Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Re: Земетресение в България с магнитуд 5.8 по Рихтер

Мнениеот messi7 » 22 май 2012 11:16

Tribune East 1912 написа:Наистина си беше доста силно земетресението. Радващо е, че няма пострадали хора и няма сериозни щети.
ПП - Нашите мили телевизийки си даваха турските сериалчета, веселите програмки и никой не се сети да пусне една извънредна емисия или поне един надпис. Единственото изключение отново бе Сашо Диков, който сигурно в 3:30 вече беше пуснал надписа. Пълно безобразие от нашите телевизии. :evil:

Не е баш така. ТВ7 бързо реагираха и пуснаха предаване на живо от Ал. Невски и от БАН - институа по геодезия, геология и география . ;) Бареков малко се вживяваше, ама карай. :lol:
Последна промяна от messi7 на 22 май 2012 11:19, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 22 май 2012 11:17

turbogena написа:
RedeviL написа:
turbogena написа:Ебаси ,нищо не съм усетил :| Аз винаги като спя и не ги усещам тези неща...

И аз така!Сещам се за два по-сериозни труса и двата ги проспах.Снощи майка ми ме събуди с триста зора..Тя много усеща, когато има такива работи!От една страна е хубаво, защото не усещаш нищо, от друга е лошо, защото недай си Боже може да те затрупа без да разбереш..

Същата работа. Аз проспах и взрива на Челопечене когато беше...

сега ставам и направо съм :shock: Нищо не съм усетил понеже малко бях почерпен снощи :? Мамкаму ще взема да умра заради туй пиене :oops:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 22 май 2012 11:19

Абе ,а ''Футболиста на годината'' още ли не е говорил някъде? :? Това е недопустимо! :lol:
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 22 май 2012 11:21

turbogena написа:Абе ,а ''Футболиста на годината'' още ли не е говорил някъде? :? Това е недопустимо! :lol:

Изображение
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 22 май 2012 11:30

Има и друго лошо - паднал е комина на ТЕЦ-а и сигурно скоро топла вода няма да видим...
[center]1914[/center]

MORSKI
Контакти:

Re: Земетресение в България с магнитуд 5.9 по Рихтер

Мнениеот MORSKI » 22 май 2012 11:33

miromov написа:Ако си е нормално земетресение, защо не са го усетили животните?

как да не са го усетили? В студентски птичките като никога цяла вечер издаваха силни звуци, подобни на пищене

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 22 май 2012 11:34

Епицентъра е много близо до мястото на което живея и първоначално ми се струваше , че спя в хамак, който се люля :)
Но по интересно беше сутринта , като си пуснах новините на БТВ и слушах врачки от Италия, как разправят, че има вероятност да се събудят вулканите :lol: :lol: :lol:
Имам и две кучета, като и двете се разлаяха секунди преди труса !

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 22 май 2012 11:34

Pichichi написа:В София имаше земетресение преди 6/7 г. което беше по обяд и се усети доста здраво, мисля м/у 3 и 4 по Рихтер тогава казаха .
Усещам почти винаги земетресенията дори и да са в други райони на България а не близо до София
но снощи за първи път бях в панелен блок по време на земетресение и сериозно се изплаших . Може би защото имах чуството
че блока се гъне и панелите са подвжийни едва ли не, и самия блок яко скърцаше, става дума за Надежда !!!

Всички сгради се люлеят и скърцат по време на земетресение, пич. Вие какво очаквате, да стоят неподвижно, докато цялата земя се тресе ли?!? Повярвай ми, по-страшно е, ако не се люлее. Тогава направо ще падне. Престанете да се оплаквате и да плюете по българското строителство, задавайки глупавия въпрос - какво ще стане, ако е малко по-силно. Ще стане това, което се случва по целия свят при по-силно земетресение. Само преди няколко дни в Италия имаше същото земетресение, със същия магнитут, но с много по-сериозни последици, и там ли панелките са виновни. Панелното строителство има едни от най-добрите противоземетръсни показатели. Първо, то е изключително подвижно, което му позволява да поема по-големи измествания и вибрации. Второ, състои се от множество отделни модоли, което позволява дори и при срутване на някои от тях, да не падне цялата сграда. Не, че е невъзможно да паднат, но са далеч по-сигурни от някои стари сгради по центъра

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 22 май 2012 11:41

didayyord написа:
Pichichi написа:В София имаше земетресение преди 6/7 г. което беше по обяд и се усети доста здраво, мисля м/у 3 и 4 по Рихтер тогава казаха .
Усещам почти винаги земетресенията дори и да са в други райони на България а не близо до София
но снощи за първи път бях в панелен блок по време на земетресение и сериозно се изплаших . Може би защото имах чуството
че блока се гъне и панелите са подвжийни едва ли не, и самия блок яко скърцаше, става дума за Надежда !!!

Всички сгради се люлеят и скърцат по време на земетресение, пич. Вие какво очаквате, да стоят неподвижно, докато цялата земя се тресе ли?!? Повярвай ми, по-страшно е, ако не се люлее. Тогава направо ще падне. Престанете да се оплаквате и да плюете по българското строителство, задавайки глупавия въпрос - какво ще стане, ако е малко по-силно. Ще стане това, което се случва по целия свят при по-силно земетресение. Само преди няколко дни в Италия имаше същото земетресение, със същия магнитут, но с много по-сериозни последици, и там ли панелките са виновни. Панелното строителство има едни от най-добрите противоземетръсни показатели. Първо, то е изключително подвижно, което му позволява да поема по-големи измествания и вибрации. Второ, състои се от множество отделни модоли, което позволява дори и при срутване на някои от тях, да не падне цялата сграда. Не, че е невъзможно да паднат, но са далеч по-сигурни от някои стари сгради по центъра

Това за панелките е вярно, много по устойчиви са от тухлените сгради при земетръсни проблеми !

Потребителски аватар
ChelseaCL
Контакти:

Мнениеот ChelseaCL » 22 май 2012 11:45

Моя блок е на 30 години и даже мазилка не се отлюпи. Издържа на 8 по Рихтер а в Италия на 3 пак ще има поражения.
WE Showed Man City how to beat NAPOLI we showed MAN UTD how to beat BENFICA, we showed the WORLD how to beat BARCELONA and we showed the WORLD THAT WE ARE CHELSEA !!!

Върни се в “Свободна зона”