Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 23 яну 2017 00:36

1982 написа:Не, не вярвам в това, а и Тръмп наистина се е изказвал неведнъж по-пиперливо спрямо жените, та не е нужно да им плащат на "феминистките", за да го мразят и плюят. Сложи и говоренето му против повечето емигранти, против мюсюлманите и т.н. ...... спокойно си събира една бая голяма група "фенове". :mrgreen: :mrgreen: Демократите, разбира се, подклаждат тези настроения и ..... воала. :mrgreen:

Аз не говоря за САЩ само, а за целия свят. Прекалено голяма организация, даже и в София май е имало, ама ако ги питаш какво правят повечето там, ще те гледат с празен овчи поглед. :lol: Не знам, просто ми е странно защо не правят такива световни протести и маршове за правата на жените по арабските и мюсюлманските страни, за неща реално свързани с днешните проблеми около правата на жените. Представи си Хилъри Клинтън - първата жена-президент на САЩ, нещо уникално, невиждано, нечувано и направо фантастично. :lol: Това са очаквали, според мен, и заради това толкова много го мразят Тръмпинатора. :mrgreen:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 23 яну 2017 00:42

diplomat написа:
1982 написа:Не, не вярвам в това, а и Тръмп наистина се е изказвал неведнъж по-пиперливо спрямо жените, та не е нужно да им плащат на "феминистките", за да го мразят и плюят. Сложи и говоренето му против повечето емигранти, против мюсюлманите и т.н. ...... спокойно си събира една бая голяма група "фенове". :mrgreen: :mrgreen: Демократите, разбира се, подклаждат тези настроения и ..... воала. :mrgreen:

Аз не говоря за САЩ само, а за целия свят. Прекалено голяма организация, даже и в София май е имало, ама ако ги питаш какво правят повечето там, ще те гледат с празен овчи поглед. :lol: Не знам, просто ми е странно защо не правят такива световни протести и маршове за правата на жените по арабските и мюсюлманските страни, за неща реално свързани с днешните проблеми около правата на жените. Представи си Хилъри Клинтън - първата жена-президент на САЩ, нещо уникално, невиждано, нечувано и направо фантастично. :lol: Това са очаквали, според мен, и заради това толкова много го мразят Тръмпинатора. :mrgreen:

Що нямаше нищо такова срещу Обама тогава? Все пак и тогава Хилър щеше да е ааъъъъ как беше... "първата жена-президент на САЩ, нещо уникално, невиждано, нечувано и направо фантастично"...

Просто не е сигурно дали Тръмп ще е достатъчно добре контролиран, ако въобще се поддава на контрол. Явно идеята е на неутралните зрители да се покаже "че целия демократичен свят се е надигнал срещу недоразумението Тръмп". Стар трик, напълно безполезен, смешен и изваден сякаш от учебниците на КПСС от 30те години.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 23 яну 2017 00:47

Betchualeng Arnaikem написа:Що нямаше нищо такова срещу Обама тогава? Все пак и тогава Хилър щеше да е ааъъъъ как беше... "първата жена-президент на САЩ, нещо уникално, невиждано, нечувано и направо фантастично"...

Просто не е сигурно дали Тръмп ще е достатъчно добре контролиран, ако въобще се поддава на контрол. Явно идеята е на неутралните зрители да се покаже "че целия демократичен свят се е надигнал срещу недоразумението Тръмп". Стар трик, напълно безполезен, смешен и изваден сякаш от учебниците на КПСС от 30те години.

Там бяха само първични избори, а и Обама беше първият чернокож президент на САЩ, тоест друга беше символната политика, ако мога така да я нарека. :mrgreen:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 яну 2017 00:51

diplomat написа:Аз не говоря за САЩ само, а за целия свят.

Е, те са същите .... жени, мюсюлмани и бъдещи емигранти към САЩ. В Мексико имаше протест тези дни и големият проблем беше ....... стената. Защо ??! Защото ще затрудни нелегалната им емиграция там.

Няма никаква конспирация, просто Тръмп, с цялата си шутовщина, дрънка каквото му падне на устата и сам си навлече сума врагове.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 23 яну 2017 00:57

За мен това си е вид социално моделиране от страна на определени икономически и политически елити. Това, че хората показват някаква емоционална обвързаност, не значи че не са манипулирани в името на нечии индивидуален интерес.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 яну 2017 01:00

Betchualeng Arnaikem написа:Просто не е сигурно дали Тръмп ще е достатъчно добре контролиран, ако въобще се поддава на контрол.

Аз пък съм убеден, че е много лесен за контрол и манипулиране, затова и го набутаха. Тръмп е един шут и клоун, нека не те заблуждават високопарните му речи. Един умен политик никога няма да дрънка толкова директно, напротив, той ще си работи деликатно по въпросите, а за пред обществото ще бръщолеви обичайните глупости ..... Тръмп през цялото време се държи като в WWF.

Не забравяй, че президентската институция е много повече от самия президент - там са съветници, комисии и т.н. Те обработват президента, преди той да вземе решение, все пак, той не е напълно компетентен по почти никой въпрос.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 23 яну 2017 01:45

NOMER14 написа:А-а, някой не е чел Война и мир. :roll: Типично за Толстой е да разсъждава на няколко странички трябвало ли е да се пали или не е трябвало. Бондарчук също...

До колкото си спомням, Толстой не обвинява никой за запалването на Москва, нито Растопчин, нито французите, нито някои доброволчески отряди, по-скоро се акцентираше върху суматохата и безпорядъка.
Действително да се посочи конкретен виновник не е възможно, в началото по време на пожарите в Петербург обвиняват французите, чисто от пропагандна гледна точка, така е било най-добре, сега пак от пропагандна гледна точка е по-добре да се посочва ''руския народ'' като извършител, за да се покаже героизма на същия, готов да пожертва всичко, за да не загуби войната.
Аз преди време четох едни откъси от мемоари и разкази на френски войници от онова време, един бригаден генерал обясняваше, че всъщност тия пожари са били голям срам за Френската армия и за славата ѝ, превръщайки ги и принизявайки ги до нивото на обикновени варвари и бандити.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 23 яну 2017 01:49

Кашчей написа:Нещо имаме разминавания. Аз не говоря за "Война и мир"-нито за книгата, нито за филма. Филмът се казва "Кампанията в Русия" и е френски. Москва е запалена по нареждане на губернатора на Москва, без да е съгласувал с Александър Първи това си действие. Крайна мярка, но с огромен ефект за крайния изход на войната.

Аз май се сещам за този филм, но не съм го гледал целия, а само малко от първата част, където се разказваше, че Наполеон не е искал да завладява Руската Империя или да сваля Александър, а просто да нанесе една загуба на Руската армия, за да върне Александър на масата за преговори и да го принуди да продължи блокадата срещу британците, той ли е?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 яну 2017 04:04

CTAHKO написа:Някой да ме светне, за какво протестираха тия женщини, в Англия примерно 8-)

Притесняват се, че Тръмп ще им вземе правата. Сигурно се опасяват да не им отнеме правото да гласуват и да карат кола. Притесняват се да не ги забули и да не им забрани развода. Да не им забрани да ходят на училище и в колеж. Ох, чакай... той май не се опитваше да въвежда шериат и не беше поддръжник на подобни простотии и толерантност към подобните дивотии? :lol: :lol: :lol:

---
пп Сега гледам новините на Нова и по новините правят очерк за него от началото на кампанията и какво можело да се случи. Интересното е, че през цялото време звучи Полетът на Валкириите от Вагнер :lol: Интересен музикален съпровод са избрали :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 яну 2017 06:32

HoUs4oOL написа:
Кашчей написа:Нещо имаме разминавания. Аз не говоря за "Война и мир"-нито за книгата, нито за филма. Филмът се казва "Кампанията в Русия" и е френски. Москва е запалена по нареждане на губернатора на Москва, без да е съгласувал с Александър Първи това си действие. Крайна мярка, но с огромен ефект за крайния изход на войната.

Аз май се сещам за този филм, но не съм го гледал целия, а само малко от първата част, където се разказваше, че Наполеон не е искал да завладява Руската Империя или да сваля Александър, а просто да нанесе една загуба на Руската армия, за да върне Александър на масата за преговори и да го принуди да продължи блокадата срещу британците, той ли е?

Да, същият филм е.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”