Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Наскоро бях в Босна и всичко изглеждаше ок. С изключение, че си драскат табелите и тролят по радиото друго не забелязах 

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Президентът на Филипините Родриго Дутерте отправи остра атака към ЕС, съобщи „New Zealand Herald”.
Гневът му бе предизвикан от петиция на ЕС, призоваваща филипинското правителство да прекрати убийствата на наркомани и наркодилъри в страната. Европейският парламент призова за по-добър мониторинг над спазването на човешките права в страната.
„Прочетох становището на ЕС. Мога да им кажа само едно: Майната ви“, заяви Дутерте.
Той определи ръководството на Съюза като „сбирщина от лицемери“. Дутерте заяви, че в ЕС нямат право да се месят във вътрешните дела на неговата страна.
„По-добре да прочетат някоя друга историческа енциклопедия. Точно Франция и Великобритания ли имат наглостта да ме съдят? Пак ще повторя: Майната ви“, заяви Дутерте по време на телевизионно интервю. След това символично показа среден пръст.
Президентът на Филипините е известен с прозвището си Наказателя. Той е известен като брутален борец с престъпността. Дутерте води мащабна кампания срещу дилърите в страната. В предизборната си кампания той обеща, че ще убие 100 000 нарко дилъри. В мащабните акции до този момент са загинали 3500 души. Те продължават.
Кратко, точно и ясно

Леевски, оле

-
Мммм, понамирисва на революцийка във Филипините. 

Soulen написа:Наскоро бях в Босна и всичко изглеждаше ок. С изключение, че си драскат табелите и тролят по радиото друго не забелязах
И аз съм бил в Косово 1996-а година и всичко си изглеждаше ОК. Обаче жарта си тлее и й трябва много малко, за да лумне отново огънят. Проблемите в Босна са заметени под килима, но няма да могат да се бутат вечно там. Западът се опитва всячески да опази цялостта на тази изкуствена държавица, а трябваше да бъде разцепена още 1995-а и всичко щеше да си е решено вече.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
boabbb написа:И без това отдавна не сме имали война на Балканите - цели 20-тина години минаха![]()
![]()
Ааааа, 20 години друг път.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Soulen написа:Наскоро бях в Босна и всичко изглеждаше ок. С изключение, че си драскат табелите и тролят по радиото друго не забелязах
И аз съм бил в Косово 1996-а година и всичко си изглеждаше ОК. Обаче жарта си тлее и й трябва много малко, за да лумне отново огънят. Проблемите в Босна са заметени под килима, но няма да могат да се бутат вечно там. Западът се опитва всячески да опази цялостта на тази изкуствена държавица, а трябваше да бъде разцепена още 1995-а и всичко щеше да си е решено вече.
Имат си много добри причини да се опитват да я запазят. Ако се разпадне, ще се наруши баланса на Балканите отново. Сърбия евентуално ще стане по-голяма, гърците ще започнат още по-усилено да си искат Македония, албанците ще замрънкат Косово да се присъедини към тях, Хърватите ще искат парче от Босна, ако нашите политици бяха с една идея по-големи идиоти и ние щеше да си поискаме Западните покрайнини и накрая Македония щеше да обяви, че целите балкани и половин Европа, Индия и Египет са техни

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Балансът се наруши още с отцепването на Косово. По принцип, в началото на 90-те, западът взе решение, че за независимост могат да претендират единствено териториите в Югославия, които имат статут на републики (друг въпрос е тук как точно комунистите на Тито са чертали тези граници навремето, щото те са тяхно дело и на места са мега абсурдни). Дотук хубаво, именно на този принцип и не беше позволено на Сръбска Крайна в Хърватия и Република Сръбска в Босна да се отделят. Но историята с Косово, което никога не е било република, а им беше позволено да се отделят, наруши всички принципи. Западът плю на себе си и показа лицемерие, двоен аршин. И сега нямат никакво право да спират никого.
А Гърция няма никакви териториални претенции към Македония. Сигурно се бъркаш със спора за името, там смятам, че са прави гърците, но темата е доста дълга и не ми се подхваща.
А Гърция няма никакви териториални претенции към Македония. Сигурно се бъркаш със спора за името, там смятам, че са прави гърците, но темата е доста дълга и не ми се подхваща.
1982 написа:Балансът се наруши още с отцепването на Косово. По принцип, в началото на 90-те, западът взе решение, че за независимост могат да претендират единствено териториите в Югославия, които имат статут на републики (друг въпрос е тук как точно комунистите на Тито са чертали тези граници навремето, щото те са тяхно дело и на места са мега абсурдни). Дотук хубаво, именно на този принцип и не беше позволено на Сръбска Крайна в Хърватия и Република Сръбска в Босна да се отделят. Но историята с Косово, което никога не е било република, а им беше позволено да се отделят, наруши всички принципи. Западът плю на себе си и показа лицемерие, двоен аршин. И сега нямат никакво право да спират никого.
Аз знам, че е нарушен. Още след нашето Освобождение се нарушава умишлено с цел да има непрестанни конфликти. Ако компенсираш за предишно злодеяние като отцепването на Косово, само ще стане още по-зле. Един конфликт във Сърбия и Босна ще има огромни последици и върху нас, не е като да се бомбят в Сирия или Украйна.
По същата причина съм против да имаме претенции към Сърбия или Македония. Абсолютно безсмислено нещо са границите в 21 век. Все тая е коя държава ги притежава, все пак можеш да отидеш навсякъде по света. Крайно време е да се спрат глупостите довели до огромни катастрофи в 20 век. Политиката трябва да е насочена към глобална държава, както е в момента.
Soulen написа:
По същата причина съм против да имаме претенции към Сърбия или Македония. Абсолютно безсмислено нещо са границите в 21 век. Все тая е коя държава ги притежава, все пак можеш да отидеш навсякъде по света. Крайно време е да се спрат глупостите довели до огромни катастрофи в 20 век. Политиката трябва да е насочена към глобална държава, както е в момента.
Значи си сърбоман

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
1982 написа:Между другото, докато светът се е вторачил в Сирия и Украйна, напрежението в Босна и Херцеговина расте сериозно последните месеци. В Република Сръбска, която е половината от територията на тази "държава", все по-силно се говори отново за отцепване .... мюсюлманите, разбира се, плашат с война, Сърбия също е намесена и, макар и не директно, също няма да стои безучастно, така че нещата не са никак розови. След като светът позволи на Косово да се отцепи, мисля че трудно ще попречи и на Република Сръбска, в нея не живее почти нищо друго, освен сърби. Стига те да решат, връщане назад няма да има.
Украйна отдавна омръзна на световната общественост, говорят се едни и същи неща вече втора година, даже президента на Чехия преди седмица каза, че Крим нямам как да бъде върнат на Украйна, но това да го оставим настрана.
Референдума няма да бъде признат от никой, много добре го знаеш, имам съмнения, че и Вучич не би го признал, даже ако можеше хич да го няма, най-добре.
Доколкото разбрах референдума е за 25 този месец, на 23 Додик ще е в Москва, Русия вече каза, че подкрепя правото на сърбите за референдум.
Проблема е много по-сериозен, никой няма да позволи Република Српска да се присъедини към Сърбия, нито да функционира като независима държава, Сърбия не е в състояние да се справи сама, нито икономически, нито военно, нито политически, а ако се стигне до отделянето, ще има санкции.
Положението ще е много по-тежко, отколкото в Южна Осетия примерно, чисто икономически, само че Сърбия сама не може да се справи.
Ако се стигне до военен конфликт, което е малко вероятно, то нещата ще са още по-тежки, бошняците вероятно ще бъдат подкрепени от целия ОИС, а държави като Пакистан, Уахабистан, Катар и Турция ще го направят и военно, под формата на техника и парици, за Иран сега не знам, но със сигурност знаеш за намесата им по време на войната преди.
От друга страна, кой би помогнал на Сърбия и сърбите...