Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот rhaegar » 15 юни 2019 23:56

NOMER14 написа:Регъре,
Министър-председателя се избира от Парламента.

МП се избира от партията, която е спечелила изборите. Това, че се гласува в народното събрание е чиста позьорщина, без никакво значение.
NOMER14 написа:За местните избори има само две партии и половина, които си пазаруват циганските гласове в малките общини.

Това хубаво или лошо ти се вижда? И каква разлика намираш с парламентарните?

Местните избори са важни, защото някой кмет може да е добър човек и наистина да направи нещо за града си, особено по малките населени места. Но такъв не бива избран, заради герберската лакомия да "спечелят изборите". Ако за теб е все тая кой ти е кмет, за мен не е. Да не кажа, че е дори по-важно от това кой е премиер. Бог високо, цар далеко, но кметксите дела, добри или лоши, ги виждаш всеки ден.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 юни 2019 00:14

На парламентарните избори има и други играчи - патриоти, воли, демократи, барековци, които могат да изберат дали или с кого да участват във властта.
Кметовете са горе-долу като президента. Местните парламенти разполагат с парите, които в малките общини ги няма. На местно ниво колкото и да си кадърен или обичлив към народа не можеш да му откриеш фабрика или завод, за да има къде да бачка младежта. Единствено чакаш да ти пусне Министерскит съвет някое милионче да закърпиш глвната улица в общината. По-рано местният парламент продаваше или отдаваше общински имоти и закърпваше положението. Сега всички чакат еврофондовете, но те отиват за къщи за гости...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 юни 2019 00:42

Фабрики не се "откриват" за да има къде да работи Пешо, а за да може инвеститора да спечели от това и да е икономически издържано.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 юни 2019 01:24

Thsmith написа:Фабрики не се "откриват" за да има къде да работи Пешо, а за да може инвеститора да спечели от това и да е икономически издържано.

Именно.

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 16 юни 2019 09:47

rhaegar написа:Аз мислех, че си само футболен кретен, ама уви не било. Кво тъжно е да го мислиш това сериозно.

А ти си кретен на квадрат. Само пълен дебил може да отрича успехите на Бойко Борисов !

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 юни 2019 12:20

NOMER14 написа:На парламентарните избори има и други играчи - патриоти, воли, демократи, барековци, които могат да изберат дали или с кого да участват във властта.
Кметовете са горе-долу като президента. Местните парламенти разполагат с парите, които в малките общини ги няма. На местно ниво колкото и да си кадърен или обичлив към народа не можеш да му откриеш фабрика или завод, за да има къде да бачка младежта. Единствено чакаш да ти пусне Министерскит съвет някое милионче да закърпиш глвната улица в общината. По-рано местният парламент продаваше или отдаваше общински имоти и закърпваше положението. Сега всички чакат еврофондовете, но те отиват за къщи за гости...

Дай един пример, в който някой от тия малки играчи е избрал да не е с победителя и във властта. С тях и без тях, разлика никаква.

На кмета не му е работа да открива фабрики. Той трябва да направи условията в общината такива, че инвеститор да иска да дойде. И повярвай ми има разлика какви хора си избрал в пустата община. Най-прост пример - зимата ни вдигнаха водата с нещо от рода на 70%, по предложение на ВИК Благоевград. Единодушно прието от ОС и кмета. В Кресна, които също са част от ВИК Благоевград и чийто кмет и ОС също са от ГЕРБ, са отхвърлили увеличението.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 юни 2019 18:38

rhaegar написа:Аз мислех, че си само футболен кретен, ама уви не било. Кво тъжно е да го мислиш това сериозно.

А бе може да е прав,че Бойко е най-успешният премиер на България. Ама това не говори добре за държавата ни.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 юни 2019 19:53

SilentKiller написа:

А ти си кретен на квадрат. Само пълен дебил може да отрича успехите на Бойко Борисов !

Например? Виждам ремонтите с евро пари. Съсипаха улиците. След ремонтите нещата са потрес.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 юни 2019 19:55

При нас цената на водата е еднаква във всички общини на областта (окръга). Цената на водата трябва да еднаква за цялата страна. Разлика от един лев е престъпление.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 юни 2019 20:03

Единствения успешен ПМ след промените е Костов. Може да се каже, че Негово Величество направи относително прилична първа част на първи мандат и до там.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”