Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Groucho » 24 юли 2020 23:37

NOMER14 написа:23 (двадесет и три години) и половина доларът е 1,7 лева.

:lol: :lol: :lol: :lol:

По принцип не е заслуга нито на другаря Костов, нито на другарите преди и след него, но честито :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 юли 2020 23:44

NOMER14 написа:
Groucho написа:
NOMER14 написа:Да, бе...след 20 години ще се занимава с....чалгари.

E, значи сме обречени, след като другарят Костов не иска да се занимава с чалгари... :lol:

Спокойно, не е рухнала държавата все още. 23 (двадесет и три години) и половина доларът е 1,7 лева.

Повод за радост, няма що. Като имаш предвид, че минималната месечна заплата е 400 долара, а в САЩ е седмична горе-долу.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 юли 2020 03:56

Принципно сравненията със САЩ са абсолютно безсмислени. Друго нещо обаче е по интересно. Защо, ЗАААЩО постоянно ползвате тази пуста минимална заплата като някакво доказателство за нещо? Ми те немците до предишния мандат на кокошката уж нямаха дори минимална заплата. Това да не значи, че са много зле? Вдигането на минималния месечен доход не е нещо говорещо за силна икономика.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 юли 2020 10:12

Thsmith написа:Принципно сравненията със САЩ са абсолютно безсмислени. Друго нещо обаче е по интересно. Защо, ЗАААЩО постоянно ползвате тази пуста минимална заплата като някакво доказателство за нещо? Ми те немците до предишния мандат на кокошката уж нямаха дори минимална заплата. Това да не значи, че са много зле? Вдигането на минималния месечен доход не е нещо говорещо за силна икономика.

Само, че при нас половината население сигурно работи на минималната. Затова се ползва за сравнение. Като махнеш София, навсякъде другаде е доста разпространена.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 юли 2020 10:28

Абе работи... то и при мен всички "работят" на минимална по документи, но на практика не е така :lol:

Минималната заплата я подаяние спрямо някого, който няма елементарни умения, които да предложи на пазара на труда. Това не е показател за каквото и да е сравнение различно от сумата нужна ти за да не умреш от глад за единица време в дадена държава.
Да не говорим, че вдигането на границата единствено като резултат изяжда от това, което реално взимат хората и дава повече на държавата в ролята на обирджия от хорските джобове. От това следва, че вдигането на МЗ е непродуктивно и не само, че не вдига доходите, а обратното.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 юли 2020 11:44

Thsmith написа:Минималната заплата я подаяние спрямо някого, който няма елементарни умения, които да предложи на пазара на труда. Това не е показател за каквото и да е сравнение различно от сумата нужна ти за да не умреш от глад за единица време в дадена държава.
Да не говорим, че вдигането на границата единствено като резултат изяжда от това, което реално взимат хората и дава повече на държавата в ролята на обирджия от хорските джобове. От това следва, че вдигането на МЗ е непродуктивно и не само, че не вдига доходите, а обратното.
Аз лично съм съгласен, че минимална работна заплата е излишна... Но само в работещите икономики, с нормални бизнесмени.
Ако тук се премахне, още от утре поне половината бизнес ще държи хората на 200 лв. месечно... И сега си представи какво се случва с потреблението... И кредитите, и след колко долу-горе България ще обяви фалит ? :roll: :lol:

И т'ва само щто нЕкои бизнесмени смятат, че не само трябва да не плащат заплати, а хората даже да им благодарят, че имат работа. :? :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 юли 2020 19:54

THE G.A.M.E написа:
Thsmith написа:Минималната заплата я подаяние спрямо някого, който няма елементарни умения, които да предложи на пазара на труда. Това не е показател за каквото и да е сравнение различно от сумата нужна ти за да не умреш от глад за единица време в дадена държава.
Аз лично съм съгласен, че минимална работна заплата е излишна... Но само в работещите икономики, с нормални бизнесмени.
Ако тук се премахне, още от утре поне половината бизнес ще държи хората на 200 лв. месечно... И сега си представи какво се случва с потреблението... И кредитите, и след колко долу-горе България ще обяви фалит ? :roll: :lol:

И т'ва само щто нЕкои бизнесмени смятат, че не само трябва да не плащат заплати, а хората даже да им благодарят, че имат работа. :? :lol:

Не съм съгласен. Какво значи, че ще държиш някого на 200 лв? Ще го държиш ако има кой да работи за толкова. Много добре знам как се търсят хора за работа и как се намират. Ти цигани да метат улиците не можеш да намериш за няколко пъти по толкова, а какво остава за някаква друга работа.
През известно време така дават репортажи за някое предприятие което не било плащало заплати 1-2 години и работниците стачкуват сега. Е извинявай, но кой се опитват да лъжат, че някой работи по 1 година без да взима никакви пари и продължава? Сигурно яде камъни и сметките си плаща с камъни. Просто е нелепо. Или изнасят каквото могат или получават пари под масата, друга опция няма.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 юли 2020 20:21

Защитниците на третия пол и левите взеха микрофона и протестът от само себе си изтече в канала.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 31 юли 2020 14:26

Бабичките са най големия враг на протестите. :lol:
Градската десница бие бабички :lol:
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 01 авг 2020 14:28

Здравейте, хора. Искам да ви попитам за нещо. С жена ми мислим да основем още една благотворителна организация (изцяло благотворителна - без мръсни пари). Дайте някаква идея (вече имаме за деца без родители - +2 осиновени от тези деца). Някаква друга кауза ни трябва. Няма значение град или село, просто искаме да помагаме. Толкова много каузи има, че двамата сме раздвоени - разтроени . Питал съм много хора, искам да видя и вашето мнение. :) Благодаря предварително

Върни се в “Свободна зона”