Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот 1982 » 13 мар 2018 22:46

Thsmith написа:Какъв Хан Крум? Аденауер е разделян от Меркел само от 7 човека заемали този пост. Сегашните Германци го избраха за най-велик Германец след Бисмарк. Германия дължи икономическото си благоденствие на него и неговата политика. Той положи основите на това което Хелмут Кол завърши (макар не и по силовия начин търсен от Аденауер). Между другото и Хелмут Кол се отрече от Меркел, която го предаде.

Не го възвеличавай толкова, германците дължат възхода си след ВСВ основно на плана Маршал и страха на американците да не попаднат в лапите на комунистите. Като цяло, цяла западна Европа просперира икономически след ВСВ благодарение на това. САЩ си взимат поука след ПСВ, където заебават Европа сама след войната и тя затъва още повече, от което се възползват нацисти, фашисти и комунисти.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 мар 2018 15:27

Плана Маршал е ресурс. Дай на Вили Бранд тези пари и възможности и какво ще получиш? Или на някой Бойковец :lol:
Няма как да се отрече, че страната е в пълна разруха и за отрицателно време се изправя на крака и заема мястото на локомотив на западна Европа, дава възможност за нагледна разлика между Източна и Западна Германия и принуждава съветите да вдигнат стена.
Неговият политически инат елиминира всички стремежи за обединение при съветските условия и за преговори с Изтока. Нали се сещаш какво щеше да стане при някой от настоящите идиоти за които само компромиси са в главата? 8-)
Реално погледнато, Аденауер, Тачър и Чърчил са без аналог в последните 70+ години в границите на Европа. Поне според мен.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 мар 2018 22:34

Ами същото развитие го имаме и при Япония и Южна Корея, на които също САЩ им оказват огромна помощ след войната, така че много повече го отдавам на външната подкрепа, отколкото на някоя местна личност. А и реално в годините на Аденауер Германия е доста зависима и вътрешнополитически от западните съюзници, най-вече САЩ, разбира се.

За мен лично Аденауер е доста преувеличена фигура.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 мар 2018 23:55

Ми то и при ЮК развитието започва при бащата(Чон-Хи) на последния им държавен глава, дето я свалиха скоро. Той със сила и с малко фашистка политика ги превръща в това което са.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 мар 2018 00:39

Само при Япония пропусна да кажеш от кого тръгва. :lol: :lol: :lol:

За мен най-видното и общото при всички тези случаи е помощта от САЩ. А не някакви местни, които, видиш ли, били вдигнали страните си. След ПСВ, когато САЩ стоят настрана, как па не се намери един такъв да вдигне някоя и да я превърне в икономическо чудо ?! :lol: :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 мар 2018 01:03

Честно казано не съм добре запознат със жмичките. Имената им ме затрудняват много да следа "сюжета", физиономиите им също. :lol:
Според мен правиш грешката да гледаш нещата само от една страна. Ясно е, че ако пратиш на Стивън Остин и Сам Хюстън група зулуси, те щяха да свършат в сандък в каретата на Санта Ана към Мексико Сити, а не обратното. Щатите и невероятното им икономически и технологично превъзходство дават материал за развитие, дават инструмент за развитие. Няма как обаче да го осъществят вместо местните. Примерно виж какво прави един Батиста в Куба и до какво стига държавата.
Ето в Бг в момента се наливат доста стабилни суми по всякакви програми, но те са ръководени от бивши комунисти и селски тарикати. В резутат на това се получава едно ярко обезличаване на тези пари и ползата от тях.

Аз не се опитвам да обезценя подкрепата получена от Аденауер. Не се опитвам да обезценя и подкрепата получена от Чърчил. Смятам обаче, че това не променя тяхната невероятна роля в съдбата на държавата си. Само си представи колко различни щяха да са нещата ако в в обувките на Чърчил бе влязъл лорд Халифакс (който е основния му съперник и определя Уинстън като отвързано корабно оръдие по време на буря), Какво би станало с Вили Бранд в ролята на Аденауер и тн.

Като правиш барбекю ти трябва хубава мръвка и готвач. Няма как да минеш само с едното или само с другото.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 мар 2018 08:34

Thsmith написа:Честно казано не съм добре запознат със жмичките. Имената им ме затрудняват много да следа "сюжета", физиономиите им също. :lol:
Според мен правиш грешката да гледаш нещата само от една страна. Ясно е, че ако пратиш на Стивън Остин и Сам Хюстън група зулуси, те щяха да свършат в сандък в каретата на Санта Ана към Мексико Сити, а не обратното. Щатите и невероятното им икономически и технологично превъзходство дават материал за развитие, дават инструмент за развитие. Няма как обаче да го осъществят вместо местните. Примерно виж какво прави един Батиста в Куба и до какво стига държавата.
Ето в Бг в момента се наливат доста стабилни суми по всякакви програми, но те са ръководени от бивши комунисти и селски тарикати. В резутат на това се получава едно ярко обезличаване на тези пари и ползата от тях.

Аз не се опитвам да обезценя подкрепата получена от Аденауер. Не се опитвам да обезценя и подкрепата получена от Чърчил. Смятам обаче, че това не променя тяхната невероятна роля в съдбата на държавата си. Само си представи колко различни щяха да са нещата ако в в обувките на Чърчил бе влязъл лорд Халифакс (който е основния му съперник и определя Уинстън като отвързано корабно оръдие по време на буря), Какво би станало с Вили Бранд в ролята на Аденауер и тн.

Като правиш барбекю ти трябва хубава мръвка и готвач. Няма как да минеш само с едното или само с другото.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1k6WMU7zNjg[/youtube]
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 мар 2018 13:18

Дрън, дрън. Пропаганда, популизъм, делюзия.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 15 мар 2018 13:27

Thsmith написа:Дрън, дрън. Пропаганда, популизъм, делюзия.

Браво, така се води дискусия :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 мар 2018 13:41

boabbb написа:
Thsmith написа:Дрън, дрън. Пропаганда, популизъм, делюзия.

Браво, така се води дискусия :lol: :lol: :lol:

Е ква дискусия може да водиш върху реч на Хитлер пред публика? Реч за надъхване на обществото? Говори за някакви въображаемо Ел Дорадо, което бил направил (достатъчно е да прочетеш някоя книга за икономиката на райха) и за някакви външни сили дето искали да им вземат доброто, а не видиш ли те да печелят жизнено пространство.
Кажи точно каква дискусия може да се води над такава реч?

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”