fcb_bg написа:Thsmith написа:Да, цивилизования. Този дето не пие препарат за вана и не спи в колиби. Онзи, който се стреми към небесата, но тук на земята, а не в отвъдното.
Сега ако ми кажеш, че докато си ядеш шоколада се интересуваш от това как се набавя какаото в Кот д'Ивоар или докато си носиш "маратонките" се интересуваш от децата в индонезия/китай... сигурно и докато караш кола те интересува изключително много съдбата на някой талибан.
Ае стига сме се правили на по католици от папата. Да си кажем нещата реално. Не е нужно от лицемерие или фалшиви сълзи тип амнести интернешънъл.
Ахъм, оня цивилизования, дето през 80-та бойкотира ОИ в Москва за инвазията в Афганистан, но не бойкотира нищо в Щатите след като те са там вече 16 години. Ти ли си тръгнал да ми говориш за морал и цивилизация? Че тя прелива от фалш и лицемерие и както казах - минава през планини от трупове. Ама после да бъдем Же суи...
Ай сиктир!
Кога пък съм говорил за морал? Мнозинството сте обременени с някакви много странни стремежи да се хвърлят пред амбразурата за някого. Преди няколко дни ме споменаха като човек, който защитавал постоянно САЩ. Тогава си замълчах, но сега ще се възползвам да коментирам. Мнозинството от потребителите имат този странен стремеж да се хвърлят да защитават някого без да мислят за личната си полза. Това е непонятно за мен. Аз не защитавам САЩ като някаква самоцел или поради някакво влюбване в тях от моя страна. Аз винаги защитавам това което би било в мой интерес. Това което би ми осигурило щастлив живот, това което би ми донесло повече свобода, по добър живот. По добро икономическо, социално развитие и тн. Винаги коментирам нещата от тази гледна точка, а не от страната на това кой го прави и защо.
Питам се дали за мен би било по-добре това или онова. Как би ми се отразил свят с повече путиновци или свят с повече аятоласи. Никога не съм бил двуличен и не съм твърдял нещо друго. Не съм твърдял, че ме интересуват афганистанците, инджикитайците или някой друг. Нещо което повечето потребители правите постоянно. Роните сълзи (в повечето случаи крокодилски) за някой, който е на страната на вашия любец. Не се интересувате как би ви се отразил и не се замисляте за това. Един Ердоган е много ясен пример за това. Сега съм сигурен, че ако Тръмп се развихри и захапе Путин, тук ще се лее страшна помия от същите, които го възхваляват. Ще стане расист, содомит и какво ли още не, всички грехове ще му бъдат преписани заради такова действие. Не е лошо да се замислите малко. Поне хората, които имате малко мозък... за такива като жечко е късно, но не за всички.
Поздрави!
Soulen написа:Смит поне си казва нещата както ги мисли, със сигурност не лицемерничи. Честно казано на всеки му е през уя за тия дето са на хиляди километри от него. Ако трябва да ревем за всяка несправедливост, няма да му стигнем края. Гледаш си собствения кеф, този на семейството и близките ти, а останалите да се спасяват както могат. Никой няма да ми помогне, освен най-близките ми хора, ако нещо ми се случи.
Иначе и аз не съм съгласен с много от мненията му, даже повечето, но уважавам чуждото мислене, когато е подкрепено със собствени разсъждения и мисли. Примерно той е привърженик на дивия капитализъм, аз съм по-скоро умерен и ценя природата и животните за разлика от него да кажем.
Благодаря за разбирането.
Ако нямахме различни мнения, нямаше нужда да има форум и да водим дискусия, нали така? Всички като овце щяхме да блеем едно и също и толкова. Форума е за това, всички споделяме мненията си и е редно да приемаме чуждото. Не е нужно да се съгласяваме с него, но е хубаво да се опитваме да го разберем.