pomiqrat написа:insaneboy1 написа:Разхлабването на мерките дава логичния резултат. Трябва да ги направят отново задължителни маските, ясно е, че второ затваряне няма да има, а и то не може да продължим така, но с едни задължителни маски на абсолютно всички затворени места ще намали разпространението до 75%.
Медиците с маски, шлемове и защитни костюми се заразяват, ама видиш ли на работа една маска ще ме защити от 99-те ми колеги, ако някой от тях е болен. Ако искаш да те вкарам във фабрика за производство на мебели при машините за рязане и дупчене на ПДЧ да те видим колко време ще издържиш на 30 градуса без да припаднеш.
Както всички вече знаем, маските не предпазват теб, а околните. Медиците като носят маски предпазват евентуално да не заразят пациентите, а пациентите от своя страна без маска могат да заразят носещия маска през очите. Маските са ефективни, когато всички ги носят. Данни и изследвания показват, че мерките са предотвратили 3 милиона смъртни случаи в САЩ. Носенето на маски намалява разпространението значително около 75%. Ясно ми е, че в заводи без никакви условия на труд е невъзможно да се носи маска, но могат да ги направят задължителни поне в магазини, офиси и други места с климатик, където има огромни потоци от хора.