Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2014 00:54

1982 написа:И като е била такава всенародна радост, защо нямаше честен референдум и народът да се изкаже по въпроса ??

Какъв референдум бе :lol: Знаеш ли Чърчил и Сталин колко ги вълнува дали ще има референдум в България или не :lol: Нещата са се решили много преди да влезнат руските войски в България. По-интересното е, защо всички плюете по руснаците, а си мълчите угодно за ролята на Чърчил и англичаните за случилото се в следващите 45 години 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 сеп 2014 00:59

Съветската армия не знам дали е дала жертви, ама имало е убити партизани и борци срещу фашизма, но нищо сравнение с 12 000 убити българи от комунистите, интелигенцията на народа, а хиляди други са били потискани и мачкани цял живот. Паметници на хора, убивали българи пряко или непряко, не трябва да съществуват, важи и за този на американските летци.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2014 00:59

CTAHKO написа:
1982 написа:И като е била такава всенародна радост, защо нямаше честен референдум и народът да се изкаже по въпроса ??

Какъв референдум бе :lol: Знаеш ли Чърчил и Сталин колко ги вълнува дали ще има референдум в България или не :lol: Нещата са се решили много преди да влезнат руските войски в България. По-интересното е, защо всички плюете по руснаците, а си мълчите угодно за ролята на Чърчил и англичаните за случилото се в следващите 45 години 8-)

Остави референдума, дори самите избори са пародия. Всичко е пародия след 9-и септември.

Да, окупация е когато една армия дойде и ти наложи някакъв тоталитарен режим.

Иначе съдбата на България е решена отдавна, това е ясно, но не променя факта, че това е насилствена окупация.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2014 01:01

diplomat написа:Паметници на хора, убивали българи пряко или непряко, не трябва да съществуват, важи и за този на американските летци.

Абсолютно съм съгласен и за американските летци.

Единствено приемам паметник на руската царска армия, освободила България.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2014 01:01

dunavfc написа:
CTAHKO написа:Хайде бе ;) Кой започна да говори за окупация? Каква конфронтация и къде я видя??? Кое му е безсмисленото на въпроса? Ще ми дадеш ли отговор или не? Толкова ли е сложен за теб :?: Като говориш за окупация и окупатори, ще ми кажеш ли колко са и жертвите на окупаторите от тази окупация 8-) Хич не се опитвай да се измъкнеш. Чакам си отговора.

Хиляди са, искаш точни данни ли ? Колко са жертвите на Османската инвазия на Балканите ? На Византия ? Знае, ли какво означава ОКУПАЦИЯ ? Навлизането на чужда армия в дадена страна, какво е ?

Хиляди са, ама друг път ;) НУЛА, zero, 0 8-) Да приемам ли, че руско-турската освободителна война 1878-ма година я приемаш като окупация за нас 8-)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 сеп 2014 01:01

Гледай, как сменяш темите и слагаш думи в устите на хората :shock: Какъв Чърчил, какви 5 лв. Само ти ги правиш тия елементарни заключения, щом си бил за еди си какво, значи си против еди си какво. Щом си подкрепял едното си нещо, значи си бил против еди си какво...как ти ги ражда главата тия неща не знам.

Ние говорим за паметника на едни окупатори, ти тръгна да ни слагаш думи в устата и, какво хипотетично сме смятаки за Чърчил :shock:

Ей, затова ти говоря. Сменяш темите, питаш въпроси, които отклоняват главната тема, все си задал някакъв "невероятен" въпрос на който, никой не може да отговори. Въобще, жалко, че си интелигентен човек пък си губиш времето с подобни спорове...
За толкова години в тоя форум, един път не видях да кажеш на някого, който не е с подобни на твоите виждания, че е прав, че си съгласен, че еди си какво е точно така. Винаги контра, дори и когато става въпрос за нещо очевадно . Затова ти дадох пример и с Украйна. За теб случващото се там беше преврат, окупация, а нахлуването на чужда армия на наша територия и сваляне на властта не е окупация...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 сеп 2014 01:05

CTAHKO написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:Хайде бе ;) Кой започна да говори за окупация? Каква конфронтация и къде я видя??? Кое му е безсмисленото на въпроса? Ще ми дадеш ли отговор или не? Толкова ли е сложен за теб :?: Като говориш за окупация и окупатори, ще ми кажеш ли колко са и жертвите на окупаторите от тази окупация 8-) Хич не се опитвай да се измъкнеш. Чакам си отговора.

Хиляди са, искаш точни данни ли ? Колко са жертвите на Османската инвазия на Балканите ? На Византия ? Знае, ли какво означава ОКУПАЦИЯ ? Навлизането на чужда армия в дадена страна, какво е ?

Хиляди са, ама друг път ;) НУЛА, zero, 0 8-) Да приемам ли, че руско-турската освободителна война 1878-ма година я приемаш като окупация за нас 8-)

Не не е окупация, защото ние по това време не сме държава, а територия/област/регион. Окупация е за Османската империя, за нас е освобождение. Въпреки, че може и да се приеме като някакъв вид окупация, защото първоначално управници в нашата страната са били представители на руската държава. А и не са и един и два пъти опитите на Русия да контролира случващото се в страната ни, но да не се отклоняваме, отговорих ти на въпросът.

1982 написа:
diplomat написа:Паметници на хора, убивали българи пряко или непряко, не трябва да съществуват, важи и за този на американските летци.

Абсолютно вярно ! Никой не може да каже и копче на подобни паметници !

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 сеп 2014 01:09

1982 написа:

Няма две мнения по този въпрос, напълно съгласен.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2014 01:09

diplomat написа:Съветската армия не знам дали е дала жертви, ама имало е убити партизани и борци срещу фашизма, но нищо сравнение с 12 000 убити българи от комунистите, интелигенцията на народа, а хиляди други са били потискани и мачкани цял живот. Паметници на хора, убивали българи пряко или непряко, не трябва да съществуват, важи и за този на американските летци.

Абе я се спрете с тази окупация :lol: Та ние сме съюзници на Германия, заради която цяла Европа се тресе във война, ама искате щото са руснаци и да ни подминат и оставят един от съюзниците на врага си в тила :lol: А какъв е съюзника на врагът ти :?: Я да ви попитам, как и защо Англия влиза във войната? Ами ако бяха влезнали британски или американски войници, окупация ли щеше да е или освобождение 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 сеп 2014 01:19

CTAHKO написа:
diplomat написа:Съветската армия не знам дали е дала жертви, ама имало е убити партизани и борци срещу фашизма, но нищо сравнение с 12 000 убити българи от комунистите, интелигенцията на народа, а хиляди други са били потискани и мачкани цял живот. Паметници на хора, убивали българи пряко или непряко, не трябва да съществуват, важи и за този на американските летци.

Абе я се спрете с тази окупация :lol: Та ние сме съюзници на Германия, заради която цяла Европа се тресе във война, ама искате щото са руснаци и да ни подминат и оставят един от съюзниците на врага си в тила :lol: А какъв е съюзника на врагът ти :?: Я да ви попитам, как и защо Англия влиза във войната? Ами ако бяха влезнали британски или американски войници, окупация ли щеше да е или освобождение 8-)

Окупация. Но не знам дали щяха да пуснат на власт терористите от БКП.

Върни се в “Свободна зона”