Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 04 юни 2020 22:49

Цецушестака да не вдеме да се гътне:
НФСБ: Казина и игрални зали – само в курорти и по границата

А толкова много се стара.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 05 юни 2020 16:15

Тва е поредната глупост на тоя кон, както ддс-то за виното.
Между другото ако искате да залагате с методи, палмсбет, много добри бонуси в момента.
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 юни 2020 19:58

Напълно изтрещяха. Вървим към социалидъм другари другарки. Скоро ще чакаме за билетче с номер да си купим телевизор от единствения Техномаркет в София.

Ден след като председателят на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект за затварянето на казината, 21 депутати от ГЕРБ също предлагат промени в Закона за хазарта. Сред вносителите на предложението са и председателят на парламентарната група Даниела Дариткова, и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

От управляващата партия искат държавата да има право да получава лиценз за организирането на игри в онлайн казина. Право на такава дейност ще имат само дружества с ограничена отговорност и акционерни компании с поименни акции. Българският спортен тотализатор ще може да организира всякакви лотарийни игри, а спортният министър ще може да предлага на Министерския съвет начин за разпределяне на приходите.

ГЕРБ предлагат и Държавната комисия по хазарта да се трансформира в Държавна агенция по хазарта, която да е под ръководството на Министерския съвет.

Промяната на формата и организацията на работата на сегашната Комисия по хазарта се налага заради констатирани недостатъци и проблеми в дейността й, гласи законопроектът. А след преструктурирането Агенцията по хазарта вече с ясна структура и функции щяла работи по-бързо, по-ефикасно, по-прозрачно и по-непротиворечиво.

"С премахването на комисията като колективен орган и замяната й като едноличен такъв в лицето на председателя на агенцията се цели да се осигури и персонализиране на отговорността при вземане на решения", обясняват вносителите.

Контролни функции по Закона за хазарта вече ще има и Националната агенция за приходите.

Чрез законопроекта се цели коригирането някои несъвършенства на правната уредба на хазартните дейности. Ще се прецизира кой дължи вноски за социално отговорно поведение. Тези вноски вече ще се изискват за всеки издаден лиценз за хазартна игра. В момента тази вноска се прави от организатора, независимо колко лиценза има. Тези вноски ще постъпват в Министерството на спорта за различни младежки програми.

За да се предотвратят вредите от хазартното пристрастяване, на игралните съоръжения ще се поставят специални предупреждения към играчите, че хазартът е опасен и води до зависимост. Освен това организаторите на игрите ще трябва да уведомяват участниците за процедурата за самоограничаване. Тя предвижда доброволно самоограничаване от хазарт, ако лицата са преценили, че това им вреди. Те ще може да се обръщат към Агенцията по хазарта с молба да не бъдат пускани до игрални зали. Тези лица ще бъдат включени в специален регистър, за да не бъдат допускани до участие в хазартни игри за определен срок.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 юни 2020 21:18

Гледам Панорама и вече съм на 100% сигурен, че Знойко Омирисов не е с всичкия си.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 юни 2020 15:21

Как на някои хора им дават толкова големи заеми за жилище? И каква заплата получава, за да погасява подобен кредит

Появи се информация, че пиарката на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лева
Появи се информация, че пиарката на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лева
Ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, която в събота бе атакувана от обвиняемия бизнесмен Васил Божков заради редовни, по негови думи, срещи между двамата, е закупила луксозна къща в с. "Бистрица" до София за около 1 млн. лв., съобщи Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" във Фейсбук профила си.

"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps", пише Чобанов.

Той публикува и извадка от имотния регистър, от която се вижда, че Арнаудова е придобила къщата през юли 2019 г. заедно със съпруга си Делян Димитров. Имотът е записан с материален интерес от 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Според справката имотът е разположен на ул. "Манастирска" 1Б в село Бистрица, вилна зона "Манастира". Сградата е с 271 кв. м застроена площ и е на два етажа върху терен от 1128 кв. м. Чобанов твърди, че в идните дни ще направи опит да заснеме луксозната постройка и с дрон.

Освен с луксозната къща семейството на Арнаудова разполага и с апартамент от 198 кв. М. В София за 352 000 лв. И двата имота са купени с кредити от Банка ДСК. Първият кредит е изтеглен през 2015 г., като сумата е върната за 57 месеца и ипотеката е вдигната.

Чобанов задава въпрос на пиарката на Борисов какъв е месечният доход на семейството, така че да може да си позволи да плаща огромните кредити към Банка ДСК, при положение че и съпругът ѝ работи в държавната компания – "Булгартрансгаз".

"Всичко е надлежно декларирано. Информацията е публична. Къщата е с ипотечен кредит от Банка ДСК и в този ред на мисли все още не е наша собственост, а собственост на банката. Сделките са правени само по банков път, на пазарни цени и всичко може да проследите и лично, защото съм го декларирала", заяви Арнаудова пред Mediapool.

В събота тя бе атакувана от Божков, че редовно е посещавала офиса му на ул. "Московска" 43. Пиарката на Борисов отговори, че той е искал нещо от нея, а не обратното и самата тя имала какво да разкаже, ако атаките продължат.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 юни 2020 13:43

Какви заплати получанат в държавтия сектор :shock:
Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, е повече от интересен. До данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 юни 2020 15:05

В нашата община на юрист дават към 500 чисти. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 юни 2020 15:12

rhaegar написа:В нашата община на юрист дават към 500 чисти. :lol:

В Русе е същото. Бях постнал обява за работа за обществени поръчки с юридическо за 800 бруто. Обадих се да питам случайно да няма бонуси при свършена работа: Ъъъъ, не.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 юни 2020 18:44

pomiqrat написа:

В Русе е същото. Бях постнал обява за работа за обществени поръчки с юридическо за 800 бруто. Обадих се да питам случайно да няма бонуси при свършена работа: Ъъъъ, не.

Точно в отдела за обществени поръчки беше и тука. Едната излизаше в майчинство и се поинтересувах от условията. Като чух се стресирах, викам си, аз затова ли блъсках 5 години? А те с връзки уреждаха чак заместничката.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 юни 2020 18:54

rhaegar написа:
pomiqrat написа:

Точно в отдела за обществени поръчки беше и тука. Едната излизаше в майчинство и се поинтересувах от условията. Като чух се стресирах, викам си, аз затова ли блъсках 5 години? А те с връзки уреждаха чак заместничката.

На жените им харесват такива работи. На столче, с кафе и да има за някой парцал лев.

Върни се в “Свободна зона”