Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот 1982 » 25 дек 2016 18:44

Пасажерските самолети са също транспортни, просто транспортират хора, не ги наричам граждански, просто защото са към военното министерство, тоест, не са към гражданската авиация. Цар си да се хващаш за подобни дреболии. :mrgreen: :mrgreen:

Между другото, като спомена за национални траури, онзи ден загинаха 3-а в една катастрофа, край прокълнатото село Микре, а десетки други бяха тежко ранени. За тях защо нямаше национален траур ??! Жалим в национален мащаб за турците в Хитрино, а за българите край Микре ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 дек 2016 18:51

Ето, Кашуй, понеже много обичаш да се правиш на педант, с твоите камъни - по твоята глава. 8-) 8-)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraft

Tupolev Tu-154 Transport

Ту-154 на военните се води точно транспортен самолет. 8-)

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2016 19:14

1982 написа:Ето, Кашуй, понеже много обичаш да се правиш на педант, с твоите камъни - по твоята глава. 8-) 8-)

Tupolev Tu-154 Transport

Заек, транспортните самолети при военните могат да превозват и пасажери, но са предимно за техника и парашутисти. Те не са оборудвани с удобства, като пасажерските..Хайде да наричаме нещата с истински имена и да не търсим при всяка поправка заяждане и дребнавост! Нали не очакваш, че точно Ансамбъл "Александров" ще бъде напъхан в един самолет, който е като хангар?!?
Реално всеки самолет, хеликоптер, кораб, автомобил са транспортни, защото транспортират нещо-хора или товари.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 дек 2016 19:19

Да видим какво ще каже разследването. Изчезване от радара, без сигнал от пилотите, много отломки на голям периметър...
Мир на праха на загиналите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 дек 2016 19:31

Кашчей написа:
1982 написа:Ето, Кашуй, понеже много обичаш да се правиш на педант, с твоите камъни - по твоята глава. 8-) 8-)

Tupolev Tu-154 Transport

Заек, транспортните самолети при военните могат да превозват и пасажери, но са предимно за техника и парашутисти. Те не са оборудвани с удобства, като пасажерските..Хайде да наричаме нещата с истински имена и да не търсим при всяка поправка заяждане и дребнавост! Нали не очакваш, че точно Ансамбъл "Александров" ще бъде напъхан в един самолет, който е като хангар?!?
Реално всеки самолет, хеликоптер, кораб, автомобил са транспортни, защото транспортират нещо-хора или товари.

Дребнавост и поправка ти търсиш, погледни какво бях писал и за какво се хвана ти - че съм нарекъл Ил-18 и Ту-154 транспортни самолети. При положение, че смисълът на написаното беше съвсем друг, но ти, точно в твой стил, се хвана за това дали Ту-то и Ил-ът били транспортни ..... и, да, както виждаш и в линка, Ту-154 се води транспортен самолет. Не се води пътнически .... макар че и пътническите самолети са транспортни, ако ще се правим на докрай акуратни, всеки самолет, който транспортира нещо, е транспортен .... дали са хора или чушки, имаме транспортиране. 8-) 8-)

Написах "транспортен" единствено защото терминът "пътнически" е по-употребяем за гражданската авиация, във военната не особено. Но, ако знаех, че ще направиш световен проблем от това, нямаше нищо да пиша. :oops: :oops: :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2016 19:50

1982 написа:
Кашчей написа:

Tupolev Tu-154 Transport

Дребнавост и поправка ти търсиш, погледни какво бях писал и за какво се хвана ти - че съм нарекъл Ил-18 и Ту-154 транспортни самолети. При положение, че смисълът на написаното беше съвсем друг, но ти, точно в твой стил, се хвана за това дали Ту-то и Ил-ът били транспортни ..... и, да, както виждаш и в линка, Ту-154 се води транспортен самолет. Не се води пътнически .... макар че и пътническите самолети са транспортни, ако ще се правим на докрай акуратни, всеки самолет, който транспортира нещо, е транспортен .... дали са хора или чушки, имаме транспортиране. 8-) 8-)

Написах "транспортен" единствено защото терминът "пътнически" е по-употребяем за гражданската авиация, във военната не особено. Но, ако знаех, че ще направиш световен проблем от това, нямаше нищо да пиша. :oops: :oops: :mrgreen:

Посипвам си главата с пепел в знак на разкаяние и обещавам повече да не опонирам на спецовете :oops: :oops:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 дек 2016 19:53

Тук не става дума дали аз съм спец или не, а че умираш да се хващаш за незначителни глупости, това и други са ти го казвали.

Betchualeng Arnaikem написа:Първи бих сложил Кашчей. И то заради тъпия му навик да се прави на педант във всяка тема. Хората пишат по темата да речем, той започва да им обяснява за някоя дребна грешка при изразяването и опитва да придаде друг смисъл на думите им.

Най-маловажното в онзи ми пост беше това каква категория самолети са Ту-154 и Ил-18 ..... но ти точно за него се хвана и заяде. :lol: :lol:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2016 19:59

1982 написа:Тук не става дума дали аз съм спец или не, а че умираш да се хващаш за незначителни глупости, това и други са ти го казвали.

Betchualeng Arnaikem написа:Първи бих сложил Кашчей. И то заради тъпия му навик да се прави на педант във всяка тема. Хората пишат по темата да речем, той започва да им обяснява за някоя дребна грешка при изразяването и опитва да придаде друг смисъл на думите им.

Всеки със слабостите си. Иначе обожавам безгрешните. В една песен на Оуджава за Висоцки има следните думи:
"Как хотел так и жил, а безгрешных не зает природа"..
..та толкова от мен за безгрешните.
Вероятно моментната емоционална реакция ми е в повече, но трудно ще се променя вече.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 дек 2016 20:25

Никога не е късно да ........ да, не само да станеш за резил :mrgreen: :mrgreen: ...... но и да се промениш. Човек докато е жив се учи и променя. 8-) 8-) Така че не ми философствай, ами се заемай. :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2016 22:05

1982 написа:Никога не е късно да ........ да, не само да станеш за резил :mrgreen: :mrgreen: ...... но и да се промениш. Човек докато е жив се учи и променя. 8-) 8-) Така че не ми философствай, ами се заемай. :mrgreen:

"Време да се живее и време да се мре"..Ремарк
Някак си ми е трудно да си представя, че тези хора на сцената вече не са живи :cry: :cry:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lOfvkmJ7AR0[/youtube]
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”