Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот diplomat » 15 дек 2016 17:45

ivan56 написа:Абе мани ги тия мангали(кюрдите) кво разправят, тва е същата долна паплач като нашите мангали.
Не на 100% а на 1000% съм сигурен, че Кюрдистан няма да има в близко бъдеще, още по-малко при фесовете.
С цената на всичко фесовете ще ги смачкат, и могат да го направят само да поискат.
Вярно е, че се плодят като зайци(до колкото знам презервативите са забранени там, и са много търсена контрабандна стока :lol: ) но и фесовете не им отстъпват.Само пискат, че били мачкани и не знам си кво, а едно 60% от мъжете им се занимава със сенчест бизнес, наркотици, контрабанда, проституция, каналджйиство и друго квото се сетиш.
Аз от наши изселници в Истанбул знам, че от тия примати е хубаво да стоиш настрана.А и съм виждал с очите си кво представляват.

Аз пък нещата ги знам лично, щото работим с всякакви хора от Турция. Като нашите цигани са, но имат огромна организация и много добре знаят какво правят и как да се развиват в сегашните обстоятелства. А Ердоган квото и да прави, не може да промени вече заложения път на тази държава. Иначе, пичовете си държат огромни складови бази и се занимават с търговия по цяла Европа и Азия, много работливи и много уважителни, за разлика от масата турци, с които ни се е налагало да се занимаваме. Един турчин, като почна да работи за нас, на втората година стана като прасе - само крадеше от нас, не си вършеше работата, бавеше всичко. Накрая се наложи да му правят операция, че щеше да умре от цялата тая сланина по тялото, дето от толкова плюскане и пиене си беше набавил по тялото. :roll:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 дек 2016 19:23

diplomat написа:Аз пък нещата ги знам лично, щото работим с всякакви хора от Турция. Като нашите цигани са, но имат огромна организация и много добре знаят какво правят и как да се развиват в сегашните обстоятелства. А Ердоган квото и да прави, не може да промени вече заложения път на тази държава. Иначе, пичовете си държат огромни складови бази и се занимават с търговия по цяла Европа и Азия, много работливи и много уважителни, за разлика от масата турци, с които ни се е налагало да се занимаваме. Един турчин, като почна да работи за нас, на втората година стана като прасе - само крадеше от нас, не си вършеше работата, бавеше всичко. Накрая се наложи да му правят операция, че щеше да умре от цялата тая сланина по тялото, дето от толкова плюскане и пиене си беше набавил по тялото. :roll:

Трудна работа ще е да им дадат картбланш за държава 8-) Направиха един прецедент с Косово, който сега им яде главите, едва ли някой ще позволи втори път подобно нещо да се случи 8-) Да не говорим, че на територията, на която искат да си направят държавата, има преплетени интереси на абсолютно всички от големите играчи 8-) А най-интересно ми е, кой ще им позволи да резнат територии от Армения :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 дек 2016 20:10

diplomat написа:
1982 написа:Ще хвърлят Русия над Турция грънци, сериозно ли си мислиш, че Ердоган се е уплашил от подобни лакърдии ??! :mrgreen: :mrgreen:

И никакъв Кюрдистан няма да се създава, в това отношение Турция има подкрепата на Ирак и Сирия, нищо че принципно не се обичат, меко казано. Защото и те си имат бая кюрди на територията, и не е далеч от акъла, че кюрдите в Турция ако получат независима държава, това ще насърчи за борба още повече и тези в съседните Ирак и Сирия.

Турците нямат много голям избор. Работим с двама братя, кюрди, в една складова база в Истанбул, и те казват, че до 20 години кюрдите ще са много повече и ще контролират голяма част от Турция. Просто всичко това е естествен процес, срещу който Ердоган се бори чрез исляма, но няма да му се получи, освен ако още в обозримото краткотрайно бъдеще не се стигне до истинска война между кюрдите и турците.

Имай предвид, че те са кюрди, тоест пристрастни. Не им хващай много дикиш на думите.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 15 дек 2016 22:20

1982 написа:Предполагам си чувал/чел, че в Босна навремето са разселвани немалко мюсюлмани от Анадола, по подобие на нашето Лудогорие и Родопите, или пък сръбския Санджак ??! Разбира се, в днешно време те са малка бройка, но предполагам, че тези мумии са точно от тези групи. Средностатистическата босненска мюсюлманска жена няма нищо общо като облекло и физически вид с тези същества.

За Лудогорието И Добруджа си прав, че го има и черно на бяло - само за 20 години през 16 век, са заселени над 80-90 хиляди тюркмени - та такива сте си вие чалмалии, като изключим няколко капански, хърцойски и гребенски селца истинските българи. Докато за Босна си много далеч от истината - там мюсюлманското преселение е само в големите градове и то много малко - предимно администрация. Мюсюлманите в Босна са ислямизирани богомили. Преди османското завладяване дори официалната им църква е богомилска. В България е същото - сегашните помаци, като изключим тези от Чеча, са предишни богомили, торбеши, ахряни и прочие еретици. Част от тези еретици са и днешните български католици.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 дек 2016 22:50

В нищо не съм далеч, в Босна си има чисти мюсюлмани от Анадола, заселени там по време на отоманската власт. Никакви богомили не са. Те нямат нищо общо с местните ислямизирани хора. Дори и днес са хиляди, според някои изследователи и до 50 хиляди достига броят им, но реално са най-вероятно много по-малко, да речем 20-30 хиляди. Били са и много повече, но доста от тях се изселват на 2-3 вълни, броейки като начало оттеглянето на отоманците и предаването на територията на Австро-Унгария.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 15 дек 2016 23:02

1982 написа:В нищо не съм далеч, в Босна си има чисти мюсюлмани от Анадола, заселени там по време на отоманската власт. Никакви богомили не са. Те нямат нищо общо с местните ислямизирани хора. Дори и днес са хиляди, според някои изследователи и до 50 хиляди достига броят им, но реално са най-вероятно много по-малко, да речем 20-30 хиляди. Били са и много повече, но доста от тях се изселват на 2-3 вълни, броейки като начало оттеглянето на отоманците и предаването на територията на Австро-Унгария.

Не само си далеч, ами си и в голяма грешка. Турците, доколкото ги е имало там се изселват от Босна по време на войната 1877-78, когато територията попада под Австро-Унгарски протекторат. Там оставам почти само ислямизираните босненски племена. Това, че някои от тях искат да се нарекат турци сега си е тяхен проблем, но по произход със сигурност не са турци, това е доказано и не подлежи на коментар.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 дек 2016 23:08

1982 написа:
diplomat написа:
1982 написа:Ще хвърлят Русия над Турция грънци, сериозно ли си мислиш, че Ердоган се е уплашил от подобни лакърдии ??! :mrgreen: :mrgreen:

И никакъв Кюрдистан няма да се създава, в това отношение Турция има подкрепата на Ирак и Сирия, нищо че принципно не се обичат, меко казано. Защото и те си имат бая кюрди на територията, и не е далеч от акъла, че кюрдите в Турция ако получат независима държава, това ще насърчи за борба още повече и тези в съседните Ирак и Сирия.

Турците нямат много голям избор. Работим с двама братя, кюрди, в една складова база в Истанбул, и те казват, че до 20 години кюрдите ще са много повече и ще контролират голяма част от Турция. Просто всичко това е естествен процес, срещу който Ердоган се бори чрез исляма, но няма да му се получи, освен ако още в обозримото краткотрайно бъдеще не се стигне до истинска война между кюрдите и турците.

Имай предвид, че те са кюрди, тоест пристрастни. Не им хващай много дикиш на думите.

Аз сам си правя заключения, нещата никога не са едностранни. Заради това казвам, че ситуацията като цяло е сериозна и Ердоган налива прекалено много масло в огъня със своята цялостна политика.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 15 дек 2016 23:52

Баш далеч си. Ама кухата кратунка няма как да го разбере, след като се е натровила вече с ГМО чипсове и Макдоналдс. 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 дек 2016 00:05

Der Schmarotzer написа:
1982 написа:В нищо не съм далеч, в Босна си има чисти мюсюлмани от Анадола, заселени там по време на отоманската власт. Никакви богомили не са. Те нямат нищо общо с местните ислямизирани хора. Дори и днес са хиляди, според някои изследователи и до 50 хиляди достига броят им, но реално са най-вероятно много по-малко, да речем 20-30 хиляди. Били са и много повече, но доста от тях се изселват на 2-3 вълни, броейки като начало оттеглянето на отоманците и предаването на територията на Австро-Унгария.

Не само си далеч, ами си и в голяма грешка. Турците, доколкото ги е имало там се изселват от Босна по време на войната 1877-78, когато територията попада под Австро-Унгарски протекторат. Там оставам почти само ислямизираните босненски племена. Това, че някои от тях искат да се нарекат турци сега си е тяхен проблем, но по произход със сигурност не са турци, това е доказано и не подлежи на коментар.

Никой нищо не се нарича, в проучванията даже повечето от тях не споменават етнос, а само религия. Аз самият съм общувал с босненски турци, ако искаш да знаеш.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 16 дек 2016 11:33

Колкото и да са много квито и да са накрая е важно кой държи пушкалата и техниката.
[center]Levski & Lazio[/center]

Върни се в “Свободна зона”