Pichichi написа:В София имаше земетресение преди 6/7 г. което беше по обяд и се усети доста здраво, мисля м/у 3 и 4 по Рихтер тогава казаха .
Усещам почти винаги земетресенията дори и да са в други райони на България а не близо до София
но снощи за първи път бях в панелен блок по време на земетресение и сериозно се изплаших . Може би защото имах чуството
че блока се гъне и панелите са подвжийни едва ли не, и самия блок яко скърцаше, става дума за Надежда !!!
Всички сгради се люлеят и скърцат по време на земетресение, пич. Вие какво очаквате, да стоят неподвижно, докато цялата земя се тресе ли?!? Повярвай ми, по-страшно е, ако не се люлее. Тогава направо ще падне. Престанете да се оплаквате и да плюете по българското строителство, задавайки глупавия въпрос - какво ще стане, ако е малко по-силно. Ще стане това, което се случва по целия свят при по-силно земетресение. Само преди няколко дни в Италия имаше същото земетресение, със същия магнитут, но с много по-сериозни последици, и там ли панелките са виновни. Панелното строителство има едни от най-добрите противоземетръсни показатели. Първо, то е изключително подвижно, което му позволява да поема по-големи измествания и вибрации. Второ, състои се от множество отделни модоли, което позволява дори и при срутване на някои от тях, да не падне цялата сграда. Не, че е невъзможно да паднат, но са далеч по-сигурни от някои стари сгради по центъра