Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Groucho » 29 апр 2020 22:16

Udoji90 написа:По принцип не се интересувам особено от политика, не пиша в тази тема, но една новина от вчера доста ме жегна лично мен (чудех се дали да не я споделя в темата за вируса, но май е по-скоро за тази тема):
https://news.bnt.bg/news/sled-izvanredn ... 3news.html
Не съм юрист, може нещо грешно да съм разбрал, но само на мен ли подобно предложение ми звучи като някакво абсолютно извращение? И е странно, че доста малко виждам да се коментира по медии и социални мрежи - даже в този форум май не съм видял нито едно мнение по въпроса. :roll:

Пусни го в темата за Короната.

Nilim

Мнениеот Nilim » 30 апр 2020 20:49

Udoji90 написа:По принцип не се интересувам особено от политика, не пиша в тази тема, но една новина от вчера доста ме жегна лично мен (чудех се дали да не я споделя в темата за вируса, но май е по-скоро за тази тема):
https://news.bnt.bg/news/sled-izvanredn ... 3news.html
Не съм юрист, може нещо грешно да съм разбрал, но само на мен ли подобно предложение ми звучи като някакво абсолютно извращение? И е странно, че доста малко виждам да се коментира по медии и социални мрежи - даже в този форум май не съм видял нито едно мнение по въпроса. :roll:

Юридически впишат ли го като закон или част от закон става абсолютно легално.
Практически.. ако ситуацията го изисква може би някои мерки поне временно може да е необходимо да са налице. Не че очаквам да е кой знае колко адекватно решението кои и като как, но теоретически не е задължително да е извращение :D

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 30 апр 2020 21:51

Ако е само временно, е горе-долу разбираемо. Ако обаче някои мерки останат да важат за постоянно (т.е. извънредното да се превърне в нормално) или ги впишат по такъв начин, че да е възможно за щяло и нещяло да ги налагат, си е баш извращение. В смисъл, аз не съм привърженик на конспиративните теории, но това вече ми звучи прекалено.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 30 апр 2020 22:04

Крушата не пада по-далеко от дървото

Майката на убиеца на Милен Цветков блъснала младо момче пак с Q7-цата

При инцидента отпреди 5 години шофьорката обяснила, че пътят бил мокър, джипът поднесъл и тя карала с 50 км/ч.

На 2 октомври 2015 г. малко преди полунощ бизнесдамата Десислава Николова удря джипа си в автомобила на 19-годишно момче.

Това момче е Станил от Стара Загора. Виновното возило е същото, което на Великден удари фатално колата на журналиста Милен Цветков, информира bTV. Тогава зад волана беше синът на Николова – Кристиан Николов.

При инцидента отпреди 5 години шофьорката обяснила, че пътят бил мокър, джипът поднесъл и тя карала с 50 км/ч. Другият шофьор твърди, че настилката била суха.

Вследствие на удара момчето се оказало със счупена бедрена кост на крака. Няколко месеца не можел да ходи.

5 години след катастрофата раната остава отворена. Няма желание да говори – нито той, нито майка му. Според дядото на младия мъж „държавата е виновна за катастрофата“.

2 години след инцидента Софийският районен съд признава за виновна Десислава Николова. Заради чисто съдебно минало е глобена с 1000 лв. След граждански иск в СГС застрахователят заплаща обезщетение от близо 38 000 лева на пострадалия Станил.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 30 апр 2020 22:19

Много е просто, на лица до 30 години и такива над 65 трябва да е забранено да притежават И управляват автомобили с мощност над 100 конски сили. На такива, които са причинили виновно ПТП с пострадал = 5 години да са със същото ограничение (освен всичко останало като наказание). А при повторен случай - до края на живота си да не могат да управляват мощни автомобили и такива, които не са оборудвани с модерна система за автоматично спиране .
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 30 апр 2020 23:28

ivo55 написа:Много е просто, на лица до 30 години и такива над 65 трябва да е забранено да притежават И управляват автомобили с мощност над 100 конски сили. На такива, които са причинили виновно ПТП с пострадал = 5 години да са със същото ограничение (освен всичко останало като наказание). А при повторен случай - до края на живота си да не могат да управляват мощни автомобили и такива, които не са оборудвани с модерна система за автоматично спиране .

Добре ли си? Такива като теб пишат законите.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 30 апр 2020 23:48

Ми като видиш колко са убитите всяка година по пътищата, колко са косвените жертви от семействата останали без баща, майка или и двете, колко са трайно осакатените и косвените жертви от семействата им, и май съм добре.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 30 апр 2020 23:57

Отварям сега случайно и водещо заглавие в един от сайтовете

Няма спирка! Пишлигар с "Фолксваген" летя с над 130 км/ч из Пловдив СНИМКА Водачът на лекия автомобил е установен и санкциониран минути след извършеното от него нарушение Пловдив, България30 Апр. 2020, 21 часа

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 май 2020 01:14

То проблемът не е в колко са мощни колите, а че не се спазват абсолютно никакви правила. Оня мамин син не е премазал Милен Цветков, защото е карал Q7, а защото е бил друсан на куче и е летял със 130 градско.

Отделно че някой, дето се влачи с 60 по магистралата е също толкова предпоставка за катастрофа, колкото и тия дето хвърчат с 200.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 май 2020 01:49

Шофьорите на по 20 години дали те удрят по леко или по тежко със 100 км в час? Или дали е по лек сблъсъка между някой хамън и пешо и между някой фиат и пешо? :lol:

Закона за движение по пътищата не трябва да се променя постоянно или да се измисля топлата вода. Същото се отнася и за регламента за издаване на книжки. Има достатъчно работещи с-ми, просто трябва да се взаимства някоя и да се приложи. Не на всеки 3 месеца да се мислят някакви промени и някой да излиза с нова доза идиотски предложения.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”