Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2017 20:41

Thsmith написа:Да, цивилизования. Този дето не пие препарат за вана и не спи в колиби. Онзи, който се стреми към небесата, но тук на земята, а не в отвъдното.
Сега ако ми кажеш, че докато си ядеш шоколада се интересуваш от това как се набавя какаото в Кот д'Ивоар или докато си носиш "маратонките" се интересуваш от децата в индонезия/китай... сигурно и докато караш кола те интересува изключително много съдбата на някой талибан.
Ае стига сме се правили на по католици от папата. Да си кажем нещата реално. Не е нужно от лицемерие или фалшиви сълзи тип амнести интернешънъл.

Ахъм, оня цивилизования, дето през 80-та бойкотира ОИ в Москва за инвазията в Афганистан, но не бойкотира нищо в Щатите след като те са там вече 16 години. Ти ли си тръгнал да ми говориш за морал и цивилизация? Че тя прелива от фалш и лицемерие и както казах - минава през планини от трупове. Ама после да бъдем Же суи...

Ай сиктир!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 яну 2017 20:49

fcb_bg написа:
Thsmith написа:Да, цивилизования. Този дето не пие препарат за вана и не спи в колиби. Онзи, който се стреми към небесата, но тук на земята, а не в отвъдното.
Сега ако ми кажеш, че докато си ядеш шоколада се интересуваш от това как се набавя какаото в Кот д'Ивоар или докато си носиш "маратонките" се интересуваш от децата в индонезия/китай... сигурно и докато караш кола те интересува изключително много съдбата на някой талибан.
Ае стига сме се правили на по католици от папата. Да си кажем нещата реално. Не е нужно от лицемерие или фалшиви сълзи тип амнести интернешънъл.

Ахъм, оня цивилизования, дето през 80-та бойкотира ОИ в Москва за инвазията в Афганистан, но не бойкотира нищо в Щатите след като те са там вече 16 години. Ти ли си тръгнал да ми говориш за морал и цивилизация? Че тя прелива от фалш и лицемерие и както казах - минава през планини от трупове. Ама после да бъдем Же суи...

Ай сиктир!

Смит поне си казва нещата както ги мисли, със сигурност не лицемерничи. Честно казано на всеки му е през уя за тия дето са на хиляди километри от него. Ако трябва да ревем за всяка несправедливост, няма да му стигнем края. Гледаш си собствения кеф, този на семейството и близките ти, а останалите да се спасяват както могат. Никой няма да ми помогне, освен най-близките ми хора, ако нещо ми се случи.

Иначе и аз не съм съгласен с много от мненията му, даже повечето, но уважавам чуждото мислене, когато е подкрепено със собствени разсъждения и мисли. Примерно той е привърженик на дивия капитализъм, аз съм по-скоро умерен и ценя природата и животните за разлика от него да кажем.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 18 яну 2017 20:53

Betchualeng Arnaikem написа:Между другото ако смяташ, че японските работници по островите са знаели каква точно е дейността на армията си се объркал страшно. По онова време медиите в Япония практически са под контрола на властите и до населението достига единствено това, което казва правителството: Япония е провокирана от Китай, сега воюва, жъне победи. Японеца е убеден, че това оръжие се използва в редовни сражения. Говоря за обикновения японец, бачкатора по фабриките. Който по принцип и без това е учен много много да не мисли вместо по-висшите.

Глупости, японецът е учен, че императорът е божество и трябва да му служи вярно, ако ще и живота си да даде. Дали одобрява или не тази война, няма особено значение, той трябва да е верен на държавата си ..... ще ти дам само един пример - Исороку Ямамото. Един от най-кадърните, да не кажа и най-кадърният японски военен. Бил е симпатизант на САЩ, учил е и там даже. Бил е твърдо против да се започва война със САЩ, но щом му нареждат, той трябва да я води тази война, понеже империята е свята, подчинява се безропотно на войната и й се посвещава напълно ..... самият той произлиза от стар самурайски род, това е цяла народопсихология, тук няма нищо общо никаква медийна пропаганда.

Betchualeng Arnaikem написа:Въобще не слагай на едно ниво някакъв си там работник, който се блъска за купичка ориз във фабриката и един офицер, който мечтае за Японска хегемония и самурайски подвизи. Или политик, който жадува за слава и власт.

Очевидно не си се интересувал достатъчно от японската култура и история ...... знаеш ли какво е баща да благослови сина си за това да иде и да се самовзриви в някой американски кораб ??! Знаеш ли защо го прави, това ли наричаш пропаганда ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 18 яну 2017 21:00

Betchualeng Arnaikem написа:Първо, знаели са каквото каже правителството. Дали то е признавало агресия сам се сещай.
Второ, това, което изпускаш е, че когато ЦЯЛАТА икономика е подчинена на войната за огромна част от бачкаторите остава следния избор: или работят за нуждите на войната или НЕ РАБОТЯТ и НЕ ЯДАТ. Ако според теб човек, хванал се с една работа за да не умре от глад, без алтернатива, право да избира заслужава за това да умре - добре.

А, не бе, ще ги жалят ..... японците трепят наред цивилни из цяла Азия и Тихия океан, ма САЩ трябвало накрая да се съобразяват и да не бомбардират "мирните японци", щото те нямали избор и насила обслужвали агресорската война на Япония ..... как ли пък не ?!?! ..... тая мръсна война я почват японците, посяли са ветрове, пожънаха бури ..... това е положението, никой освен тях не е виновен.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 яну 2017 21:17

fcb_bg написа:

Ай сиктир!

Кога пък съм говорил за морал? Мнозинството сте обременени с някакви много странни стремежи да се хвърлят пред амбразурата за някого. Преди няколко дни ме споменаха като човек, който защитавал постоянно САЩ. Тогава си замълчах, но сега ще се възползвам да коментирам. Мнозинството от потребителите имат този странен стремеж да се хвърлят да защитават някого без да мислят за личната си полза. Това е непонятно за мен. Аз не защитавам САЩ като някаква самоцел или поради някакво влюбване в тях от моя страна. Аз винаги защитавам това което би било в мой интерес. Това което би ми осигурило щастлив живот, това което би ми донесло повече свобода, по добър живот. По добро икономическо, социално развитие и тн. Винаги коментирам нещата от тази гледна точка, а не от страната на това кой го прави и защо.
Питам се дали за мен би било по-добре това или онова. Как би ми се отразил свят с повече путиновци или свят с повече аятоласи. Никога не съм бил двуличен и не съм твърдял нещо друго. Не съм твърдял, че ме интересуват афганистанците, инджикитайците или някой друг. Нещо което повечето потребители правите постоянно. Роните сълзи (в повечето случаи крокодилски) за някой, който е на страната на вашия любец. Не се интересувате как би ви се отразил и не се замисляте за това. Един Ердоган е много ясен пример за това. Сега съм сигурен, че ако Тръмп се развихри и захапе Путин, тук ще се лее страшна помия от същите, които го възхваляват. Ще стане расист, содомит и какво ли още не, всички грехове ще му бъдат преписани заради такова действие. Не е лошо да се замислите малко. Поне хората, които имате малко мозък... за такива като жечко е късно, но не за всички.
Поздрави!

Soulen написа:Смит поне си казва нещата както ги мисли, със сигурност не лицемерничи. Честно казано на всеки му е през уя за тия дето са на хиляди километри от него. Ако трябва да ревем за всяка несправедливост, няма да му стигнем края. Гледаш си собствения кеф, този на семейството и близките ти, а останалите да се спасяват както могат. Никой няма да ми помогне, освен най-близките ми хора, ако нещо ми се случи.

Иначе и аз не съм съгласен с много от мненията му, даже повечето, но уважавам чуждото мислене, когато е подкрепено със собствени разсъждения и мисли. Примерно той е привърженик на дивия капитализъм, аз съм по-скоро умерен и ценя природата и животните за разлика от него да кажем.

Благодаря за разбирането.
Ако нямахме различни мнения, нямаше нужда да има форум и да водим дискусия, нали така? Всички като овце щяхме да блеем едно и също и толкова. Форума е за това, всички споделяме мненията си и е редно да приемаме чуждото. Не е нужно да се съгласяваме с него, но е хубаво да се опитваме да го разберем.
8-)
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 18 яну 2017 21:30

fcb_bg написа:

Ай сиктир!

Какво им обръщаш внимание на тях. Те са точно такива, лицемерни и двулични отрепки. Ако кажеш истината за господарите им и веднага скачат на амбразурата. Такива са те.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 18 яну 2017 21:31

Thsmith написа: Сега съм сигурен, че ако Тръмп се развихри и захапе Путин, тук ще се лее страшна помия от същите, които го възхваляват.

Това е гарантирано ....... само дано по-скоро дойде този ден, за да им гледаме сеира на русофилите.

Така беше и с Ердоган, мненията им варираха според това какво смята Кремъл за Ердоган и Турция.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 18 яну 2017 21:37

Thsmith написа: Сега съм сигурен, че ако Тръмп се развихри и захапе Путин, тук ще се лее страшна помия от същите, които го възхваляват.

Tоест янкофилчетата ще изпаднат в екстаз и ще започнат да му лижат на Тръмп анала. Нищо че до преди минута го плюха, даже желаеха и смъртта му. Такива са те. Веднага ги разкривам. Да припомним, че така бяха и с Ердоган. Когото те наричаха галено "Ердо". Но интересно как така, като започна да се дърви на маймуната Обонго и за янкофилчетата техният, цитирам "Ердо", се превърна в "Ердоган" и "лош диктатор". 8-) 8-) :roll: Тука май нещо силно се притесниха за курса на турската лиричка. хехее 8-) 8-)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 яну 2017 21:38

1982 написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Между другото ако смяташ, че японските работници по островите са знаели каква точно е дейността на армията си се объркал страшно. По онова време медиите в Япония практически са под контрола на властите и до населението достига единствено това, което казва правителството: Япония е провокирана от Китай, сега воюва, жъне победи. Японеца е убеден, че това оръжие се използва в редовни сражения. Говоря за обикновения японец, бачкатора по фабриките. Който по принцип и без това е учен много много да не мисли вместо по-висшите.

Глупости, японецът е учен, че императорът е божество и трябва да му служи вярно, ако ще и живота си да даде. Дали одобрява или не тази война, няма особено значение, той трябва да е верен на държавата си ..... ще ти дам само един пример - Исороку Ямамото. Един от най-кадърните, да не кажа и най-кадърният японски военен. Бил е симпатизант на САЩ, учил е и там даже. Бил е твърдо против да се започва война със САЩ, но щом му нареждат, той трябва да я води тази война, понеже империята е свята, подчинява се безропотно на войната и й се посвещава напълно ..... самият той произлиза от стар самурайски род, това е цяла народопсихология, тук няма нищо общо никаква медийна пропаганда.

Betchualeng Arnaikem написа:Въобще не слагай на едно ниво някакъв си там работник, който се блъска за купичка ориз във фабриката и един офицер, който мечтае за Японска хегемония и самурайски подвизи. Или политик, който жадува за слава и власт.

Очевидно не си се интересувал достатъчно от японската култура и история ...... знаеш ли какво е баща да благослови сина си за това да иде и да се самовзриви в някой американски кораб ??! Знаеш ли защо го прави, това ли наричаш пропаганда ??!

Първо.. това, че японците са учени на нещо не значи, че са им обяснявали как стоят нещата. Идеология != Информираност.
Второ Ямамото е от прослойка, която е адски далече от селянията: като информираност, като право на избор и т.н. В тоя ред на мисли далеч не всички висши кръгове в Япония са "предани на войната". За да стигнат до нея се налага да посегнат на премиер, на министри, има ранени, убити...
Трето.. да ме питаш дали съм се интересувал (или занимавал) с японска култура и история е същото като да ме питаш дали съм роден на тази планета. Така че думичката "очевидно" я изтърва доста нелепо тук.

И точно защото съм по запознат от теб съм наясно за разликата в мотивацията, положението и познанията за света, че дори за дейността на империята между различните прослойки. Народопсихология, да. Но тя се различава в различните прослойки и колкото по-голяма е пропастта между тях толкова по-голяма е разликата. А в Япония дори след царуването на Мейджи бездната е огромна.

От мен по въпроса тук. Ти очевидно просто си си навил нещо на пръста и дотам. А, да ... предполагам си и прочел 10-20 книги. Прочети още 200, обсъди темата с 20-30 японеца и ела пак.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 яну 2017 21:43

Messi_fan написа:

Tоест янкофилчетата ще изпаднат в екстаз и ще започнат да му лижат на Тръмп анала. Нищо че до преди минута го плюха, даже желаеха и смъртта му. Такива са те. Веднага ги разкривам. Да припомним, че така бяха и с Ердоган. Когото те наричаха галено "Ердо". Но интересно как така, като започна да се дърви на маймуната Обонго и за янкофилчетата техният, цитирам "Ердо", се превърна в "Ердоган" и "лош диктатор". 8-) 8-) :roll: Тука май нещо силно се притесниха за курса на турската лиричка. хехее 8-) 8-)

Точно както за едни русофилчета Ердоган беше приятел, после враг, който ще бъде изпепелен и сега пак стана приятел.

Ей така същите русофилчета, които се подмокрят от това, че Тръмп е избран за президент ще реват и квичат ако той се противопоставя активно на Путин. Предполагам ще обявите, че го е купил Сорос.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”