Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 28 яну 2017 22:46

1982 написа:А ако не са лъжа ??! Или ти такъв вариант не допускаш ??!

Вече се разбра за участието на Саудитска Арабия в атентата от 11 септември, остава сега Тръмп да продължи с пускането на компроматите. :mrgreen: За Луната винаги съм се чудел - вярвам, че са стъпили наистина, но защо след толкова много време тази програма не е изобщо развита и скоро дори не се очаква да отиде човек там?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 яну 2017 22:47

Player написа:
Имало е хиляди войни в познатата ни история. Защо тази да е толкова по-различна и защо днешните хора да са виновни, че предците им са искали справедливост. Виновни са преди всичко, абсурдите на победителите. Аз немците и Хитлер за ВСВ не ги съдя, дори напротив. И ние сме били в същата ситуация от същите победителки и ги разбирам напълно. Жалко че загубиха.

Така е. Всяка война е трагедия. Хитлер никога не е имал шанс на изток. Простотиите на Сталин и ко го подлъгаха...но никой няма потенциал да бие руснаците на тяхна територия. НИКОЙ!
Няма как да бъдат бити хора, които са готови да умрат в защита на своето. То лесно е на приказки, ама ако си наводчик и са те заградили противниците- какво правиш?
Едни се предават. А други викат огъня на своите върху себе си. Страшно е да умреш, особено от бомбите на своите, но това е съдбата на войника. Хиляди са го направили през ВСВ, направи го и един в Сирия миналата година.
Само се замисли: можеш да се предадеш и да живееш. Можеш да дадеш координатите си на своите и след няколко минути да умреш. И да отнесеш със себе си още поне 20-30 врагове.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 яну 2017 22:59

diplomat написа:

Вече се разбра за участието на Саудитска Арабия в атентата от 11 септември, остава сега Тръмп да продължи с пускането на компроматите. :mrgreen: За Луната винаги съм се чудел - вярвам, че са стъпили наистина, но защо след толкова много време тази програма не е изобщо развита и скоро дори не се очаква да отиде човек там?

Защото Луната е безпредметна, много по-интересен е Марс, например, и натам са насочени всички усилия. Там спокойно може и колония да се създаде някой ден, има потенциал. Луната беше най-близо и вършеше работа в космическата надпревара със СССР и меренето на пишки. Но практически - чий да го дири там човечеството, това дори не е планета, а спътник.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 яну 2017 23:11

1982 написа:
Защото Луната е безпредметна, много по-интересен е Марс, например, и натам са насочени всички усилия. Там спокойно може и колония да се създаде някой ден, има потенциал. Луната беше най-близо и вършеше работа в космическата надпревара със СССР и меренето на пишки. Но практически - чий да го дири там човечеството, това дори не е планета, а спътник.

Марс е проблем. Извън пояса на Ван Алън хората са беззащитни. Трябва изкуствено да бъде създадено защитно поле, а това е сложна задача. И енергоемка-а в космически апарат енергията е най-голямата мъка...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 яну 2017 23:11

1982 написа:Защото Луната е безпредметна, много по-интересен е Марс, например, и натам са насочени всички усилия. Там спокойно може и колония да се създаде някой ден, има потенциал. Луната беше най-близо и вършеше работа в космическата надпревара със СССР и меренето на пишки. Но практически - чий да го дири там човечеството, това дори не е планета, а спътник.

Нещата с Луната не са толкова прости.
Имаше няколко странни и "необясними" инциденти, след което се "взе" решение хора ( за сега ) да не ходят отново там.

Инак Луната си е доста интересна, има много интересни снимчици, че и видео ( разбира се отричани от офи-науката ) ... Дори 0.1 % да са истина ( нещо, в което аз лично въобще не се съмнявам ) историята не само на Земята, но и на цялата ни Система ще се преобърне с главата надолу. :mrgreen:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 28 яну 2017 23:13, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 28 яну 2017 23:12

diplomat написа:

За луната и аз вярвам, че са стъпвали. Не вярвам с конспиративните теории, че е изфабрикувано. Но глейда сега. Викаш пак да ходят. Е чий да го дирят там ? Да отидат там и ? И какво ? Да пръснат няколко милиарда плюс риска за цялата програма и човешки животи за чий ? Да събират още камънаци и прахоляк ли? Ако наистина изпратят мисия до там ще си умра от кеф. Да го гледам на живо по някой стрийм. Ще е незабравимо. Но реално погледнато за чий им е пак да ходят ? Сигурен съм, че има още много загадки на луната, които чакат да бъдат разкрити. Но вие това "абе, що не вземат пак да идат на луната", си мислите, че е като да отидеш до Илиенци и да се върнеш. В Марс е бъдещето. Дано да съм жив, когато се случи първата пилотирана от човек мисия към Марс.

Иначе за 11/09 реално погледнато за тях е по-изгодно това да беше лъжа и театро. Защото иначе цял свят им се смее с гъза си, че шепа брадати пещерняци успяха с два удара да направят мулти кил 3000+ и да ударят още един самальот в една от най-силно охраняваните сгради в света - Пентагона.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 яну 2017 23:22

THE G.A.M.E написа:
1982 написа:Защото Луната е безпредметна, много по-интересен е Марс, например, и натам са насочени всички усилия. Там спокойно може и колония да се създаде някой ден, има потенциал. Луната беше най-близо и вършеше работа в космическата надпревара със СССР и меренето на пишки. Но практически - чий да го дири там човечеството, това дори не е планета, а спътник.

Имаше няколко странни и "необясними" инциденти, след което се "взе" решение хора ( за сега ) да не ходят отново там.

Инак Луната си е доста интересна, има много интересни снимчици, че и видео ( разбира се отричани от офи-науката ) ... Дори 0.1 % да са истина ( нещо, в което аз лично въобще не се съмнявам ) историята не само на Земята, но и на цялата ни Система ще се преобърне с главата надолу. :mrgreen:

Инциденти винаги ще има, дали на Луната или Плутон .... Луната е много по-лесна цел от Марс, примерно. Но тя наистина няма потенциал за нищо, вярвам че това е причината да я заебат. Била е интересна навремето, за да си върне САЩ имиджа, след като СССР първи изпращат спътник в орбита, първи пращат човек, Леонов първи излиза извън кораба в открития Космос .... е, и американците са имали нуждата да бъдат първи в нещо. Луната е била очевадното решение. След като го постигнаха и после даже задминаха СССР, тя престана да бъде интересна, насочиха се към Марс.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 28 яну 2017 23:25

THE G.A.M.E написа:

Оооо така ли ? Би ли ни обяснил подробно с имена, дати и факти. Кои са тези необясними инциденти ? Кои са тези хора ? Какво решение са взели ? Кога са го взели ? :? :roll:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 яну 2017 23:48

Ами ще видим значи. Космосът винаги ми е бил много интересна, но и неразбираема материя. Може би трябва да почна да чета конкретна литература с такава насоченост. Честно казано, от момента на първото кацане на Луната досега, очаквах направо лунна станция да са построили и да развиват някаква изследователска дейност. :lol: Явно идеята е нерентабилна и недостатъчно ползотворна, за да се изпълни.

Иначе, аз дори за този пояс на Ван Алън не бях чувал. :oops: Очевидно космическите препятствия са прекалено много, въпреки че според мен световните лидери са напреднали много в различните технологични сфери, но едва ли ще станат обществено достояние...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 яну 2017 23:53

Обещанието на Кенеди беше не да се строи лунна станция, а пръв американец да стъпи там. Само това дори трябва да ти говори какво стои зад целта за Луната. :mrgreen: :mrgreen:

Честно, от строеж на станция на Луната би имало смисъл само ако ще се развива някаква дейност на нея, иначе е напълно безпредметна. А там очевидно няма какво да се дири, просто една безполезна пустош.

Върни се в “Свободна зона”