво значи, че ще държиш някого на 200 лв? Ще го държиш ако има кой да работи за толкова. Много добре знам как се търсят хора за работа и как се намират. Ти цигани да метат улиците не можеш да намериш за няколко пъти по толкова, а какво остава за някаква друга работа.
През известно време така дават репортажи за някое предприятие което не било плащало заплати 1-2 години и работниците стачкуват сега. Е извинявай, но кой се опитват да лъжат, че някой работи по 1 година без да взима никакви пари и продължава? Сигурно яде камъни и сметките си плаща с камъни. Просто е нелепо. Или изнасят каквото могат или получават пари под масата, друга опция няма.
Аз пък още един път не съм съгласен
Леевски, оле
Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?
Най-добрия регулатор е пазарът.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?
Пазар в малкото населено място няма. Затова скоро София ще стане 2 млн.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Sstefanov написа:Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение.Благодаря предварително
Помагайте на млади и умни хора за да станат управленци/държавници/.Знам че няма да е лесно...
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
pomiqrat написа:Thsmith написа:Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?
Ами няма кой да го спусне от небето. Трябва местните сами да си го направят. Ако не приемат работа за "200 лв", някой ще трябва да си я върши сам или да плати повече от 200. Ако има кой да се хваща за толкова, кой ще дава повече?
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Der Schmarotzer
- Контакти:
Thsmith написа:pomiqrat написа:Thsmith написа:Какво му пречи да дава пак 200 лв и да я води на 3 пъти повече? Нали няма избор уж?
Ами няма кой да го спусне от небето. Трябва местните сами да си го направят. Ако не приемат работа за "200 лв", някой ще трябва да си я върши сам или да плати повече от 200. Ако има кой да се хваща за толкова, кой ще дава повече?
Това с пазара и регулатора е мантра на тези с парите и съответно властта и повтряно от медиите, които са им на хранилка. Те регулират пазара, така както им е изгодно, като за всяка промяна придават обяснение, което за знаещите е неадекватно, но за баламурниците е ок. Този тезис е почти толкова верен, колкото и тезисът на Маркс за капитализма - "пари-стока-пари прим", докато истинската аксиома е "пари-власт-пари прим".
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
Зарежи Маркс и приказки за баламурници. Да се прехвърлим към Айн Ранд и свободния пазар,лесе-фер! По актуално днес дори.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]